начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Моля някой адвокат от София да ми помогне да,

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля някой адвокат от София да ми помогне да,

Мнениеот sailorbg » 17 Дек 2013, 23:24

заведа съдебен иск за определяне на режим на среща с малолетното ми дете.
Имаме дете с бившата ми партньорка, което живее с нея в София. Аз съм от Варна и бившата създава проблеми като възпрепятства срещите ни с детето. Не съм наясно с какви мотиви иска да ни раздели. Не сме се срещали със синът ми повече от 4 месеца. Опитите ми да уговоря среща с детето като разговарям с майка му, не дават резултат. Ако може да ми пише човек вещ в такъв тип съдебни спорове.
Благодаря предварително.
sailorbg
Младши потребител

Re: Моля някой адвокат от София да ми помогне да,

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Дек 2013, 08:06

Трудни са тези процедури изискват се конкретни познания относно съдии и деловодство на съда.

Теоретично - изпълнителен способ срещу бившата (много е меко казано партньорка - нека я наречем прототип на женско куче), бой с патерици, изобщо драма. Малко е хипотетично, но трябва стратегия.

Ще сгазиш охлюва, става въпрос за теб като баща и като родител, жената не я мисли.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sailorbg » 18 Дек 2013, 09:27

ivan_lawyer написа:Трудни са тези процедури изискват се конкретни познания относно съдии и деловодство на съда.

Обикновено така говорят хората когато се водят преговори за оценяване на подобен тип услуга. Ако се намери човек, да ме представлява в съда моля да ми напише тел. номер за да можем да си уговорим среща.
sailorbg
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 18 Дек 2013, 15:32

Здравейте,
За консултация очи в очи спокойно можете да се обърнете и към колега адвокат от Варна. След това, ако прецените, може и той да ви изготви документите и да ги пуснете в съда по поща.

Важно е:
1. Детето припознато ли е от вас?
2. На каква възраст е.
3. Къде е постоянният му адрес (Варна/София)?
4. От кога (официално) не е при вас и не можете да се уговорите с майката за доброволен режим на срещи и какви са мотивите за това.

Всичко това се описва подробно от колегата, който ще ви изготви документите. Ако адресът на детето е във Варна (за постоянен адрес говоря), делото се води от Районен съд по местоживеене на детето и няма да ви се наложи да се разкарвате до София.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот sailorbg » 18 Дек 2013, 21:30

Благодаря за отговора на Боровинка.
Наистина мога да потърся адвокат от Варна и може би ще го направя. Мислех си, че ще е по-удобно адвоката да е от София, тъй като детето живее там. Щом като делото ще се води в София ще ми трябва адвокат който да ме представлява и да се явява на делото вместо мен.
sailorbg
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 18 Дек 2013, 22:35

Моряко, :)
Съдът ще постанови режим на контакти с детето. Например - всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца. Евентуално по празници, както и през ваканциите, занапред ... лятото, ако не съвпада с отпуска на майката и т.н. ... бля-бля, знаеш ги тези неща.
Но!
Как ще се осъществява това, след като си във Варна ? И ако морякът е просто и само ник-нейм, а не занятие ... щото тогава би било още по-сложно. Чисто житейски ми е интересно какво плануваш, не че е по темата, и не че ще ти е от полза да ми отговориш, само питам.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sailorbg » 19 Дек 2013, 09:18

doc03 написа:Моряко, :)
Съдът ще постанови режим на контакти с детето. Например - всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца. Евентуално по празници, както и през ваканциите, занапред ... лятото, ако не съвпада с отпуска на майката и т.н. ... бля-бля, знаеш ги тези неща.
Но!
Как ще се осъществява това, след като си във Варна ? И ако морякът е просто и само ник-нейм, а не занятие ... щото тогава би било още по-сложно. Чисто житейски ми е интересно какво плануваш, не че е по темата, и не че ще ти е от полза да ми отговориш, само питам.

Планувам да сме заедно с детето през част от ваканциите както и събота или неделя. Но за да бъде това възможно ми е нужно съдебно решение. Затова си търся адвокат в София. Засега неуспешно.
sailorbg
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 19 Дек 2013, 10:37

Трябва ти адвокат- правилно си се насочил, в който да се снабдиш с решение за режима на лични контакти. От там насетне при липса на съдействие от страна на майката- има начини да се въздейства ( тук ще се допълня, но един съвет- режима да започва от петък, за да ти е гарантирано взимането).

Ще плащаш и издръжка, разбира се. Ако плащаш- прави го само по банков път, или със записи, че да си имаш доказателства, защото както е тръгнало - работата ще ти стане сложна.

И, още нещо- няма разписана норма, какъв да е обема на режима на лични ( мисълта ми е, че това събота- неделя е от години, но не е правило, може да се реши друго- зависи от конкретиката на детайлите). По едно мое дело предложих, и съда прие, като решение на проблема за ежемесечните- седмица при бащата, три при майката ( детето малко, разделени на разстояние 600км. и трябва да се щади, ерго- всичко е позволено. При учащите този вариант няма да работи, ясно е). От там насетне надграждате- лято, зима, Великден, Коледа, Нова година, рождени дни, именни дни, дни на таткото и ....каквото се сетите ( ако има етнически момент- имат достатъчно празници и те).

Така, що писах - защото ми е додеяло някой да се прави на велик в нета, та накратко- да си погледнеш личните. Гарантирам, ако гаранцията ми на анонимен значи нещо, за този човек.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bgjurist » 19 Дек 2013, 11:06

0889....... - адв.Желев

Публикуването на персонални данни е непрепоръчително, с оглед защитата им от недобросъвестно ползване. Моля, за размяна на контакти ползвайте функцията "лични съобщения".
bgjurist
Потребител

Мнениеот sailorbg » 20 Дек 2013, 10:25

bgjurist написа:0889....... - адв.Желев

Публикуването на персонални данни е непрепоръчително, с оглед защитата им от недобросъвестно ползване. Моля, за размяна на контакти ползвайте функцията "лични съобщения".

Трябва да ми напишете телефона си в лично съобщение.
sailorbg
Младши потребител

Назад към Семейни казуси