начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Луди стават административни ръководители

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Председател » 29 Дек 2005, 20:25

gega написа:Тъй вярно, другарю Председател! Ще слушкаме! Е, кога не сме Ви слушкали! Нали трябва хора да станем, биячи, като Вас! Смешно и тъжно, но такива изпълнения можете само да ги предавате на хора, които ЗАВИСЯТ от Вас! Е, какво - стреснахте ме! Сигурно и в залите ви се иска да "цапардосате" адвокатите! И съм убеден, че го правите - само че със "съдебните" си актове! Разбрахме, че сте "бияч", но не дали сте "честен частник"! Но защо да задавам риторични въпроси:)))))) Ако наистина сте Председател - много смях пада във Вашия феод! Като главният клоун сте Вие!:))))))))))) Но най-смешното е, че сте се включили във форума, за да се изс.... на метеното! И ние го можем, г-н Председателю, но го правим в тоалетните, някак си е по-чистоплътно!:)))))))))))))))))))

Алооо, адвокатчето, запомни мойто момче, че има малко сериозни адвокати и мнооого адвокатчета. От стила ти разбирам, че ти си един от многото адвокатчета. Е, аз извън работна време говоря само със сериозните адвокати! Но, понеже ти си ми симпатично и смешно адвокатче, ще ти кажа, че никога не ми се е искало да удрям такива аматьорчета като теб нито с акт, нито с ръка, щото много миришете!
Ти мойто момче не можеш да се биеш с Председателя, щото Председателят не говори с такива ...! Така, че можеш да смърдиш колкото искаш в този форум. Ти си просто едно момченце, което си мисли, че представлява нещо и си мисли, че има някаква адвокатура. От една страна си мил образ, от друга смешен тип. но на твойте години ти е простено!
Айде лека вечер, Председателят ще се оттегли за вечеря, че както е казал поета "рънъта праи борбътъ" :)
Председател

Мнениеот Член на ВСС » 29 Дек 2005, 20:53

Колега, ако наистина сте Председател срам за съдиите и за нас Председателите!

Съвземете се малко! То трябва да ви е срам, а аз гледам се гордеете с това! Отвратително е!

Колегата гега нищо не ви е направил, че така го нападате! Ако това са думи на един председател на РС, то тогава не ми се мисли, ако случайно Ви повишим! Срам!
Член на ВСС

Мнениеот bluebarovka » 29 Дек 2005, 21:15

Член на ВСС написа:Колега, ако наистина сте Председател срам за съдиите и за нас Председателите!

Съвземете се малко! То трябва да ви е срам, а аз гледам се гордеете с това! Отвратително е!

Колегата гега нищо не ви е направил, че така го нападате! Ако това са думи на един председател на РС, то тогава не ми се мисли, ако случайно Ви повишим! Срам!

Господин Член на ВСС, оставете го този т.нар.Председател / ако въобще е такъв/ Кажете какво мислите по темата, моля!
Аватар
bluebarovka
Младши потребител

Мнениеот Магистрат » 29 Дек 2005, 22:17

Господин Григоров,
По какъв път върви наистина съдебната ни система и реформата в нея? Ако прежде пишещите форумци Председател и Луд Директор действително заемат длъжностите, на които се представят, какво бихте казали Вие като член на ВСС за подобни персони? Не са ли срам подобни хора за институциите, които представляват? Не мислите ли, че би следвало да има ясни правила както за назначаването, така и за отстраняването на такива екземпляри.Как е възможно те да ръководят и администрират и какъв респект, биха имали у подчинените си, след като похватите им на ръководство са посочените от самите тях - насилие и бой по подчинените и безумни за изпълнение заповеди? А знаете ли колко още подобни хора на тези двамата има? И те не са назначени от мен или от някой друг от този форум г - н Григоров!
Магистрат

Мнениеот gega » 30 Дек 2005, 09:57

Другарят Председател звучи като ниско, възпълно човече с много ярко изразени комплекси! Той Достоевски бе казал - "Дайте и на най-нищожния бюрократ малко власт и той веднага ще ви покаже, че може да я упражни!" Е, това е другарят Председател - малък, жалък и с власт, която ни показва! Човекът идеално пасва на настоящата тема:)))))))) И според мен този Другар наистина звучи правдоподобно, така че не се съмнявам, че е Председател, но само се питам дали е на Районен съд! С другарят председател няма веке да се занимавам, а с неговия обобщен образ - ВСИЧКИ вече се убедиха за каква кадрова политика става въпрос! И вчера, навярно, човекът е "жулнал" две-три ракийки, и му е дошъл куражът, така че той не ме занимава, а чувството на ненаказуемост за клоунадите, които извършват нЕкои другарчета! След тези умопомрачени изблици на нашия мил Председател се затвърждава убеждението на адвокати, магистрати и на цялото общество, че е необходима бърза, радикална и окончателна промяна в кадровата политика! Но пък може и да греша, може би в Карлуково да са се сдобили с Интернет и нашичкият като е съзрял тази тема да я е приел много лично:))))))))) Дано да е така!!!
А другарият Председател, ако ме познаваше поне малко, нямаше да е такъв куражлия:))))))))
gega
Потребител

