начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Доказване на измама с пари от наследство

Казуси за недвижими имоти

Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 10:28

Здравейте,
Не знам дали е за тук тази тема, но вече не знам какво да направя.
Ситуацията е следната:
Става въпрос за наследствена къща и парцели, които майка ми изплати на леля ми. До тук няма нищо нередно, но...майка ми е подведена от морална и етична гледна точка, като оставим настрана натискът за продажба на имоти.

Изплатената на леля ми сума така или иначе вече е нейна и тя може да прави с нея каквото си иска. Парите вече не са при нея и аз знам къде са. Но майка ми няма никаква представа, защото я лъжат и манипулират. Целта беше да я настроят против мен, за да се отърват от мен като бъдещ наследник. И донякъде успяха, защото в момента нейната предства за мен и за това какво се случва с мен, няма нищо общо с действителността. Продължавам да се виждам с нея, макар отношенията ни да не са каквито бяха и няма да я оставя, колкото и да им се иска.
Не ме интересуват парите, това вече е свършен факт. Искам просто да намеря начин да докажа на майка си как са я разигравали и че трябва да се пази дори от най-близките си, също се надявам да разбере и за другите лъжи и да не се притеснява за мен. Не мога съм спокойна, когато знам че се притеснява, но не мога да я накарам да ми повярва. В момента тя няма никаква представа какво правят зад гърбът ѝ и им има пълно доверие. И сестра ѝ и другата роднина са много добри манипулатори, бих ги нарекла професионалисти.

Известно ми е в коя банка е станало прехвърлянето и искам да знам мога ли и как да получа доказателство черно на бяло за движението от едната сметка към другата?
andromeda123
Нов потребител

Re: Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот ivanov_p » 12 Юли 2024, 11:01

Доказателства, под формата на извлечение от преводите, могат да получат титулярите на сметките и техните наследници, т.е. засега нямате тази възможност. На вас ви трябва доказателство, че тези пари са платени за имотите и трябва да търсите доказателства или свидетели за това, но доколкото разбирам те не са прехвърлени официално, което затруднява много нещата. Парите може да си върнете ако станете наследница в петгодишен срок от превода, тогава или трябва да ви върнат парите или да се защитят като заявят, че са получени за имотите, но тук спирачката е срока.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 11:08

Не искам да си връщам парите, а и те не са мои. Просто искам по някакъв начин да дам доказателство на майка си.
andromeda123
Нов потребител

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 11:11

Близка роднина измъкна парите за себе си с манипулации и интриги, като е ощетила всъщност леля ми и нейните наследници, но и майка ми е излъганата.
andromeda123
Нов потребител

Мнениеот dimist » 12 Юли 2024, 12:54

Уточнете какво означава "изплати", на какво правно основание е станало това плащане, има ли нотариално заверен договор за доброволна делба, вписан ли е ?
Извлечение от банкова сметка може да иска само титуляра, или съдът. Справка за да показвате нещо на майка си няма как да получите. А и след като плащането е по банка, то или е наредено от банкова сметка/ваша или на майка ви,/ или е направена вноска на каса, за което следва да имате вносна бележка. От интриги няма кой да ви опази, но погледнете преди всичко написаното в началото. В крайна сметка, след като парите са платени от майка ви на други ваши роднини, къде а ега тия пари няма никакво значение. Освен ако по сметка един съделител са постъпили парите за двамата. В тоя случай вижте договора, ако го има.
dimist
Потребител

Назад към Имотни казуси