Добър ден!
Задачката-закачка е следна - жива баба с починал дядо, наследството се дели на бабата 85% от цялото имущество, а другото - на двете им деца. Но едното им дете е вече споминало се (мъртво). Какви ще са процентите за бабата, за живото и` дете и за живите наследници на починалото и` дете? Ако бабата почине какви ще са процентите от цялото имущество за живото и` дете и за живите наследници на починалото и` дете?
Много благодаря предварително и сполай Ви!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 03:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Делба
Бабата няма 85% от цялото имущество-ако то е било семейно /на бабата и дядото/, след смъртта на дядото тя има 4/6 от цялото имущество, детето-1/6, а наследниците на преди това починалото дете-общо също 1/6. Ако бабата почине, детето ще има 1/2 от цялото имущество, а наследниците на починалото дете-също имат заедно половината от имуществото.
- Thody
Колегата е прав. ! 1/6 и.ч., която е следвало да се наследи от починалото дете, ще се наследи от неговите наследниците. А след смъртта на бабата, нейният дял ще се наследи 1/2 и.ч. от живото дете и другата 1/2 от наследниците на починалото дете.
Не разбрах колко и какви наследници има починалото дете, за да уточня техните квоти.
Не разбрах колко и какви наследници има починалото дете, за да уточня техните квоти.
- shveda
- Потребител
Благодарско за сериозното отношение и за вниманието!
Всичко написано по-горе ми навява мисълта за парчетата торта, които трябва да разпредели луискаролова Алиса. Вече сериозно - наследниците са две момичета, но от различни съпруги. Дали може да има някаква уловка в този факт? А, и бащата (починалото дете) на двете наследнички има официално узаконени разводи и с двете майки (бивши съпруги).
Пак благодаря и сполай Ви!
Всичко написано по-горе ми навява мисълта за парчетата торта, които трябва да разпредели луискаролова Алиса. Вече сериозно - наследниците са две момичета, но от различни съпруги. Дали може да има някаква уловка в този факт? А, и бащата (починалото дете) на двете наследнички има официално узаконени разводи и с двете майки (бивши съпруги).
Пак благодаря и сполай Ви!
- Пепа Цочева
Това, че бащата е разведен с майките на двете си деца, е без значение-щом са му деца, значи го наследяват, дори да са от различни негови бракове и различни съпруги.
- Thody
Защо просто не си прочетете ЗН ,т.е. "Закон за наследството", защото едва ли въпросът е от юрист.
- jrd.
Благодаря Ви за точната и коректна информация!
Благодаря Ви за указанието и направляването към "Закон за наследството"!Извинявам Ви се, че не съм написала, че въпросчето идва от парий, неразбиращ
юристпруденцията, не съм искала да Ви занимавам с глупости и да Ви губя времето напразно, за което още веднъж се извинявам.
Приемете сърдечните ми пожелания за спорна работа и сполай Ви!
Благодаря Ви за указанието и направляването към "Закон за наследството"!Извинявам Ви се, че не съм написала, че въпросчето идва от парий, неразбиращ
юристпруденцията, не съм искала да Ви занимавам с глупости и да Ви губя времето напразно, за което още веднъж се извинявам.
Приемете сърдечните ми пожелания за спорна работа и сполай Ви!
- Пепа Цочева
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|