Мнениеот Председател » 30 Дек 2005, 14:26

gega написа:Другарят Председател звучи като ниско, възпълно човече с много ярко изразени комплекси! Той Достоевски бе казал - "Дайте и на най-нищожния бюрократ малко власт и той веднага ще ви покаже, че може да я упражни!" Е, това е другарят Председател - малък, жалък и с власт, която ни показва! Човекът идеално пасва на настоящата тема:)))))))) И според мен този Другар наистина звучи правдоподобно, така че не се съмнявам, че е Председател, но само се питам дали е на Районен съд! С другарят председател няма веке да се занимавам, а с неговия обобщен образ - ВСИЧКИ вече се убедиха за каква кадрова политика става въпрос! И вчера, навярно, човекът е "жулнал" две-три ракийки, и му е дошъл куражът, така че той не ме занимава, а чувството на ненаказуемост за клоунадите, които извършват нЕкои другарчета! След тези умопомрачени изблици на нашия мил Председател се затвърждава убеждението на адвокати, магистрати и на цялото общество, че е необходима бърза, радикална и окончателна промяна в кадровата политика! Но пък може и да греша, може би в Карлуково да са се сдобили с Интернет и нашичкият като е съзрял тази тема да я е приел много лично:))))))))) Дано да е така!!!
А другарият Председател, ако ме познаваше поне малко, нямаше да е такъв куражлия:))))))))

Gega, мойто момче, аз говоря с моите подчинени като мъж. Не съм като някои колеги, които им съсипват психиката с постоянен психически тормоз. В моя Съд няма интриги, както е в повечето съдилища в странта, където се делят на групи. Никой не съм спрял да расте. Връзкари при мен няма, но има желязна дисциплина. Може да се сбият с Председателя, но знаят, че той е винаги зад тях!
Ако ме видиш как изглеждам и ако знаеш с какви спортове съм се занимавал и все още се занимавам (макар вече да не участвам в състезания) няма да говориш така, но ... това няма никакво значение, даже звучи глупаво във форум, където всички сме анонимни! Нека не се правим на мъже, а по същество кой-колко силен няма значение тук!
Проблемът е, че вие младите влизате със свръхочаквания в една разбита съдебна система. Виждате нещо дребно и казвате това е проблемът. А всъщност има толкова много фактори, които я обричат тази система. Но ти едва ли можеш да ги видиш от малката си канторка. Проблемите започват с юридическото образование, минават през законодателството и свършват със съдебната практика в една държава, в която има корупция на всички нива. Ако мислиш, че аз съм проблема - ОК! Аз бих си подал оставката няма да остана без хляб, но проблемите са много повече отколкото можеш да си представиш.
Използваш клишето "промяна в кадровата политика" :) Как ще промениш тази кадрова политика бе?! Всички са учени от едни професори и от едни книги - безусловно слабо юридическо образование. Не можеш да имаш слабо юридическо образование и да искаш силна съдебна система. (Слаба детско-юношеска школа, слаб мъжки отбор. Но ти със спорт не си се занимавал.) От тук идват проблемите и със законодателството и като прибавим и ниския морал на повечето, какво получаваме? Няма как аз да го оправя. Всеки говори за справедливост - дрън, дрън, ярини!
Видя внесохме от Лондон експерти (М.Велчев и Н. Василев). Вярно, те бяха икономисти, не юристи. За нула време, обаче, се научиха да въртят сделките по нашенски. Те също бяха бунтари - Българският Великден и какво стана? Ти си бунтар, щото още не си взел кокала.
Председател

