начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Съдебна Делба дали да Отговоря?

Казуси за недвижими имоти

Съдебна Делба дали да Отговоря?

Мнениеот georgiev12 » 27 Юни 2015, 12:32

Здравейте,

Получих съобщение за съдебна делба и трябва/ нетрябва да отговоря до 30 дена.

Ако не отговоря, кави ще са последсвията в бъдеще и какви разноски ще имам, какво ще означава това?

Ако отговоря (без адвокат) какво ще означава това за мен?

Кой вариянт е по-добър ако не искам главоболия и разходи?

Благодаря много.
georgiev12
Младши потребител

Re: Съдебна Делба дали да Отговоря?

Мнениеот Melly » 27 Юни 2015, 13:19

georgiev12 написа:Здравейте,

Получих съобщение за съдебна делба и трябва/ нетрябва да отговоря до 30 дена.

Ако не отговоря, кави ще са последсвията в бъдеще и какви разноски ще имам, какво ще означава това?

Ако отговоря (без адвокат) какво ще означава това за мен?

Кой вариянт е по-добър ако не искам главоболия и разходи?

Благодаря много.

Вие сте любител на силни усещания. :D
В такива случаи пожелавам Успех на самонадеяните лица.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот petkova63 » 28 Юни 2015, 13:23

Може би във Вашия случай най-добрият вариант в да завършите право (за препоръчване в Софийски университет "Св. Кл. Охридски") и да си водите делото сам. Само че и в този случай няма как да стане без главоболия и разходи. Засега можете да почетете ГПК - чл. 131 и сл., там пише, какви са последиците от липсата на отговор в дадения Ви 30-дневен срок.
Делбата е сериозно съдебно производство и не Ви съветвам да си правите експерименти, нито да очаквате изчерпателни консултации и конкретни напътствия в този или друг подобен форум. На въпроса какво да правите и какво да е съдържанието на отговора, ако съветът е да отговорите, ще получите съвет от адвокат, но след като му предоставите връчените Ви от съда книжа (искова молба и приложенията към нея) за проучване.
petkova63
Младши потребител

Мнениеот leto15 » 28 Юни 2015, 14:39

:wink:
leto15
Младши потребител

Мнениеот georgiev12 » 29 Юни 2015, 22:18

Благодаря много за отговорите,

Моя е грешката като пропуснах да опиша, че сме 24 наследника (от пра-пра дядо) и аз имам 1/48 част от някаква ливада която до преди 10 дена не знаех че съществува и аз нямам претенции към нея.

Много Ви моля с обикновенни думи да ми обясните каква ще е най безболезнената поцедура.
Разбирам че най-добре е с адвокат, но какво бихте ме посъветвали да направя в този случай?
georgiev12
Младши потребител

Мнениеот neveja111 » 01 Ное 2015, 02:30

Къде се намира тази ливада, да не е до Южния парк, че може многа да ви е яд после. Иначе важното е да сметнете от къде идва ливадата и колко са наследниците (не в момента), а на този на когото е била ливадата- на наследодателя. От там се дели на съответния брой дялове, примерно 3 и после всеки от тези дялове се дроби на база на наследниците в рамките на конкретния дял. Ако си сметнете нещата и наистина е 1/48, какво ви пречи да кажете че е ОК - отговаряте че сте съгласен и след делбата си получавате парчето. Ако е ливада не му плащате данък
neveja111
Младши потребител

Назад към Имотни казуси