Здр,
Искам да ми отговорите ако разбирасе е възможно.
Имамам добро предложение за рабоа в сферата на ИТ.
Предлагат ми да напиша софтуер за управление на висше учебно заведение.
Проблема е че искат договор за изпълнение за срок.
Договора за изпълнение е 3 месеца, цената е 6000 лв.
Въпроса ми е:
Ако аз неизпълня срока,
КАКВО МОГАТ ДА МИ НАПРАВЯТ ?
Фирмата ми е ЕТ.
Извинявам се за глупавия въпрос но съм още млад и с неразвита фирма, искам работата но ме е страх малко защото несъм сигорен с какво се зблъсквам.
п.п. незнам дали съм пуснал темата в вярната секция
- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
най-вероятно ще сключите договор за изработка и най-вероятно вече са си подготвили такъв, така че може да поискате да го погледнете, но обикновено при забава за изпълнение се дължи неустойка от някакъв процент от уговореното възнаграждение за всеки ден просрочие.
-
tessa - Потребител
Добре, още нещо да попитам само:
Ако реша да се откажа. Какво става тогава ? Трябва ли да има в договора споменато нещо или ?
Благодаря.
Ако реша да се откажа. Какво става тогава ? Трябва ли да има в договора споменато нещо или ?
Благодаря.
- webfusion
- Нов потребител
във всички договори има клауза/и/ относно прекратяването му: по някакви обективни причини, по взаимно съгласие и т.н., разваляне на договора чрез едностранно волеизявление от изправната до неизправната страна и какво ли още не. Всичко това се записва обикновено в договора, като за това, което не е изрично уговорено от страните, се прилагат разпоредбите на закона. Затова най-добре, както Ви казах, е да погледнете договора, там сигурно ще е уредено отказването на едната и другата страна. Може да го дадете и на адвокат да го погледне, ако не се чувствате сигурен.
-
tessa - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|