Преди време бях пуснала тема " Въпроси за пълномощно за дете " . След дълги преговори с бащата на детето ми, той се съгласи да ми даде необходимата декларация. Направил той декларация, но написал срок в нея, а бяхме се разбрали за безсрочна. И така, аз реших, че ми писна да ме разиграва и мисля да подам молба за дело. И тук са ми въпросите: По какъв член от СК да е делото? Може ли за пълното отнемане на родителските права? Има ли шанс той да спечели делото, като се има на предвид, че не работи, не плаща издръжка и има психично заболяване? Ако се води делото в България, трябва ли докато свърши то, детето ми да бъде в там? Ако аз спечеля делото, ще има ли бащата право на лични контакти с детето и как се определят те?
Много благодаря pредварително за отговорите.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Още въпроси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Още въпроси
Моля ви консултирайте се с адвокат. Само фактът, че съпругът ви има психично заболяване е достатъчно усложнение на фактическата обстановка, което на пръв поглед може да се окаже голям плюс във ваша полза, но заболяването му трябва да е констатирано по надлежния ред, и т.н и т.н.... На обикновен език - не е възможно да ви дадем компетентно становище по зададените въпроси, без отговорът ни да съдържа предположения и догадки. Нещо, което би се избегнало ако направите една подробна консултация с добър специалист.
Успех
Успех
- Gosho
Извинявай, би ли посочила в момента къде се намира детето и какво дело искаш да заведеш - дело за лишаване на бащата от родителски права или дело с иск съдът да замести съгласието на бащата за напускане на страната от детето? Минала съм от А до Я по този път, считам, че мога да ти помогна, имам малолетно дете, което живее с мен в чужбина.
- who cares
Детето живее при мен в чужбина. Бих искала да заведа дело, но много е съм наясно какво да е. Много бих се радвала,а ко можеш да ми помогнеш.
Благодаря.
Благодаря.
- К.К.Б.
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|