Мнениеот gega » 30 Дек 2005, 19:21

Като видях постинга, си мислех, че отново другарият Преседател ще се прави на мъжкар и още тогава ми идваше да изкажа целия си гняв от простотията, която ни залива, включително и от другаря Председател! Но... Вашето смирение ме накара да се поспря, за сега... ОК.
"Ти си бунтар, щото още не си взел кокала." Грешка - аз не съм просто бунтар, който да заграби КОКАЛА, а аз съм ЧОВЕК, който ИСКА от вас, едно едничко - да ПРИЛАГАТЕ закона! И това НЕ Е трудно - ще ви притискаме, другарю Председател - Вие заемате мандатни длъжности и след две години и половина - ще си заминете, най-късно, ако не направите поредната фатална грешка. Аз не съм куче, за да мечтая КОКАЛА - аз съм ДОСТОЕН човек, който се е преборвал с трудностите САМ, САМ и съм НЕЗАВИСИМ! За разлика от Вас, другарю Председател! Проумейте го - ние не сме КУЧЕТА, а хора, които не се борят за КОКАЛ (колко е сладък живота на кучето, което не пуска кокала, а, другарю Председател!!!!). Аз съм егоист, другарю Председател и не желая да живея в страх и подчинение, както и не искам да бъда БИЯЧ, другарю Председател. И го постигам, макар с много борба и с много лични лишения. Аз никога не съм очаквал да ми бъде лесно - колко различно усещане имаме за света, нали другарю Председател:))))

"Не съм като някои колеги, които им съсипват психиката с постоянен психически тормоз" - ГРЕШКА. Нова издънка в защитната пледоария - Вие сте хуманист, само ги биете, какво достойнство, а те не ви отвръщат, защото са завладени от страх за своята кариера, за своето семейство, защото чакат СМИРЕНО своя душманин да му изтече мандатчето и на свой ред да го поставят там, където му е мястото! Ах, какво достойноство обладава сърцето на другаря Председателя и на унизения! Но това не са свободни хора - това са корелати, взаимно необходими един за друг хора! Е, аз не съм между тях, другарю Председател! Аз не съм ИДЕАЛНИЯТ и съм понасял и ще понасям удари! И казарменият ред ми е познат, другарю Председател! От фелдфебели, демек биячи, не ме е страх! Таквиз като Вас са най-лесните противници - имате толкоз много издънки, че ще бъдете първите, които ще излетят!
"Връзкари при мен няма, но има желязна дисциплина. Може да се сбият с Председателя, но знаят, че той е винаги зад тях!" Е, това е мъжкар! ГРЕШКА. Вие да не сте в Сталинската казарма, където МАФИЯТА е всесилна - аз мога да унижавам всекиго, но ще го ПОКРОВИТЕЛСТВАМ! Това е РЕКЕТ, в житейския смисъл на думата, другарю Председател. Издънка, поредна!!! :)))))))
"Ако ме видиш как изглеждам и ако знаеш с какви спортове съм се занимавал и все още се занимавам (макар вече да не участвам в състезания) няма да говориш така, но ... " ГРЕШКА! Нормално е за другаря Председател да бъде нарцис! На БИЯЧА с власт ЗАВИСИМИТЕ му се кланят и го ласкаят, но когато дойде времето, ще го ЗАПЛЮЯТ публично и най-лошото е за другария Председател, че СЪЗНАВА, че това време идва!:))))))
"Проблемът е, че вие младите влизате със свръхочаквания в една разбита съдебна система. Виждате нещо дребно и казвате това е проблемът. А всъщност има толкова много фактори, които я обричат тази система. Проблемите започват с юридическото образование, минават през законодателството и свършват със съдебната практика в една държава, в която има корупция на всички нива. Ако мислиш, че аз съм проблема - ОК! Аз бих си подал оставката няма да остана без хляб, но проблемите са много повече отколкото можеш да си представиш." Ето, това е единственото достойно, МЪЖКАРСКО изказване! Не се заблуждаваме къде са проблемите, Вие сам ги назовавате, а те са толкоз кристално ясни! Дали Вашата оставка ще промени нещата! Не всички, но един проблем ще отпадне!:))))))) Но заслужавате похвала - знаете, че съсипахте вярата на хората в правосъдието! ТО ВОДИ ДО БЕДНОСТ И НИЩЕТА, ДРУГАРЮ ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗА КОЕТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!!!!
"Няма как аз да го оправя. Всеки говори за справедливост - дрън, дрън, ярини!" И Вие говорите за справедливост, другарю Председател, но за Вашата справедливост, аз говоря за ЗАКОНОСЪБРАЗНОСТ, за ПРИЛАГАНЕ на закона! Това е малката разлика между нас и вас, другари и другарки:)))))))))
"Видя внесохме от Лондон експерти (М.Велчев и Н. Василев). Вярно, те бяха икономисти, не юристи. За нула време, обаче, се научиха да въртят сделките по нашенски. Те също бяха бунтари - Българският Великден и какво стана?" Виждате ли колко объркан сте, другарю Председател - ние никога не сме смятали Велчев и Никито Василев за достойни хора (ние никога не сме се кланяли на вождове, пък били те генерални секретари на БКП или Царе), а знаехме, че те са дошли в България, за да се "изтъргуват" по-добре след 4 години. Звучите ми провинциално, и някак си ченгеджийски! Но да знаете, че от полицая добър съдия не се става! Това всички ще го разберем, когато следователите влязат в съдебната система. (Да ме извинят младите следователи, тази забележка не се отнася за тях) И не ми отговаряйте, с Вас приключих, другарю Председател! "Момчето", както го нарекохте, не се интересува от залязващи "звезди-клоуни" в съдебната система, нарциси-биячи!
gega
Потребител

