Страница 1 от 1

Въпрос за статут на обект

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2022, 05:57
от kris14339898
Здравейте. Имам намерение да наема едно помещение на партера на жилищен блок със статут за обществено хранене, било е бистро преди време. Сега искам да го направя тип топла кухня от където хората ще могат да си купуват само храна за вкъщи. Според вас трябва ли да се сменя статута на обекта? Като също така бих могъл да зареждам и 2-3 магазина с готовата храна. Благодаря предварително!

Re: Въпрос за статут на обект

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2022, 14:14
от guest1
Здравейте!
Според мен - няма нужда да правите нищо документално!
Дали ще е „ЗОХ с консумация на място“ или „ЗОХ - кетъринг“ - все тая. По време на локдауна - всички „Заведения за Обществено Хранене“ бяха минали на кетъринг!

Re: Въпрос за статут на обект

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2022, 22:02
от ivanov_p
kris14339898 написа:Здравейте. Имам намерение да наема едно помещение на партера на жилищен блок със статут за обществено хранене, било е бистро преди време. Сега искам да го направя тип топла кухня от където хората ще могат да си купуват само храна за вкъщи. Според вас трябва ли да се сменя статута на обекта? Като също така бих могъл да зареждам и 2-3 магазина с готовата храна. Благодаря предварително!


Няма значение за какво е отреден имота, а какво пише в разрешението. За обществено хранене и баничарница с разрешение за тестени, дюнерджийница, ресторант, кухня-майка. Вижте какво може да се прави в бистрото и може да правите същото. Няма разрешение за топла кухня, има за топла кухня с изредени неща, които могат да се правят - супи, салати, и т.н., това е важно За да зареждате други обекти ви трябват съвсем други разрешителни, вкл. и на транспортните средства, а според "готовата храна" вероятно и документация за всеки отделен продукт, особено ако ако е пакетиран.
Един съвет - не се занимавайте с глупости! Този бизнес е парцелиран, взяточно уреден и ако въобще ви се занимава трябва да имате финансова подплата и е най-добре да купите готов.