- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семейно жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Семейно жилище
Колеги поставям следния казус:
Двама съпрузи са пред развод, въпрос на време кои от двамата ще предяви исковата си молба.Семейното жилище реално е собственост на съпругата , тъй като е построено с отстъпено право на строеж върху въздух на жилище на нейните родители.След което тези родители са дарили построените етажи на дъщеря си.
Съпругът много трудно би могъл да докаже приноса си . Тъй като това е станало преди повече от десет години и в момента не разполага с никакви документи за закупените от него материали и дадени пари.
Към този момент реално вина за разтрогване на брака има съпругата.
От брака има две родени деца на 13 и 18 години и двете изевяват желание да живеят при съпругът.
Какви са пътищата да докаже по някакъв начин съпруга приноса си, като се вземе предвид ,че по време на надстрояването на етажите съпругът е в бил в чужбина и е осигурявал само финанси за закупуване на материали за жилището си.
Какво би могъл да получи от делбата той.Кое е по изгодно да се откаже от всичко и се размине с една мижава издръжка за децата или да поема отговорността да гледа децата и да получава от невярната си съпруга 50-100лева издръжка.
Как се доказват подобренията при условие ,че е минало толкова много време.
Двама съпрузи са пред развод, въпрос на време кои от двамата ще предяви исковата си молба.Семейното жилище реално е собственост на съпругата , тъй като е построено с отстъпено право на строеж върху въздух на жилище на нейните родители.След което тези родители са дарили построените етажи на дъщеря си.
Съпругът много трудно би могъл да докаже приноса си . Тъй като това е станало преди повече от десет години и в момента не разполага с никакви документи за закупените от него материали и дадени пари.
Към този момент реално вина за разтрогване на брака има съпругата.
От брака има две родени деца на 13 и 18 години и двете изевяват желание да живеят при съпругът.
Какви са пътищата да докаже по някакъв начин съпруга приноса си, като се вземе предвид ,че по време на надстрояването на етажите съпругът е в бил в чужбина и е осигурявал само финанси за закупуване на материали за жилището си.
Какво би могъл да получи от делбата той.Кое е по изгодно да се откаже от всичко и се размине с една мижава издръжка за децата или да поема отговорността да гледа децата и да получава от невярната си съпруга 50-100лева издръжка.
Как се доказват подобренията при условие ,че е минало толкова много време.
- 5656565
Re: Семейно жилище
жилището е построено по време на брака ли ,тогава ли нейните родители са и отстъпили правото на строеж, след това пишеш че родителите са дарили етажите на дъщеря си , уточни факта на кого е прехвърлено правото на строеж , с какъв договор ,продажба ,дарение ,издръжка и гледене ......
"Двама съпрузи са пред развод, въпрос на време кои от двамата ще предяви исковата си молба.Семейното жилище реално е собственост на съпругата , тъй като е построено с отстъпено право на строеж върху въздух на жилище на нейните родители.След което тези родители са дарили построените етажи на дъщеря си."
по -голям принос може да се докаже и със свидетелски показания, също така правил е някакви парични преводи, ако банката пази архивите си ,а предполагам ,че е така , може да се проследят парите
"Двама съпрузи са пред развод, въпрос на време кои от двамата ще предяви исковата си молба.Семейното жилище реално е собственост на съпругата , тъй като е построено с отстъпено право на строеж върху въздух на жилище на нейните родители.След което тези родители са дарили построените етажи на дъщеря си."
по -голям принос може да се докаже и със свидетелски показания, също така правил е някакви парични преводи, ако банката пази архивите си ,а предполагам ,че е така , може да се проследят парите
- donna
- Старши потребител
Всички документи са в съпругата и ние нямаме достъп до тях най-вероятно жилищните два етажа са с договор за дарение. Всичко е ставало без знанието на съпруга. Той не пази преводите си. Отстъпеното право на строеж е на родителите на съпругата.Въобще сме в много неизгодна позиция.
