начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпроси с имот преди развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпроси с имот преди развод

Мнениеот gogiga » 03 Апр 2024, 13:40

Здравейте, преди години сключих брак със съпругата си, тогава не притежавах нищо на мое име, обаче днес наследих автомобил и апартамент, за фирмите ми е ясно че няма как да има проблем при развод, но въпроса е при развод мога ли да очаквам загуба на наследените вещи.
Предварително благодаря за отговора.
gogiga
Нов потребител

Re: Въпроси с имот преди развод

Мнениеот dimist » 03 Апр 2024, 14:27

Моите съболезнования за наследодателя Ви. Придобитото по време на брака по наследство и дарение е лична собственост - чл. 22 СК, така че нямате поводи за притеснение.
dimist
Потребител

Re: Въпроси с имот преди развод

Мнениеот gogiga » 03 Апр 2024, 14:52

dimist написа:Моите съболезнования за наследодателя Ви. Придобитото по време на брака по наследство и дарение е лична собственост - чл. 22 СК, така че нямате поводи за притеснение.

Благодаря ви за отговора, забравих да спомена че имаме и две деца от този брак, съпругата ми няма нищо на нейно име защото майка й е все още жива. Може ли да се използва в съда отказа от интимност от нейна страна, тук казуса е малко сложен, понеже тя откровено ми заяви че не вижда като мъж и когато си ляга до мен не чувства нищо - надявам се с това изречение да съм ви показал защо се тревожа за бъдещето на брака си.
gogiga
Нов потребител

Назад към Семейни казуси