начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

HELP

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

HELP

Мнениеот true » 20 Юни 2004, 00:11

Molia, pomognete!!!Slu4ayat e slednia-ne sum omujena, no rodih predi 5 meseza.Biah se razbrala s priatelia si du6teria mi da nosi kato familno ime negovoto takova.Toi populni nujnata deklarazia dokato biah v rodilnoto.Izpisaha ni, pribrahme se vku6ti i uj vsi4ko be6e o.k.Dokato edin den priateliat mi ne mi servira, 4e e prekrustil du6teria mi zad gurba mi- na 4ovek, koito ne ponasiam i toi go znae.Postavena biah pred svur6en fakt-du6teri4kata mi nose6e omrazna familia, no nai potresena biah ot fakta, 4e deteto moje da bude prekrusteno bez suglasieto i dori znanieto na edna maika!!!!!Okazva se, 4e az sum edna persona - non -grata i moeto mnenie e bez absolutno nikakvo zna4enie.Tova mnogo mi teji i ne moga da go preglutna.Re6ih da vi pi6a s nadejdata, 4e ne vsi4ko e zagubeno i moga da predpriema niakakvi merki.Samo 4e, ne znam kakvi.Molia pomognete mi, ako mojete.Blagodaria predvaritelno.
true

Re: HELP

Мнениеот 14 » 20 Юни 2004, 19:31

Чл. 14. (1) Фамилното име на всяко лице е фамилното или бащиното име на бащата с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен ако семейната, етническата или религиозната традиция на лицето налагат друго.
Чл. 49. При припознаване, извършено преди съставяне на акта за раждане, в същия акт се вписват данните на бащата, както и документът, удостоверяващ припознаването при наличие на съгласие на майката. Името на детето се съставя по реда на членове 12 - 14. Когато припознаването се извършва след съставяне на акта за раждане, данните за припознаващия и основанието се вписват в графа "Бележки" на акта за раждане в съответствие със Семейния кодекс.
Това са разпоредби от Закона за гражданскта регистрация.Предполагам,че приятелят ви е припознал детето още преди съставяне акта за раждането му и той е посочил фамилното име на детето като вероятно ,ако са спазени правилата на чл.14 от ЗГР ,то носи за фамилно име или фамилното име на приятеля ви или бащиното му име.При спазване на тези правила актът за раждане не страда от пороци .
За да може да промените фамилното име на детето си трябва да пададете молба до районния съд в качеството ви на законен представител на детето на основание чл.19,ал.1 от Закона за гражданската регистрация и да искате промяна на фамилното име.Образува се гражданско дело ,при което като ответник по него се призовава общината ,от името на която изхожда съставения акт за раждане.Вие трябва да убедите съда ,че важни обстоятелства налагат промяната .В повечето случаи съдът е либерален във връзка с промяна на имената ,но все пак трябва да го убедите ,че това фамилно име не е желано от вас и защо .Вие ще прецените дали сега да предприемете такива действия или в по-късен момент ,както и дали наистина твърдо считате ,че не желаете детето да носи това фамилно име.Нищо не ви пречи да опитате ,като не е пречка това да направите и в по-късен етап ,особено ако се "погрижите" детето да започне да фигурира в различни документи с желаното от вас фамилно име.Тогава е лесно ,съдът стъпва на базата на тези документи и приема ,че детето е вече известно с това фамилно име ,поради което е оправдана и промяната му.Но детето е още малко ,така че вие ще решите как да процедирате.Успех!!!
14

Мнениеот help » 21 Юни 2004, 10:37

Ne se pritesnyavajte! Az smenih malkoto ime na deteto si. "Bashtata" napravi pochti syshtoto kakto e vyv vashiya sluchaj. Izchakah deteto da trygne na detska gradina, a tam to be izvestno s imeto, s koeto az i ostanalite chlenove na familiyata i priyatelite go narichaha. Tova i nyakolko svideteli na deloto byaha dostatychni. USPEH!
help

Мнениеот true » 21 Юни 2004, 10:50

Mnogo vi blagodaria,biahte strahotni!Jelaya vi vsi4ko nai-hubavo!
true

Мнениеот sypri4astna » 21 Юни 2004, 10:52

Podkrepiam napylno kolegite!
Borete se! Ne moje taka, naistina...
Jalko samo, che izhabenite nervi nikoi ne moje da Vi smeni!
sypri4astna

Назад към Семейни казуси