здравейте!имам следните два въпроса: 1.работя по трудов договор, а в момента регистрирам ЕООД.те са в един и същ бранш.има ли проблем от гледна точка на договора за възлагане(където собственика на капитала възлага на управителя,и където се казва, че не може да осъществява конкурентна дейност) и ако има може ли той да се реши само с уточнение в договора?
2.като какъв ще се осигурявям в ЕООД-като самоосигуряващ или като физическо лице(управител)?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудов договор и ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Консултирайте се с адвокат. Няма да ви излезе скъпо, но за това ще получите копметентен правен съвет.
УСПЕХ!
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Re
уважаеми monteskio,това не е такъв проблем,въпреки,че ЕООД е още в регистрация, и не е ясно кога ще има дейност.проблемет е,че аз не видях единно мнение във форума по подобен въпрос.на първият въпрос почти ми е ясен отговора(макар,че от специалист звучи по-добре),тъй като ТЗ казва "без съгласие на дружеството не може...", а аз не смятам да се съдя сам себе си, поне засега
по-интересен е отговорът на вторият ми въпрос,където наистина мнения бол-и то за съжаление противоречиви.от една страна ТЗ задължава сключването на договор за възлагане чл.141 ал.7,т.е. управителя управлява задължително, а от друга страна чл.147 ал 3 казва"Договорите между едноличния собственик и дружеството, когато то се представлява от него, се сключват в писмена форма",значи все пак може да управлява и едноличният собственик.както виждате казусът е интересен,доста се ровя и в никакъв случай не чакам решение наготово.просто ми е интересно дали има ясно мнение по въпроса.все пак затова е този форум, нали
по-интересен е отговорът на вторият ми въпрос,където наистина мнения бол-и то за съжаление противоречиви.от една страна ТЗ задължава сключването на договор за възлагане чл.141 ал.7,т.е. управителя управлява задължително, а от друга страна чл.147 ал 3 казва"Договорите между едноличния собственик и дружеството, когато то се представлява от него, се сключват в писмена форма",значи все пак може да управлява и едноличният собственик.както виждате казусът е интересен,доста се ровя и в никакъв случай не чакам решение наготово.просто ми е интересно дали има ясно мнение по въпроса.все пак затова е този форум, нали
- evrika
- Младши потребител
Относно втория въпрос. По скоро като самоосигуряващо се лице върху минималния месечен осигурителен доход от 220.00 лв. и в края на годината правите изравнителни вноски за ДОО и ЗО. Разбира се ако дохода Ви превиши 2640.00 лв. като ЕООД, независимо от това, че се осигурявате едновременно и по трудови правоотношения.
- desimira
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|