- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свикване на Общо събрание АД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Свикване на Общо събрание АД
Предстои провеждане на общо събрание във фирмата , в която работя отскоро.МОЛЯ, да ми отговорите трябва ли да изпратя покани за провеждането му на акционерите след като не съм получила списъкът на акционерите от Централния депозитар? Моля за компетентен отговор , за да не сгафя още в началото на трудовата ми кариера .
- anotel
- Младши потребител
Re: Свикване на Общо събрание АД
anotel написа:Предстои провеждане на общо събрание във фирмата , в която работя отскоро.МОЛЯ, да ми отговорите трябва ли да изпратя покани за провеждането му на акционерите след като не съм получила списъкът на акционерите от Централния депозитар? Моля за компетентен отговор , за да не сгафя още в началото на трудовата ми кариера .
А директора за връзки с инвеститорите кво прави ...........ай ай .........
Изпращаш поканата в ДВ /към поканата решението на СД за провеждането му и д.т./, пращаш я в КФН и Ф.борса и Ц.Депозитар/в последните 3 пращаш и материалите по ОС / ,също така и в един ежедневник -за сроковете виж чл.115 от ЗППЦК
А КНИГА НА АКЦИОНЕРИТЕ ще искаш от ц.дЕПОЗИТАР преди събранието с дата 14 дни преди провежденито му /чл.115а ЗППЦК/.
- donna
- Старши потребител
doona - Акционерната книга може да се подържа от Централен депозитар , но дружеството да не се търгува на фондовата борса , тоест да е публично . Ако не се търгува няма задължение за такъв Директор. Провери в устава дали нямате задължение да уведомявате акционерите лично за общо събрание. Ако намате по устав , по никакъв друг закон нямате задължение да уведомявате лично акционерите , освен ако не сте публично както казах по-горе , то пък тогава ще си има посочения от донна Директор - задължение на които е организацията на общо събрание. Накрая дори и да сте публично по закон не сте задължени да уведомявате лично акционерите. Така , че провери устава.
- toti99
- Потребител
Благодаря,Donna,ценя мнението Ви.Притеснява ме е евентуално вписване на нови акционери ... Уведомила съм КФН ,БФБ и ЦД . Знам че акционерите се уведамяват преди обнародването на поканата. ако не изпълня това изискване ,а чакам за се информиРат от ДВ ще бъзе ли груба грешка и какви евентуално могат да бъдат последиците за дружеството ?БЛАГОДАРЯ ЗА КОМПЕТЕНТНИЯ ОТГОВОР.
- anotel
- Младши потребител
anotel написа:Благодаря,Donna,ценя мнението Ви.Притеснява ме е евентуално вписване на нови акционери ... Уведомила съм КФН ,БФБ и ЦД . Знам че акционерите се уведамяват преди обнародването на поканата. ако не изпълня това изискване ,а чакам за се информиРат от ДВ ще бъзе ли груба грешка и какви евентуално могат да бъдат последиците за дружеството ?БЛАГОДАРЯ ЗА КОМПЕТЕНТНИЯ ОТГОВОР.
"Знам че акционерите се уведамяват преди обнародването на поканата"..........ок къде това .......какво пише в устава .......не мога да разбера за какво става дума
Явно дружеството е публично.
- donna
- Старши потребител
Дружествата се ръководят по закон и устав ако нямате нищо напротив. В устава може да е записано , че акционерите се уведомяват лично - по пощата да се изпращат писма. Повтарам в закона/ТЗ/ не пише но в устава може да пише. Тогава изпълнява ли се или не. КФН , БФБ и ЦД се уведомяват 45 дена преди събранието. Държавен вестник е 30 дни преди събранието. Публикация има и в един централен ежеднемник. Такъв е всеки които излиза всеки работен ден.
- toti99
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|