- 5656565
ок , проверихте ли в службата по вписванията , там ще откриете това което търсите
а също така може да поискате информация и от данъчното нали все пак плаща данъци ,към декларацията се прикрепя и копие от акта за собственост
а също така може да поискате информация и от данъчното нали все пак плаща данъци ,към декларацията се прикрепя и копие от акта за собственост
- donna
- Старши потребител
Ок ,аз за службата по вписвания знам, ще го питам клиента и за данъците, така или иначе обаче дори той да ги е внасял какава полза след като са на името на съпругата, или ако и е давал парите да ходи да ги внася тя след като тя е счетоводител и се е оправяла до сега със сметките и другите въпроси в СИО .Аз акта за собственост много лесно ще го открия по името на отчуждителя. В това не е разковничето ?
- 5656565
след като е пращал пари и то не малко това е принос съпоставете неговата и нейната заплата и ще си проличи , също така ще се наложи да ползвате и свидетели
- donna
- Старши потребител
Най лошото ,че се отива към свидетел и на мен това хич не ми харесва. За заплатите също знам. Сега водя едно такова дело и вече сме към приключване ,т.е предстои ни заседание за прения и преминавне по същество.както усещам обче съда ще се позове на експертизата ,а в този казус ,дали ще стигнем до експертиза не знам.
- 5656565
каква по-точно експертиза сте искали
- donna
- Старши потребител
За разликата между справедливата пазарна цена на имота преди да бъдат направени подобренията и след тях.Да не говоря ,че там отново съпругата беше скрила всички фактури и документи за разходи.Жилището пък е на името на баща и и въобще се чудя защо има такива балами които си дават парите за жилище и подобрения , като всичко се мени някой път с часове.
- 5656565
ако жилището е на името на бащата ........там май ще има едно облигационно вземане само и дали не е минала 5г. давност ,май трябва и да докаже ,че неговите пари са дадени от съпругата на баща и , виж ако случайно знаеш от кои фирми са купувани материалите и ако наистина са издавани фактури то фирмите са длъжни да ги пазят 5г. след първата ревизия е някой си ги пазят и след тоя срок така че мисля първо с едно удостоверение да се снабдите от съответните фирми с документите , ако ли пък познавате управителите им може и на добра воля да ви дадат някое заверено копие , но май първото по делото заседание е минало и нали знаете ,че за това удоволствие се плаща ,освен ако не го измислите някакси като нови доказателства за които не сте знаели и поради тая причина не сте ги представили най-късно в първото по делото заседание .
какво да се прави съпрузи имали са си доверие само дето един ден се е оказало бития бит...............
какво да се прави съпрузи имали са си доверие само дето един ден се е оказало бития бит...............
- donna
- Старши потребител
В стария казус стигнахме до цифра която ни удовлетворява , според експертизата но в новия който тепърва предстои едва ли имаме някакъв шанс и съпругът е в патова ситуация, като приказката за бития и ....
Лошото е,че фирмите не пазят никакви документи за жалост или пък някой вече са фалирали, след като минат петте години , а нали разбра в предстоящия казус са минали повече от десет години , двамата имат брак повече от 20 години и най-вече съпругата е успяла докато съпругът е бил в чужбина да укрие всичко. той просто си е бил мислил че всичко винаги ще бъде ОК и е давал пари като истинал арабин на "съпругата " си ,докато сега чупи пръсти и се чуди какво да прави и не смее даже да подаде молба за развод , защото според него живее в "чуждо жилище" и никой не може да забрани на съпругата да посещава "дома" си, който тя посещава веднъж месечно.4
Лошото е,че фирмите не пазят никакви документи за жалост или пък някой вече са фалирали, след като минат петте години , а нали разбра в предстоящия казус са минали повече от десет години , двамата имат брак повече от 20 години и най-вече съпругата е успяла докато съпругът е бил в чужбина да укрие всичко. той просто си е бил мислил че всичко винаги ще бъде ОК и е давал пари като истинал арабин на "съпругата " си ,докато сега чупи пръсти и се чуди какво да прави и не смее даже да подаде молба за развод , защото според него живее в "чуждо жилище" и никой не може да забрани на съпругата да посещава "дома" си, който тя посещава веднъж месечно.4
- 565655
направо го съжелявам вашият клиент , правил е подобрения върху имота на бащата на съпругата боже опази ,че с тия пари е и строено , минала е давността
горкият човечеч , тая съпруга явно някой някога я е понаучил на това онова , е на човека май ще му остане радоста ,че се е тървал от един звяр
горкият човечеч , тая съпруга явно някой някога я е понаучил на това онова , е на човека май ще му остане радоста ,че се е тървал от един звяр
- donna
- Старши потребител
Днес говорих с адвокатката и , лошото е ,че и аз я познавам тази съпруга и бях много изненадан когато съпругът и ми спомена всички те зи факти. За сега поне има някаква светлина в тунела . Съпругът поне за сега не иска да подава молба за развод , но ..................божа работа, след като съпругата е му влюбена в човек с 14 години по-голям от нея т.е 53 годишен въобще я очаква много светло бъдеще.
