начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

покупко продажба или дарение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупко продажба или дарение

Мнениеот tsveti_nenova » 25 Ное 2013, 00:16

родителите на съпругът ми искат да прехвърлят апартамента в който живеем на него. той има брат. притесняваме се ако го прехвърлят на мъжа ми чрез дарение дали брат му след време няма да го оспори. кажете моля ви как е най добре да постъпим.
tsveti_nenova
Нов потребител

Re: покупко продажба или дарение

Мнениеот n6391 » 25 Ное 2013, 01:06

Зависи колко и какво друго имущество имат родителите на съпруга Ви.
n6391
Потребител

Мнениеот lanfear » 25 Ное 2013, 09:08

Да го продадат на Вас, фиктивно, ако се разбирате добре. Ако не - общия размер, който могат да му дарят двамата е 1/3 от цялото си имущество (ако са ми правилни сметките :D).
lanfear
Потребител

Мнениеот tsveti_nenova » 26 Ное 2013, 02:18

не знам дали може да ни го продадат фиктивно
tsveti_nenova
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 26 Ное 2013, 19:34

Най-добре е да го прехвърлите чрез продажба, да завъртите едни пари по банков път за "заплащане" на цената, може и на няколко вноски. Това е единствения неоспорим начин, защото придобиването трябва да бъде възмездно.
barakuda
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 01 Дек 2013, 00:35

tsveti_nenova написа:родителите на съпругът ми искат да прехвърлят апартамента в който живеем на него. той има брат. притесняваме се ако го прехвърлят на мъжа ми чрез дарение дали брат му след време няма да го оспори. кажете моля ви как е най добре да постъпим.

Ако ще е продажба, ще трябва да приготвите сума, която да се прехвърли по банков път, защото в брой не е разрешено. Ако съм на мястото на съпруга Ви, ще поискам бракът ни да бъде в условията на разделност, за да не може при развод да имате претенции към жилището ми.
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Семейни казуси