Мнениеот Председател » 30 Дек 2005, 20:06

Гега, няма да те нападам, ти си написал достатъчно глупости, които ясно показват разликата в класите между нас двамата.
Аз не се защитавам от никой. Но виж какво си написал: "аз говоря за ЗАКОНОСЪБРАЗНОСТ, за ПРИЛАГАНЕ на закона." Всеки говори за това. Всеки се опитва да дава справедливост, прилагайки закона! Колко злоуботреби се направиха, след като формално законът беше спазен и приложен? Хубаво аз съм провиницалист, но големите злоуботреби станаха и стават в София. Там са големите играчи, които четат и прилагат закона, както на тях им угодно. Там са и големите престъпници и т.н. Разбери, всеки закон се прилага от хора, а когато те нямат морал, то няма как да стане.
Още по-страшно, че в България не останаха и университетски преподаватели, които да учат младите.
Не разбрах, обаче, как ще промениш и накараш системата да заработи. С промените в Конститутцията?! С новите конкурси?!
Иначе, аз съм живял и ще живея и без да съм Председател. Но, грешиш, аз имам много здрави позиции и моето време тепърва предстой! И адвокат да стана, повече пари ще вземам, защото мога да работя! Нещо повече, искам да ти кажа, че на мен не ми пука нито от теб, нито от члена на ВСС; нито ме е страх за местенцето ми или че ще изгърмя. Аз без работа няма да остана! Аз съм бивш борец (класически стил); двукратен републикански шампион; и за всичко в тоя живот съм се борил - буквално и преносно. Родителите ми са от село и се гордея с тях!

П.С. Ако имаш семейство ще те питам как ще реагираш, когато твой подчинен говори, че си имаш любовница ('колежка'), гарнирайки го с други глупости, и всичко това стигне до жена ти!
Председател

Мнениеот IzSledovatel » 03 Яну 2006, 10:55

Мдааа. Сигурно е било голяма изненада за пострадалия злословник. Такъв подход от страна на председателя рядко се вижда в юридическите среди. Обикновено се почват едни задкулисни интриги до безкрай.
Как беше оная философия- "Щом си прав, не се бой, че сянката ти е крива"!
Просто едно браво на председателя мога да кажа.Какво? Не било по закона? Ами някаква частна тъжба ли да подава човека, че да се излага? И аз се изнервих като си представих, че съм на неговото място. Суплес, чекрък, двоен нилсон подред и разбъркано :D
IzSledovatel

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 17:36

магистрат написа:
Съдията Дред написа:Абе колеги, Вие май само се оплаквате, в този форум, ама пред шефовете ни дума, ни стон.
Тука при нас тия дето се опълчихме ядохме здраво хурката. Колегата го уволниха дисцплинарно, а мене пък забравиха да ме предложат за районен съдия има стана една година. Да, ама малко хора писаха за туй във ВСС.
13 заплата викате, ами мене вече ме лишиха от 11 без мое желание, ама кво да се прави, няма се оплакваме, а ще се бориме. Щото кадърните хора са най-опасни,защото не са манипулируеми.
Тук е мястото да поздравя колегите от софийските съдилища, които се подписаха срещу кадровата политика по казуиса "Воденичаров.
А за националната конференция какво, точно се казаха нещата както са и дори Съюза излезе със становище. То май в УС няма нито един шеф, ама се мъчат хората да направят нещо.
Накрая един призив-недейте си плюйте само по форумите, ами се борете, защото ако детето не заплаче, никой няма да го повие