А аз мислех че е много хрисима и благочестива просто свят като цвят
А аз мислех че е много хрисима и благочестива просто свят като цвят
- 565655
в такъв случай предполагам ,че съпругата ще подаде иска за развод , нали знаеш разни хора разни идеали ,какво се учудваш , за мен развода е нещо нормално , но не е разбирам поведение от типа дай да довършим другия с всички средства , мисля ,че е гадно
- donna
- Старши потребител
Имам клиент на който смисъл на живота му е станал да се образуват дела срещу бившата му съпруга , а пък тя да пише жалби до къде и дойде наум даже до арменския поп.Съпругата е споделила пред колегата ,че за сега няма да подава молба за развод , но те реално живеят вече 10 месеца във фактическа раздяла, след като се виждат за по няколко часа ,разбира й 12-14 , без тя да поема никакъв ангажимент към никого в семейното жилище.
- 5656565
от това един добър писател мисля би написал един доста добър роман , а един режисьор би направил страхотен хумористичен филм
- donna
- Старши потребител
Смееш се на чуждото нещастие , за жалост обаче това са реалности. Не ,че не приемам развода за нещо нормално и какви ли не глупости съм чувал в залата като причина за развод.Искам обаче да помогна на човека по някакъв начин и го търся , уви аз също му казах ,че най -добре е да се развадат по взаимно съгласие. Ябълката на раздора е не развода , а имуществото им. те ще са разведени за отрицателно време и не е толкова важно по чия вина ,едни разноски и двамата могат да ги поемат.
- 5656565
Чак пък да се смея не , по принцип никога не вземам нещата присърце това което е работа остава в слжбата и това е , едното си е работа другото аз самата .
А в случая развод по взаимно съгласие е добър вариант , в конкретния случай остава най -важното уреждането на имуществените отношения , смяташ ли че ще постигнат някакво съгласие.
А в случая развод по взаимно съгласие е добър вариант , в конкретния случай остава най -важното уреждането на имуществените отношения , смяташ ли че ще постигнат някакво съгласие.
- donna
- Старши потребител
Май и дума не може да става за чл.100СК, те даже по трета алинея на 99 не щат да чуят .Аз също си оставам работа в офиса и много рядко се занимавам в къщи защото имам хоби и предпочитам да съм сред природата в почивните часове.Лошото е, че аз ги познавам и двамата , а пък съпругата смята всеки за враг щом не споделя нейното мнение.
Тя говори за съпругът да и плаща наем за жилището й още по време на фактическа раздяла , пък ти си мислиш за споразумение това май е абсурд.
От разговора с вероятния и съветник колега също се вижда ,че тя няма никакво намерение да приключва с авантюрата си и е тръгнала устремено към развод.
Тя говори за съпругът да и плаща наем за жилището й още по време на фактическа раздяла , пък ти си мислиш за споразумение това май е абсурд.
От разговора с вероятния и съветник колега също се вижда ,че тя няма никакво намерение да приключва с авантюрата си и е тръгнала устремено към развод.
- 5656565
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|