начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

брак с момиче от беларус

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брак с момиче от беларус

Мнениеот iliya_nikolov » 02 Фев 2014, 13:58

здравейте: казвам се илия николов от гр елхово моят случай е следният :
в момента работя във израел и тук се запознах с едно момиче от беларус и вече сме заедно 1 година и искаме вече да сключим брак и да живеем в българия.миналата година имахме голям проблем когато искахме да отидем в отпуск в българия не й дадаха нужната виза,после пробвахме с покана от баща ми но се оказа че и така не става защото доходът на баща ми е малък и така аз си отидох сам в бг. и питах там в полицията как може да направим всичките докумети за да живеем в бг но там не ми казаха почти с нищо отовориха ми ,,иди в посолството на беларус" а аз нямах нужното време и се върнах във израел .и вече сме твърде решени да се връщаме в бг на цяло и да живеем в бг.
и въпроса ми е какви докоменти трябва да съберем и какво трябва да правим.
чакам с нетърпение вашия отговор .
с уважение :илия николов
iliya_nikolov
Нов потребител

Re: брак с момиче от беларус

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 10:34

Сключвате граждански брак - в Израел, в Беларус или в нашето посолство в Израел.
Издават й виза като съпруг на български гражданин и си идвате в БГ.
По желание правите "сватбата" тук, като преди това обяснявате на роднините защо вече сте подписали граждански брак.
(последното е неправен, а житейски съвет и го приемате само ако ви устройва като вариант).

Дайте подробности поради какви причини й отказват да й издадат виза на първо място? Или не е отказ, а просто става много бавно? Това също има значение.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 16:41

мерси колега за отговора,но забравих да кажа че тя има син който е в беларус на 10 години е. но името му нее по бащина фамилия а се води на нея,тоест нее признато защотот тя не е имала брак с него .което мисля че улеснява нещата.
днес бях в посолството и ми обясниха какви документи трябва да имаме.и се оказа че не е толкова страшно както разказват други колеги но все пак да не му е уроки :).това със нашия брак разбрах как става доло горе но от посолството ми казаха че ще е малко трудно със синът и който аз обичам вече като свой и искам да живее с нас и следователно да учи в бг .
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 17:41

Вие сега за брака ли питате как ще се случи, за пътуването на съпругата ли или за пътуването на детето?

И трите са много различни като материя и едва ли ще можете да получите адекватен съвет само от форума.
От значение е колко е голямо детето (малолетно, непълнолетно), има ли отказ от родителски права от бащата? (Респ. да не се води някакво дело за родителски права и т.н.). Все въпроси и все сложни, на които няма как да получите отговор, докато не дадете фактите, а най-добре да се консултирате лично и очи в очи с юрист.
За сключването на гражданския брак, което мисля ви е най-малкия проблем, май разбрахте.

Успех.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 18:43

На 10 години е детето. детето не се води на бащата в регистара е записано като баща нейзвестен.
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 03 Фев 2014, 18:52

Щом детето е на 10 и бащата е неизвестен, негов единствен представител е майката.
Сключвате брак с нея, издават й визата, а детето пътува с родителя си, като за него ще трябва пасаван.
В посолството ще ви обяснят подробно всичко.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 19:34

мерси за инфото колеги надявам се всичко да мине нормално и ние да си заживеем нормално :) :) :)
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот iliya_nikolov » 03 Фев 2014, 19:39

но също така ми казаха че на нея трябва да и се издава три години виза и да се заплаща съответно някаква сума и после тя трябва да се откаже от гражданството си в беларус това така ли е? защотот тя нее съгласна да се отказва от нейното гражданство.
iliya_nikolov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 05 Фев 2014, 11:12

Има си начини ;) Формално трябва да се откаже от гражданството си. Реално - зависи как процедира Беларус и дали допуска двойно гражданство (има си тънкости, повече за форум - не). Идете при адвокат.

За сумите и визите е така, както са ви го казали.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси