начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

представителство на чуждестранна фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство на чуждестранна фирма

Мнениеот mari_an » 18 Апр 2006, 10:00

Колеги, имате ли представа как се регистрира представителство на чуждестранна фирма в България. По един закон - уреждащ дейността в съответната област, е написано, че само упълномощени представители на чуждестранната фирма могат да осъществяват търговия със съответния продукт у нас. Та как точно да регистрирам представителство :?: Наясно съм, че чуждата фирма трябва да вземе решение за това и т.н., интересува ме повече действията във фирмено. :oops: Ще съм благодарна на всяка информация или източник, от където да намеря такава. Приятен ден.
Последна промяна mari_an на 18 Апр 2006, 18:40, променена общо 1 път
mari_an
Младши потребител

Мнениеот v.alexandrova » 18 Апр 2006, 11:08

представителството се регистрира в БТПП по чл.6 от Закона за насърчаване на инвестициите.
v.alexandrova
Младши потребител

Мнениеот galq_si » 18 Апр 2006, 13:16

Доколкото ми е известно, представителство на чуждестранна фирма, регистрирано в БТПП, не може да осъществява стопанска дейност. Може би трябва да помислиш за друга форма на регистрация.
galq_si
Нов потребител

Мнениеот chonzy » 18 Апр 2006, 13:27

Иди в БТПП, която се намира на бул.Витоша и се качи на 2-рия етаж. Там ще ти дадат карта за регистрация на представителството и ще можеш да си зададеш въпросите.
chonzy
Младши потребител

Назад към Търговско право