Съгласна съм с Вас напълно,колега Дред.Но ми кажете как да се боря? И срещу кого да се боря??? За краткото време през което съм работила в съдебната система, ми се изясни, че кадърните хора са най - опасни и най - мразени.Но Вие поне сте успял да отидете на конференция, а нас и по конференции не ни изпращат и за тях разбираме, когато вече са приключили или просто не сме включени в списъка с пътуващите.Страх ги е, освен че сме кадърни, за това, че сме и контактни - имаме дар слово, че ще завържем някой друг контакт с колеги, че ще ги засенчим! Държим всяко писмо, което изпращаме да излиза с подпис и печат на Негово величество, тъй като останалите сме "неграмотни", пък и нали трябва да се тупаме по гърдите че сме "ШЕФ" и всички да го видят! То като не можем да блеснем по друг начин, поне да ни видят подписа! :twisted: А иначе блестим с хиляди други проблясъци: :idea: ходим пияни заляни на работа / доколкото изобщо ходим /, караме служебните автомобили на поразия, / но не ги предоставяме на колеги, когато имат нужда от тях/, крещим като обезумели по подчинените / щото те естествено нямат респект от психопати /, та дори и на някои от тях посягаме физически....Само че пострадалите си траят, сигурно щото ги е било страх да не ги обвинят в уронване престижа на съдебната власт по някакъв начин.А тези, които наистина го уронват - се фукат с магистратското си положение / по - конкретно с шефското / и хич не им дреме нито за уронване, нито за безкрайно наглото им поведение.Нали имат ВЛАСТ?! Толкова са комплексирани и безсилни, че са тъпи, за това и методите им на обичайна работа са горепосочените! / Без да изброявам куп дребни ежедневни мизерии /
Доста се отплеснах в плюене! Трябва да се действа радикално,но проблемът е, че сме единици тези, които бихме действали, а една птичка пролет не прави :x

Това, което чета, сякаш се отнася за нашия скромен провинциален районен съд. Голямо викане падна, докато адм.ръков."благоволи" да ме включи в списъка. Той обаче не ходи, да не видя колко е жалък. Коктейлът - мизерия, но поне се видяхме със съмишленици. Действително е трудно да отстояваш позиция, мачкат, правят интриги, кал, изкарват те некадърен и т.н., но в крайна сметка, зависи за какво мечтаеш.Аз лично вече не искам нищо от никого, така че ги оставям БЕЗ ВЯТЪР В ПЛАТНАТА. НИто им искам атестация, нито повишение, нищо, и работа в екип не им я искам, / защото не пия като тях/ и не съм за компания, нека ме управляват свиркаджийки на воля, все ми е едно, и те не са щастливи, въпреки че тяхна е тази победа, защо не празнуват...
Гост

Мнениеот следовател » 03 Яну 2006, 22:16

За много години, колеги! Пожелавам на всички да Ви е лека и ползотворна работата през Новата 2006 година! На лудите шефове - повече оставки и жълти пижами :twisted: , на пияните - по малко празни бъчви, на биячите и крадците - решетки и всеки да си знае мястото! А на комбинацията от горепосоченото - шут от ВСС! Да сте живи и физически здрави, въпреки всичко / като Ви липсва психически баланс / И дано любимият на всички ни работодател успее да се сафиряса, че наистина е необходимо шефовете да минават през псих тестове, иначе - жална и майка на системата ни с такива луди в нея и то по - върховете!
следовател

Мнениеот Гост » 04 Яну 2006, 10:15

Председател написа:Гега, няма да те нападам, ти си написал достатъчно глупости, които ясно показват разликата в класите между нас двамата.
Аз не се защитавам от никой. Но виж какво си написал: "аз говоря за ЗАКОНОСЪБРАЗНОСТ, за ПРИЛАГАНЕ на закона." Всеки говори за това. Всеки се опитва да дава справедливост, прилагайки закона! Колко злоуботреби се направиха, след като формално законът беше спазен и приложен? Хубаво аз съм провиницалист, но големите злоуботреби станаха и стават в София. Там са големите играчи, които четат и прилагат закона, както на тях им угодно. Там са и големите престъпници и т.н. Разбери, всеки закон се прилага от хора, а когато те нямат морал, то няма как да стане.
Още по-страшно, че в България не останаха и университетски преподаватели, които да учат младите.
Не разбрах, обаче, как ще промениш и накараш системата да заработи. С промените в Конститутцията?! С новите конкурси?!
Иначе, аз съм живял и ще живея и без да съм Председател. Но, грешиш, аз имам много здрави позиции и моето време тепърва предстой! И адвокат да стана, повече пари ще вземам, защото мога да работя! Нещо повече, искам да ти кажа, че на мен не ми пука нито от теб, нито от члена на ВСС; нито ме е страх за местенцето ми или че ще изгърмя. Аз без работа няма да остана! Аз съм бивш борец (класически стил); двукратен републикански шампион; и за всичко в тоя живот съм се борил - буквално и преносно. Родителите ми са от село и се гордея с тях!

