начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 21:13

Здравейте, възможно ли е майка ми, която е разведена и има два имота - единият придобит по време на брака с баща ни, другият - чрез дарение за гледане от нейната майка, която почина скоро, да продаде имотите си и ние със сестра ми да бъдем лишени? Възможно ли е да направи покупко-продажбата без наше знание и желание? Можем ли изобщо нещо да направим ние със сестра ми в този случай!
Имотите са жилища.
cosmopolitania
Нов потребител

Re: Родител продава жилище и лишава децата-възможно ли е

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 22:50

Баща ни почина преди 9 години, но тогава родителите ни вече бяха разведени. Ние сме пълнолетни, семейни и майки на по две деца. Живеем в жилищата на родителите на съпрузите си. Какво да разбирам под думата "принципно" - че има и друга алтернатива ли и ако е така - коя е тя?
Последна промяна cosmopolitania на 14 Дек 2012, 23:06, променена общо 2 пъти
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 23:30

Дори не знаем от къде да се сдобием с документите, но ще опитаме, щом има някаква надежда! Ще се свържем с адвокат щом има и минимална надежда да спасим нещо...защото нашите деца не са заслужили това, а и лично аз се чувствам ужасно.
Значи съдът при техния развод - на майка ни и баща ни, остави жилището на майка ни, защото ние бяхме непълнолетни и тя трябваше да се грижи за нас след развода. ....Майка ни изплати дела от жилището на баща ни, определен от съда при развода. Друг е въпросът, че този дял го изплати баба ни и тя ни отгледа, а в онова жилище - оставено от съда за гледане на децата, се нанесе друг мъж.
За жилището на баба ни - то е дарение на майка ни от нейната майка след като тя се разведе. Баба ни беше казала веднъж, че била го прехвърлила на майка заради това, че да й спестяла след време такси за наследство. Другото, което знаем от нея е, че се били разбрали да го дари срещу гледане, но май нямало такава клауза в документа, ами устно са се разбирали..../все едно, че е не е длъжна да гледа майка си.....ама това си е мое разсъждение/.
Извинявам се, че разказвам личната си драма и май съм за един жълт вестник с тази история, но наистина със сестра ми се притесняваме, защото има опасност и нашите деца да бъдат лишени един ден от нещо, което уж се полага по закон и по съвест.
Благодаря сърдечно за отговорите до този момент!
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот cosmopolitania » 14 Дек 2012, 23:53

Харесва или не - това са фактите. Аз Ви благодаря за вниманието. ...А че една подобна стъпка може да направи само човек с душевни проблеми или социопат - това е наистина така.
Все пак законодателите би трябвало да помислят, че има и такива хора - изключения, които са влезли в графа "родители", поради факта, че не са внимавали в репродуктивния си период и са си представяли, че майчинството е да забременееш и родиш...
cosmopolitania
Нов потребител

Мнениеот possitiv3 » 15 Дек 2012, 00:41

Вижте сега. Не се отчайвате, а както колегата по-горе ви посочи отидете и извадете нужните документи при Вас. Нотариалните актове ги има в имотния регистър, съдебното решение, понеже сигурно урежда имуществените отношения между баща ви и майка ви също ще го има в имотния регистър. Ако го няма може да го намерите в съда и да си направите копие. После погледнете много добре фактите - кой имот, кога е придобит и при какви условия. Проверете и как е станало плащането към баща ви на неговия дял и има ли такъв в действителност. ДИГ може да бъде развален, лошото е, че вие носите доказателствената тежест да докажете, че е такъв, а не чисто дарение.
Съберете документите и дайте със сестра ви по някой лев на качествен адвокат за една консултация, за да знаете има ли смисъл или не. П.С. нямам предвид да отидете на най-скъпо платения адвокат, а на някой който ще ви вземе случая на сериозно, защото при такива казуси човек трябва да има сърце за да успее да ги разреши.
А дори и всичко да е във ваша вреда няма гаранция, че майка ви ще ви лиши от нещо. Може и да се окаже човек и родител.
Успех !
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Назад към Семейни казуси