начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite na B

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite na B

Мнениеот mira30 » 08 Май 2004, 01:15

Interesuva me kak moga da izveda nepalnoletnoto si dete izvan BG v sluchai che bivshiat mi saprug ne dava saglasie za tova. Izdrajka ne e izplashtal za celia period sled razvoda za koeto sam zavela izpalnitelno delo. Imam li shansove da spechelia delo za lishavane ot roditelski prava i tova bi li mi pomognalo da izveda deteto mi. V sluchai che sam omajena za chujdenec shte mi bade li po lesno da si vzema deteto
mira30
Нов потребител

Re: razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite

Мнениеот donnа2 » 08 Май 2004, 08:30

ако бащате не дава съласие за напускане на страната и не желае да оформите документите за издаване на паспорт , можете да заведете дело с правно основание чл.72 от СК , ще поискате от съда с решението си да замести съгласието на бащата за издаване на паспорт и напукане на страната , като искате в решението си да постанови неограничен брой пъти напускане на страната от страна на детето ви до навършване на 18г. възраст съдът след като прецени доказателствата по делото ще реши въпроса , резбира се не мога да ви кажа в чия полза съда ще реши , решението подлежи на обжалване по общия ред

Делото за лишаване от родителски права е много тежко производство , първо ще ви посетят от общинска служба социално подпомагане , те ще изготвят социалния доклад относно детето ще трябва да разговарят с вас ,детето , новият ви съпруг , , могат да поискат и данни от чужбина от съответните социални служби
делото се гледа от съдия ,съдебни заседатели и прокурор
ако детето има навършени 10г. съдът може да реши да го разпита в съдебно заседание /вярно в присъствието на психолог/ , я да видим сега какво би казало детето , то едва ли позанва добре новия ви съпруг , бихте ли подложили на това едно дете /
Следващото е ,че бащата може и да няма възможност да плаща , или току виж платил , така че отпада неплащането на издръжка като основание за лишаване от родителски права

Решението по дело за лишаване от родителски права също подлежи на обжалване по общия ред , така че тръгне ли някой от вас двамата да обжалва .........................
В случай че сте омъжена за чужденец и бащата не е съгласен то да пътува с вас и да живее в чужбина съда ще реши въпроса , а това че сегашния ви съпруг е чежденец няма обсолютно никакво значение
donnа2

Мнениеот mira30 » 08 Май 2004, 11:27

Blagodaria za saveta. Mislish li che bi bilo dobre i v moia polza ako iztakna v sada osven neizplashtaneto na izdrajka i tova che imam nalojen zapor na zaplatata zaradi negov zaem koito e izteglen po vreme na braka i koito sega toi ne pogasiava. Iziskvaneto na bankata beshe drugia saprug da se podpishe kato sadlajnik. Toi niama dom, jivee na kvartira a po povod deloto za izdrajka potvardi pred sadia izpalnitel che niama i dohodi. Kak da postapia ako se naloji da zamina bez dashteria si v nachaloto i se naloji da ia ostavia na grijite na maika mi vremenno?
mira30
Нов потребител

Мнениеот donnd2 » 08 Май 2004, 11:29

няма нищо лошо в това ,че майка ви ще ви помага , наемете адвокат ,заведете дело по чл.72от СК , това според мен е най-доброто ,а същевременно опитайте се да се разберете с бащата на детето
donnd2

Назад към Семейни казуси