П.С. Ако имаш семейство ще те питам как ще реагираш, когато твой подчинен говори, че си имаш любовница ('колежка'), гарнирайки го с други глупости, и всичко това стигне до жена ти!

Как да се реагира - има няколко възможности : ако не ти е любовница колежката, да ти стане. Ако другото не ти става, жена ти няма да се безпокои, ако ти става - носи й повече пари през новата година, и ще се възцари мир и любов.
Гост

Мнениеот Възмутена » 04 Яну 2006, 22:27

Живея в малък град, където хората се познават.Не е тайна за никого и името на районния прокурор.Всички го познават, взел е страха дори на невинните, нищо че хабер няма от право.Но от кръчмарско право много му разбира! Дай му да го черпят, да го ухажват всички с подаръци / най - вече с бутилки, които не се търкалят /От обяд е пиян, работното време за него започва в 9 и завършва в 11:30ч.Не е ясно кога точно работи и какво точно работи, тъй като секретарките му пишат обвинителните актове и постановленията, а неговата основна функция е да се среща с гражданите.Интересно, като има такова хоби, защо не се е кандидатирал за кмет?!?Вярно е че социалните контакти не са без значение за прокурорската професия, но чак пък толкова...
Та с оглед на настоящата тема - не само луди, ами и пияни има в системата на съдебната власт! Не изтрезняват по цели седмици, мислят се за всемогъщи и недосегаеми и за съжаление наистина май няма кой да ги забележи! Господата от ВСС май ги интересуват само да уредят тук - там някое синче, командировките в чужбина и заплатите на висшите магистрати.Възцарили са се там в София като гръцки богове на Олимп и няма кой да погледне надолу, където е реалността.А начини за оправия има: една сутрин с дрегера пред входа на прокуратурата / примерно /, дисциплинарка за уронване престижа на съдебната власт и адиос!
Вън на боклуците и некадърниците от системата!!!
Възмутена

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 09:14

Председател написа:В началото на година влиза един такъв наперен 'борец' при мен (приказвал разни работи за мен и колежка - корумпиран съм бил, пияница съм бил, кур.в.ар съм бил и нищо не съм разбирал от право). Викам "к'во си говорил ти, бе?" Мълчи. "Такъв ли съм ..." Мълчи! Шамара, шамар, взе да бяга ... ритник, шамар ... :) Потече му кръв от носа на клюкара ... Викам: "айде бегай и да не съм чул повече такива работи" Той вика: "Нема, г-н Председател. Искали са да ме дискредитират пред Вас. Как ще говоря такива работи" и се извинява. Излиза и една колежка го видяла окървавен, раздърпан и го пита: "Какво се е случило?" Той казал: "Нищо! Бихме се с Председателя" :) :) :) Умрях от смях като го чух това! Сега е мой човек ... и много кротък. Такива борци сте и вие!

Ама какви са тези глупости, ти Председателю, май си ги измисляш, кой ще вземе да ти стои със скръстени ръце да го шамаросваш, особено мъж, пък и жена да е , ти май се вземаш много на сериозно - ако на мен ми излезеш с такива изречения такава ...... ще ти тегля, че в кучи ......... ще те накарам, ще ми казваш какво да правя, какво като си председател, да не си безсмъртен. Явно много си им взел страха, ако има от какво да сес трахуват, лично на мен такива председатели не ми минават, на всеки въпрос имам отговор та да млъкнат окончателно.
Гост

Мнениеот Sadiqta Dred » 05 Яну 2006, 15:01

Pishem si govorim si tuka, ama malcina izlizat izvan anonimnostta im.
Istinata e che ne samo VSS sa vinovni, spored mene i tam ima kadarni i chestni hora. Istinata e che kakto za nashte obstestvo, taka i za gildiqta im e mnogo hubavo tova sastoqnie v sistemata. Az bqh v neq 3 godini i polovina, sredata mi e eotatm, taka che e qpoznavam dobre.Nasheto obshetstvo iska tova. Sled kato ima signali, molbi i kvo li ne, sled kato vsichki znaem kak se reshavat delata, pri kogo, kak i t.n i kvo stava -nqkolko jalki vopala i posle tishina. Tajna i tejka tishina.
Pored na nomerata inakomislishtite poluchiha po 1 shut. V sadebniq rajon deto bqh az smeniha vsichko, kato pochnem ot paradjiqta na sada, che do chast ot sadiite, koito mojeha. Drugite preklomiha glavica i sega kipi takav kupon-rabotata malko, horat vse nashi-po rodninska, priqtelska i ljubovna liniq. Vsichki vijdat, vseki si trae perfektno. 1-2 deto reagiraha izqdoha hurkata. I tui se napisa do VSS,a ma i te si traqt. No v tqhna chest imashe hora deto se potrudiha, ama zashto shte si garmqt patronite za nqkakvi tam niushi sashtestva, kvo kato im se skapva jivota.
Znaete li, edin jurist trqbva da e erudit, toest da si izkazva otkrito mnenieto, bez da go e strah. Tui lipsva kakto na nasheto obshetstvo, taka i na sadebnata sistema, taka i advikaturata, koto e zatanala v takava korupciq, che mogat se napiusaht memoari. Tiu trqbva se promeni, no kade e jelanieto za tova, uvajaemi dami i gospoda.
Sadiqta Dred

