Имам посреднически договор за наемане на магазин с магазин "Штъркел", подписан от управителя на магазина в Пловдив. След като собственикът на фирмата одобри показан от мен магазин за наемане, фирмата сама намери собственика и подписа договор с него на смешна стойност.
За сведение магазинът е 400 кв.м и наемът офериран от собственика беше 3500 лева. Фирмата твърди, че е подписан договор за 700 лева и ми заплати комисионна 350 лева. Това е с 1400 лева по-малко от реалната комисионна. .
1/Фирма"Штъркел" ли да дам под съд или управителя с когото имам договор?
2/Как да се защитя от подобно прескачане на Агенцията за недвижими имоти?
- Дата и час: 04 Дек 2024, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Агенция за недвижими имоти - работа без защита
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
iana_blagoeva@abv.bg
Правоотношенията между Агенцията и клиентите и се уреждат с договор. Вие би трябвало да имате такъв договор изготвен от вашия юрисконсулт или адвокат. Не си пишете сами договорите, както вие от Агенциите ги наричате "посреднически". Ако желаете се свържете с мен да ви изпратя един договор, в който отношенията с клиентите ви да са уредени задоволително и за двете страни. Ако имате договор с клиент - то би трябвало да уредите въпроса с него по Чл.79. (1) Ако длъжникът не изпълни точно задължението си, кредиторът има право да иска изпълнението заедно с обезщетение за забавата или да иска обезщетение за неизпълнение.
- iana_blagoeva
- Младши потребител
Много ще съм благодарна ако ми изпратите и на мен един договор имаме такъв изготвен от много млад адвокат и малко се притеснявам дали няма пропуски.В случай ,че желаете пощата ми е:sisbalk@abv.bg
- sisbalk
- Младши потребител
Благодаря за предложението за посреднически договор
ПРОБЛЕМА НЕ Е В ДОГОВОРА, А В ХОРАТА
Последна промяна svethristova на 19 Мар 2006, 17:54, променена общо 1 път
- svethristova
- Нов потребител
С какво една агенция заслужава своята комисионна ли?
Събират се ежедневно и ежечасно оферти. Събират се клиенти. Когато се появи случай в който търсенето и предлагането си съответстват се уреждат огледи.
За телефония и реклама се влагат много пари. Случайте на подходящо търсене и предлагане не са много.
Комисионната, която всички агенции в цяла България вземат е определен процент. Всяка игра се играе по правилата. Аз правя точно това.
Считам , че съм направила най-важното за един клиент- намерила съм му магазин 400 кв.м. с перфектни параметри. Това е неговото място за бизнес с години напред. Значи клиентът може да плаща 3500 лева наем, а не може еднократно да си изпълни задълженията по посредническия договор? Така ли ще изпълнява и договора за наем?Предполагам....
Вие като пазарувате плащате ли си, защото аз винаги ги правя.
Ако един договор не ви устройва подписвае ли го? - аз-никога.
Да добавя само - ако клиентът, който не е от Пловдив трябва да отседне в хотел и да търси подходящ имот, това би му струвало доста повече- преспиване, храна, транспорт и телефония.
За телефония и реклама се влагат много пари. Случайте на подходящо търсене и предлагане не са много.
Комисионната, която всички агенции в цяла България вземат е определен процент. Всяка игра се играе по правилата. Аз правя точно това.
Считам , че съм направила най-важното за един клиент- намерила съм му магазин 400 кв.м. с перфектни параметри. Това е неговото място за бизнес с години напред. Значи клиентът може да плаща 3500 лева наем, а не може еднократно да си изпълни задълженията по посредническия договор? Така ли ще изпълнява и договора за наем?Предполагам....
Вие като пазарувате плащате ли си, защото аз винаги ги правя.
Ако един договор не ви устройва подписвае ли го? - аз-никога.
Да добавя само - ако клиентът, който не е от Пловдив трябва да отседне в хотел и да търси подходящ имот, това би му струвало доста повече- преспиване, храна, транспорт и телефония.
- svethristova
- Нов потребител
Re: iana_blagoeva@abv.bg
[quote="iana_blagoeva"]Правоотношенията между Агенцията и клиентите и се уреждат с договор. Вие би трябвало да имате такъв договор изготвен от вашия юрисконсулт или адвокат. Не си пишете сами договорите, както вие от Агенциите ги наричате "посреднически". ======
Агенцията извършва ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ, нали?
Имам сключен договор за посредничество с клиента, естествено.
Изготвен от адвокат, естествено.
Дори да наречем договора за възлагане или за каквото и да е, всичко на което двете страни са се пописали по взаимно съгласи е договор, нали - със съответните клаузи.
Агенцията извършва ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ, нали?
Имам сключен договор за посредничество с клиента, естествено.
Изготвен от адвокат, естествено.
Дори да наречем договора за възлагане или за каквото и да е, всичко на което двете страни са се пописали по взаимно съгласи е договор, нали - със съответните клаузи.
- svethristova
- Нов потребител
iana_blagoeva написа:Писах Ви на електронната поща. Изпратих Ви договора.
Предложихте ми някакъв договор, без да ме попитате предварително искам ли да го купя и да ме уведомите колко струва.
А после ми изпратихте банковата си сметка.
Моля, не ми пишете повече.
Нито този договор беше свързан с темата, нито си струваше парите.
АЗ РАБОТЯ С ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ АДВОКАТИ И СИ ИМАМ КОЙ ДА МИ ПИШЕ ДОГОВОРИТЕ.
- svethristova
- Нов потребител
Като имате кой да Ви пише договорите - защо питате? Явно нямате никакви юридически познания. Не питайте във форуми, ако искате работата Ви да върви и да имате сериозно отношение към нея - наемете си адвокат веднъж за винаги. Как може да питате такива неща? Явно Вие въобще не знаете дори с кого подписвате договорите си. "1/Фирма"Штъркел" ли да дам под съд или управителя с когото имам договор?
2/Как да се защитя от подобно прескачане на Агенцията за недвижими имоти?" - тези въпроси говорят за Вас, че Вие въобще не знаете какво питате. Ей така - "видях форум за юристи и да се включа". Желая Ви много клиенти и спорна работа, но когато не разбирате от юридическата материя - оставете я за специалистите. Най-доброжелателно Ви съветвам да си наемете юрисконсулт или адвокат, за да нямате такива проблеми за вбъдеще. Не желая да Ви обиждам, а само да помогна. Приятна и спорна работа.
2/Как да се защитя от подобно прескачане на Агенцията за недвижими имоти?" - тези въпроси говорят за Вас, че Вие въобще не знаете какво питате. Ей така - "видях форум за юристи и да се включа". Желая Ви много клиенти и спорна работа, но когато не разбирате от юридическата материя - оставете я за специалистите. Най-доброжелателно Ви съветвам да си наемете юрисконсулт или адвокат, за да нямате такива проблеми за вбъдеще. Не желая да Ви обиждам, а само да помогна. Приятна и спорна работа.
- iana_blagoeva
- Младши потребител
Очевидно не сте и чували думата поверителност и изнасяте толкова подробности по един конкретен казус. Внимавайте, защото може да се окажете в ролята на ответник.
- dddb
- Нов потребител
Агенция за недвижими имоти - работа без защита
до svethristova: наскоро образувах дело на ваша колежка по - същия повод / гледа се по - специален ред / ако желаете подробности пишете ми на milana@lex.bg
- milana
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|