начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

problemi s familnotot mi ime sled braka mi s italianski grag

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

problemi s familnotot mi ime sled braka mi s italianski grag

Мнениеот ivelinaressa » 26 Ное 2004, 21:36

Imam brak s italianski gragdanin, sled braka prieh negovata familia. Sega tuk v Italia imam problemi zashtoto pravotot im ne predvigda sled braka suprugata da nosi imeto na supruga. za italòianzianzite az si ostavam sus imeto predi braka.
Vuprosut mi e sushetstvuvali nachin da si vurna strata familia .
ivelinaressa
Нов потребител

Re: problemi s familnotot mi ime sled braka mi s italianski

Мнениеот alessia » 26 Ное 2004, 23:56

Защо искаш да го връщаш. Според мен само ще си усложниш повече нещата. Мисля че е достатъчно да отидеш в общината по местожителството ти в българия и да си издадеш удостоверение за идентичност за 1,50 ст. След това го превеждаш и заверяваш в посолството, като внимаваш преводача наистина да е превел още на първа страница, че лицето---- и лицето......... са един и същи субект, сменяш си паспорта , издаваш семейната виза с новото име и италианците са длъжни да те регистрират навсякъде с новата фамилия, защото е тази на паспорта ти. Ако сега тръгнеш да си връщаш името ще загубиш сумати време в българия, а няма смисъл, защото чуждата държава е длъжна да признае името по паспорт и съдебно свидетелство, а твоето съдебно свидетелство ще бъде много ясно вече с новата фамилия. Дерзай!!!!!!
alessia
Нов потребител

Мнениеот ippon » 27 Ное 2004, 19:11

Защо,българката,която заедно с православната църква спасиха българския етнос от петстотин годишния геноцид,сега с такова лекомислие продава чест и достойнство? Обидно е когато в името на някакво "мнимо" благоденствие се предпочитат разни макаронажии,фрицове и прочие паплач.Срамота!
ippon
Потребител

Мнениеот Алесия » 27 Ное 2004, 23:12

Защото света е малко по широк от това което си и се опитваш да ни представиш. Петстотин години са си петстотин ма са и преди петстотин. Живеем в свят които се глобализира, разстоянията не съществуват, икономиката се развива. Казвам това не за да коментирам случая на момичето, а защото съм шокирана от тесногръдия коментар на жжжжпон. Бъди спокоен жжжжпон, че докато я мислиш така ще сме подледната смотана дупка на кавала, защото яко не печелиш ти, че печелят китайците, които имат икономичести ръст за завиждане. Ти прави коментари от типа дядо на пейката пред вкъщи, никой няма да дойде да ни търси, ако сами не осъзнаем, че трябва да се приобщим, за да сме сила на международно ниво. Коментирам думите на жжжпона в общ смисъл, да се говорим на лично ниво, какъвто е случая на момичето. Ми представи си че се е влюбила, ми представи си че брака не е за срамотааааа. Ега ти тесногръдиетооооо!!!!!!!!!
Алесия

Мнениеот ivelinaressa » 28 Ное 2004, 18:50

Blagodarq Alessia. I az si misleh che za sega tova e nachina da razresha problema.
Vsichko nai dobro
ivelinaressa
Нов потребител

Назад към Семейни казуси