Kakvo tochno znachi da si "erudit"

Мнениеот GrayPearl » 05 Яну 2006, 15:51

Уважаеми Съдия Дред, много се ядосвам като някой пише високопарни глупости без да се замисля и отгоре на всичкото да има претенции. Това, което ти смяташ за ерудиция в същност се нарича "доблест, смелост и самоуважение". Иначе по принцип съм съгласна с останалото, което си написал, ама това за "ерудита" направо ме плясна през очите и ме подразни, та затова реших да се намеся.
GrayPearl

Kakvo tochno znachi da si "erudit"

Мнениеот Pearl2006 » 05 Яну 2006, 15:54

Уважаеми Съдия Дред, много се ядосвам като някой пише високопарни глупости без да се замисля и отгоре на всичкото да има претенции. Това, което ти смяташ за ерудиция в същност се нарича "доблест, смелост и самоуважение". Иначе по принцип съм съгласна с останалото, което си написал, ама това за "ерудита" направо ме плясна през очите и ме подразни, та затова реших да се намеся.
Pearl2006

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 10:58

Sadiqta Dred написа:Pishem si govorim si tuka, ama malcina izlizat izvan anonimnostta im.
Istinata e che ne samo VSS sa vinovni, spored mene i tam ima kadarni i chestni hora. Istinata e che kakto za nashte obstestvo, taka i za gildiqta im e mnogo hubavo tova sastoqnie v sistemata. Az bqh v neq 3 godini i polovina, sredata mi e eotatm, taka che e qpoznavam dobre.Nasheto obshetstvo iska tova. Sled kato ima signali, molbi i kvo li ne, sled kato vsichki znaem kak se reshavat delata, pri kogo, kak i t.n i kvo stava -nqkolko jalki vopala i posle tishina. Tajna i tejka tishina.
Pored na nomerata inakomislishtite poluchiha po 1 shut. V sadebniq rajon deto bqh az smeniha vsichko, kato pochnem ot paradjiqta na sada, che do chast ot sadiite, koito mojeha. Drugite preklomiha glavica i sega kipi takav kupon-rabotata malko, horat vse nashi-po rodninska, priqtelska i ljubovna liniq. Vsichki vijdat, vseki si trae perfektno. 1-2 deto reagiraha izqdoha hurkata. I tui se napisa do VSS,a ma i te si traqt. No v tqhna chest imashe hora deto se potrudiha, ama zashto shte si garmqt patronite za nqkakvi tam niushi sashtestva, kvo kato im se skapva jivota.
Znaete li, edin jurist trqbva da e erudit, toest da si izkazva otkrito mnenieto, bez da go e strah. Tui lipsva kakto na nasheto obshetstvo, taka i na sadebnata sistema, taka i advikaturata, koto e zatanala v takava korupciq, che mogat se napiusaht memoari. Tiu trqbva se promeni, no kade e jelanieto za tova, uvajaemi dami i gospoda.

Защо не пишеш с български букви, по-четивно е, иначе всичко това е абсолютно вярно.Не е достатъчно само едно висше образование, което е въпрос на механична памет по изпитите и да наредиш шестиците, трябва и обща култура, и интелект, и много други неща, обаче точно те не са удобни на председателите, затова си слагат обкръжение от тъпаци, да слушат и да пишат каквото трябва по делата, а шефа да осъществява взятките. Една такава тъпокеса кукувица сутринта ми говореше на " хляб и бубулячки", въпреки че един месец не си е сменяла блузата, не се ли пере тая жена, не знам къде си дава заплатата, все пак й стига да си купи един парцал, а не да злобее
Гост

и защо сме недостойни?

Мнениеот a_morosa » 12 Яну 2006, 13:56

gega написа: Звучите ми провинциално, и някак си ченгеджийски! Но да знаете, че от полицая добър съдия не се става! Това всички ще го разберем, когато следователите влязат в съдебната система. (Да ме извинят младите следователи, тази забележка не се отнася за тях) И не ми отговаряйте, с Вас приключих, другарю Председател! "Момчето", както го нарекохте, не се интересува от залязващи "звезди-клоуни" в съдебната система, нарциси-биячи!

Много любопитна тема, а г-н Председателят е повече от впечатляващ. Добре, че съм жена и няма вероятност да се издигна в йерархията, иначе с тези тренировки навремето по фигурно пързаляне, щях да имам сериозно затруднение с ръководните похвати.

Гега,
Аз съм ти фен и ми харесва как пишеш. В леко отлонение от темата, обаче ще попитам, защо така ни сметна за недостойни. В края на постинга ти се казва, че "от полицая не става добър съдия, и това ще го разберем когато следователите влязат в съдебната система". Изрично си посочил, че това не се отнася за младите следователи, на които се извиняваш, но все пак съм любопитна да разбера защо смяташ така. По принцип нямаме много общо с полицията отдавна, а и сме в съдебната система, засега. Залата, без съмнение си има специфики и не е работа за всеки. Има доста нелепи в зала магистрати, но и доста такива адвокати. Аз си мисля, че един следовател, който има опит в разследването би могъл да стане много добър прокурор, защото ще познава и чисто практическата страна на нещата.Мисля, също така, че един следовател има основата да стане и добър съдия по наказателни дела, или поне по-добра от назначените "ала Воденичаров" или с конкурс, защото само теорията не е достатъчна. А ако можеш да проведеш досъдебното производство, не би ли могъл да проведеш и съдебното? Разбира се, нещата са твърде индивидуални, а и смятам, че специално за съдиите следва да има специални изисквания за назначаване на тази длъжност - изисквания за стаж, та дори и възраст, защото следва да имат не само професионален, но и житейски опит. Все пак, ти си един от активните участници във форума, и от най-убедителните. Ако искаш да ми отговориш, ми кажи- какви критерии, според теб, следва да има за заемане на магистратска длъжност, какви механизми следва да се изградят, за да няма "промушили се през пролуките", а най-вече, защо така ни подцени?
a_morosa

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 11:43

Боже,Боже...............сега открих темата,обаче направо имам сърцебиене-дължащо се на лицето"Председател"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!коментар е излишен,но ако е възможно въпросното лице да излезе от анонимност,защото имам добри контакти в лекарските среди и обещавам психиатрите истински адекватно да подходят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Моля ви г-н"Председател"-нека ви помогнем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!аз съм жена,на 25,скорозавършила,САМО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧЕ ВИ ИДВА ВРЕМЕТО-ВАС НЕ ЕС,А ПРИРОДАТА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ!И ОЩЕ НЕЩО-УЧИХ И ЗАВЪРШИХ С ЖЕЛАНИЕ И СТРАСТ ИСТИНСКИ ДА РАБОТЯ В СИСТЕМАТА-МАКАР И БАНАЛНО-НАИСТИНА МИРИШЕТЕ,АМА НА МЪРША-ЗАТОВА ОЧАКВАМ ПРИРОДАТА ДА ВИ ОТСЕЕ!!!!ТА НА МЕН НЕ МИ ПУКА-ЩЕ ВЪЗИРАМ В ЧУЖБИНА,ЩЕ МИЯ ЧИНИИ,НО НЯМА ДА СЪМ ЖАЛКО СЪЩЕСТВО КАТО ВАС!!!!!!С ДВЕ ДУМИ НЕ МЕ ПЛАШИТЕ,НО ИСКАМ ДА ВИ ПОМОГНА!!!!!!!!!!!!!!!
НЕ МОГА САМО ДА ВИ ПРОСТЯ ЧЕ МЕ ОТВРАТИХТЕ ОТ СПОРТА-БОРБА,А БЯХ ПОЧИТАТЕЛ ОТ ДЕТЕ!ПОЗНАВАМ ЛИЧНО НАЙ-ТИТУЛОВАНИТЕ ОТ ТОЗИ СПОРТ,ЗАЩО ГИ СРАМИТЕ ТАКА!!!????
И ВЪОБЩЕ-ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА БОЛЕН,КОГА СЕ РАЗБОЛЯХТЕ,ТАКА УВРЕДЕН ЛИ СТЕ РОДЕН!!!!!????????
НЕКА ДА ВИ ПОМОГНЕМ!!!!!!!!!!!!!
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт