начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Дете,преместване в чужда държава

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дете,преместване в чужда държава

Мнениеот bulgaria77 » 18 Мар 2014, 13:42

Здравейте,
Изчетох доста теми,но точно моя казус не можах да намеря .
Ще бъда максимално кратък . Преди 2 години и половина се разделихме с бившата ми съпруга и след 3 месеца последва развод по взаимно съгласие ,без караници исках всичко да приключи по възможно най-гладкия начин и да не натоварвамен и детето с нашия неуспех след 7 години брак . Разбрахме се за издръжката и както си му е реда да виждам дъщеря ми 2 уикенда в месеца от 10:00 до 17:00 . Не че не е имало спънки след това от страна на майката,но съм се стремял да бъда винаги далеч от конфликти . Тя се ожени след няколко месеца и има вече дете на година и половина ( да бързо действа :? ) . Иначе дъщеря ми не спирам да се интересувам от нея ,обаждам и се всяка вечер за лека нощ и редовно се запознавам какво се случва с нея в училище контактувам с учителката и учим заедно когато е при мен и ми казва редовно Обичам те тате . Това е добре до този момент свикнах с раздялата както и детето което е на 8 години между другото . Издръжката я плащам редовно дори понякога и предварително 1-2 месеца . Както ще повторя спазвам си задълженията .
Това е кратката предистория ... но преди няколко дена получих интересно изказване от бившата че е подала документи да кандидатства за визи за чужда държава и щели да се изнасят АКО е станело цялото семейство ( новия и съпруг ,детето и дъщеря ми ) . Това бе като удар с мокър парцал за мен през лицето ...
Въпроса ми е какви са ми правата в тази ситуация след като аз няма как да се съглася да е толкова далеч от мен . Тя осмисля целия ми живот и я обичам толкова много а и на нея ще липсвам на 1000% .Има ли право въобще без да ме уведоми да излезе някъде извън България?
bulgaria77
Нов потребител

Re: Дете,преместване в чужда държава

Мнениеот stelli_777 » 19 Мар 2014, 21:57

Детето има ли задграничен паспорт ?Без вашето разрешение не може да излиза детето зад граница .
На мен ми дава пълномощно бащата на детето ми ако реша да го изведа на екскурзия в чужбина.
stelli_777
Младши потребител

Re: Дете,преместване в чужда държава

Мнениеот arizina » 01 Апр 2014, 20:30

Бившата Ви съпруга няма да може да изведе детето без Ваше съгласие, но вероятно (зависи от държавата в която желае да живее) това ще бъде само временно положение. В случай, че откажете да дадете декларация- съгласие за напускане на границата от детето, респективно съгласие за снабдяването му със задграничен паспорт, то тя ще предяви иск срещу Вас в компетентния за това съд, където ще доказва интереса на детето да напусне държавата. В повечето случаи съда дава заместващото съгласие на бащата и майката извежда детето. Това е най-честия случай, когато става въпрос за държава от Европейския съюз, тъй като се счита, че другия родител не е възпрепятстван да осъществява режима на лични отношения с детето там. Друг въпрос е, че там опираме до време и пари, но....за съда това е без значение.
arizina
Младши потребител

Назад към Семейни казуси