начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

съпружеска имуществена общност

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съпружеска имуществена общност

Мнениеот daniela_n » 31 Окт 2013, 18:03

Здравейте,

Въпросът ми е свързан със съпружеската имуществена общност във връзка с това, че искам да извадя стикер за паркиране на синя зона за автомобила на съпруга ми. Нямаме брак , но от пет години живеем заедно и имаме дете носещо фамилията му. Моят адрес по лична карта е този за който искам да извадя разрешително за паркиране на автомобила и имам пълномощно за правоуправлението му. По талон той е регистриран на името на съпруга ми( адресът на съпруга ми по лична карта е различен от моя).
Цитирам част от "НАРЕДБА за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас, определена като зона приета с решение на Общински съвет-Бургас по т. 3, Протокол №27/24.09.2013 г."

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

По смисъла на тази наредба:
1. „Зона“ е райони, пътища и части от пътища – общинска собственост, заключени в пространството, определено в чл.2, ал.1.
2. „Подзона“ е райони, пътища и части от пътища – общинска собственост, намиращи се в зоната и описани подробно в приложение към чл.14, ал.1, (Приложение 1).
3.„Друго правно основание“ са случаите, в които лице е сключило договор за лизинг и лице притежаващо МПС в съпружеска имуществена общност.

Бихте ли ми обяснили отговаряме ли на изискването посочено в т.3?
Благодаря Ви предварително!
daniela_n
Нов потребител

Re: съпружеска имуществена общност

Мнениеот chandra » 31 Окт 2013, 19:07

Отговарям конкретно пи т.3, не при вас няма СИО защото НЕ сте съпрузи, в България така и не се "легализира" фактическото съпружеско съжителство!
chandra
Потребител

Re: съпружеска имуществена общност

Мнениеот daniela_n » 31 Окт 2013, 21:03

Благодаря Ви за отговора!
daniela_n
Нов потребител

Назад към Семейни казуси