начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Tarsia advokat po nakazatelni dela?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос към nezret

Мнениеот Гост » 24 Сеп 2005, 15:40

Не можах да разбера що за споразумение се е опитвала да сключва прокуратурата по дело за убийство и какво толкова е сторил адвокатът на наследниците та е осуетил сключването на споразумението. Кажете на момичето, че на досъдебното производство адвокат просто не им трябва и не мътете главите на хората с процеси в "Стразбург", които въобще не е сигурно че ще спечелят.
Гост

Мнениеот Незрет » 27 Окт 2005, 12:52

Много неща милорд или милейди. Делото беше в Благоевградски окръжен съд. Не подценявайте ролята на адвоката. Вие ли или пострадалия сам ще обжалва постановление на окръжна прокуратура?!? Това било лесно нали?!? Да наистина пишете само не ми харесва и това е . НПК допуска ако няма причинени имуществени вреди да се сключва споразумение между прокуратурата и съдът. Беше голям сблъсък,наложи се да цитирам практика на ВКС. явно не сте чели добре ,защото изрично съм написал че НПК лишава жертвата от права на досъдебното производство?!? Но за сметка на това на този дисбаланс който според мен противоречи на чл.6 от КРБ, надявам се в новият НПК това да се направи, нещата вече се променят, и аз се радвам че същият казус , беше причина да търся и намеря ,нов паралелен способ за защита на пострадалият. Фактът че вече има законопроект с който държавата цели да ограничи със закон прякото приложение на конституцията по точно на чл.4ал.2 КРБ, с който държавата като гарант ще плаща обезщетение на пострадалите при престъпни посегателства срещу правата на личността ,може само да ме радва защото моя милост има скромна заслуга за това. Я могло значи ,по добре късно отколкото никога. Защо ли чак в края на 2005г. ?!? Така че милорд или милейди не ме обвинявай в демагогия защото Незрет е всичко друго но не и демагог.
Незрет

Предишна

Назад към Семейни казуси