начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Регистрация на развод в България

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на развод в България

Мнениеот linfor1111 » 12 Дек 2011, 23:45

Здравеите,

Бихте ли ми помогнали със съвет. Опитвам се да регистрирам развода си от Обединеното Кралство в България. Оказва се, че окончатеният документ (Decree Absolute) който ми беше издаден в Лондон не е достатачен. От Българиа ми се изисква и допалнителен документ от Британския съд - удостоверение, че разводат е влязал в сила. Правилно ли е това и ако е някой знае ли кой документ на английски съответства на това удостоверение. От въпросния съд ми отговориха, че не знаят какъв документ ми трябва тъй като за тях Decree Absolute е последния и окончателен документ.

Много благодаря.
linfor1111
Нов потребител

Re: Регистрация на развод в България

Мнениеот Гост. » 13 Дек 2011, 01:11

linfor1111 написа:Здравеите,

Бихте ли ми помогнали със съвет. Опитвам се да регистрирам развода си от Обединеното Кралство в България. Оказва се, че окончатеният документ (Decree Absolute) който ми беше издаден в Лондон не е достатачен. От Българиа ми се изисква и допалнителен документ от Британския съд - удостоверение, че разводат е влязал в сила. Правилно ли е това и ако е някой знае ли кой документ на английски съответства на това удостоверение. От въпросния съд ми отговориха, че не знаят какъв документ ми трябва тъй като за тях Decree Absolute е последния и окончателен документ.

Много благодаря.

Да, вижте чл. 39 от регламента http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 201:BG:NOT.
По отношение съдържанието на посоченото в него удостоверение, което е по образец- приложение първо.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот linfor1111 » 18 Дек 2011, 22:54

Благодария ви много.
linfor1111
Нов потребител

Мнениеот littlewing » 27 Дек 2012, 21:47

Здравейте, и аз съм в същото положение.. Бракът ми обаче беше сключен в България, и регистриран в Обединеното Кралство. Разводът току-що приключи в Об. Кр, след години протакане... Имам вече decree absolute, на която днес поръчах копия, за да изпратя във Foreign Office за апостил, който после да преведа в българското консулство в Лондон, преди да изпратя документите на районния съд във Видин... От вашия форум разбирам, че това няма да е достатъчно..
а) Как постъпихте Вие? При solicitor/адвокат ли издадохте документа описан в Приложение II? После предполагам изпратихте до foreign office за апостил?
б) Дали ще ми направят на проблем, че не съм се развела в България? Аз имах проблеми с бившия ми съпруг и едва тук се разведохме.. въобще не виждам как щяхме да се разведем в България, при положение, че и двамата сме установени тук и той се беше покрил..
в) Как стоят нещата с промяната на името..? Аз подавам документи за местно гражданство след 10 дни и няма да имам време да издам нови документи с моминското ми име..?
г) Отгоре на това, със сегашния ми партньор (американец) планирахме да сключим брак (в Гибралтар) след месец-два... Дали рискувам да постъпя незаконно, т.е. тук съм разведена, а в България може да се проточи легализацията на развода..Ама че каша..
д) Планирам да си сменя името с Deed Poll тук (и трите имена...), преди да издам местен паспорт, което разбирам е изключително трудно да се признае в България... Досега се рових в нета за адвокати във Видин, които биха могли да помогнат, но като открия някой, или страницата му е закрита, или има коментари, че протакат делата..
Много ще съм брагодарна, ако ми помогнете със съвет и информация!
littlewing
Нов потребител

Назад към Семейни казуси