начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Не плащане на детски надбавки

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не плащане на детски надбавки

Мнениеот theshwarz » 02 Ное 2013, 20:05

Детето ми е на 1 год. и десет месеца. От началото на годината не са ми превеждали пари, тъй като не сме подали декларация в началото на годината. И двамата родители сме безработни. Имам ли право да претендирам за тези детски за изминалите месеци и губят ли се те при живо и здраво дете?
theshwarz
Младши потребител

Re: Не плащане на детски надбавки

Мнениеот theshwarz » 04 Ное 2013, 23:45

Днес от социалното ни казаха, че се давали от датата на подаване на декларацията. Първия път когато подавахме не ни казаха това. Не им вярваме вече и друг път са ни подвеждали. Молбата ми е ако някой знае, може ли да търсим детските за минало време по съдебен път, все пак са 10 месеца.
theshwarz
Младши потребител

Re: Не плащане на детски надбавки

Мнениеот bird_of_paradise » 05 Ное 2013, 00:17

theshwarz написа:Днес от социалното ни казаха, че се давали от датата на подаване на декларацията.

Вярно е.
theshwarz написа:Първия път когато подавахме не ни казаха това.

Не мисля, че са задължени.
theshwarz написа:Молбата ми е ако някой знае, може ли да търсим детските за минало време по съдебен път, все пак са 10 месеца.

Е, вашите са десет месеца, а моите са за две деца общо 336 месеца ( за сега), но преглътнах и този факт- аз да давам за чуждите, но моето да е чуждо на държавата.

Намерете в нета закона за семейни помощи за деца и прочетете чл. 10, ал.3 и 4 от него. Ако все пак, след това, има неяснота - обадете се на viewtopic.php?f=5&t=56188 .
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси