начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да се промени съдебната система?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот mi_lena » 21 Май 2006, 20:48

brendan написа: Да, точно теб имам предвид. Аз също съм на държавна работа, обаче не работя при твоите условия, а при такива каквито написах по-горе.
А това, че сте били по 4 души в кабинет. Ела да видиш как може да се съберат и повече.:)

Хм. Нека да позная: Държавна работа; ненормирано работно време; лоши условия на труд; злоба към съда..Сетих се!!
Вероятно житейско кредо: "Ние ги хващаме, те ги пускат"!
Начин да се оправи системата: "Уволняваме ги (да са благодарни, че не ги застрелваме)."
Как да се реформира системата по-нататък - Бойко ще каже :)))))
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот aequietboni999 » 21 Май 2006, 20:57

Напълно съм съгласен с необходимостта от "по-висок праг" за заемане на магистратски длъжности. Не става дума само за оценките от дипломата. Считам, че е необходимо да се обърне внимание на изискването за стаж на кандидатите. Добрият успех и логичното мислене не са достатъчни, за да е добър един магистрат. Дай боже при изпита тези качества да бъдат оценени и издържалите да ги притежават. Професионалния опит обаче също е важен и не съм сигурен, че системата го преценява достатъчно добре. Човек, който не си е изкарвал хляба извън магистратския стол не винаги може да си изгради правилно впечатление за проблемите, пред които са изправени колегите му срещу него. Резултат от липсата на опит е склонната към формализъм логика. Аз лично имам 5 годишен професионален стаж и схващанията ми за много правни институти се промениха вследствие с контакта с проблематиката на бизнеса. Не считам, че е редно един начинаещ юрист, дори да е отговорил отлично на въпросите на една комисия, което знаем не винаги е така, да трупа опит на гърба на своите колеги и техните клиенти.
aequietboni999
Младши потребител

КАК ДА ПОПРАВИМ СИСТЕМАТА

Мнениеот kinovski » 23 Май 2006, 09:35

Уважаеми колеги,

мисля,че като за начало можем да започнем да пишем с истинските си имена - знам,че е много по-удобно да се скриеш зад ник-а, но нали голямата част от нас претендират да са личности - доказвайте го!

Благодарение на просташките и елементарни нападки и плюене, този форум,който в началото беше наистина юридически и стойностен, се изроди до голяма степен в чатрум за безплатна консултация и място,където можеш безнаказано да обиждаш другия - също като в тиинейджърски чат. Може би затова спряха да пишат участници,които наистина имаха какво да кажат - и го казваха.

Вероятно промяната трябва да тръгне от модератора - да си чете постингите и да изтрива дребнавите и злобни избивки на комплекси. Някои ще кажат,че е недемократично - няма проблем - да ходят да се псуват в демократичните форуми. Считам,също, че участници,на които доставя удоволствие да копират по няколко пъти безсмислените си и често чужди мисли, следва да бъдат заличавани,като участници във форума.

И може би,едва тогава ще могат да се включат с мненията си люде, които всички трябва да чуем и да се поучим от тях.

А досежно темата мога да кажа - може би за 100-тен път - в цялата система МВР-Следствие-Прокуратура-Съд професионализма е последното качество от което се нуждаеш,за да прогресираш в кариерата - а би трябвало да е обратното. И онзи брадат германец с вид на Д'Артанян го е разбрал много добре - и понеже изобщо не зависи нито от ВСС,нито от съдебната ни система като цяло - си ни го каза в прав текст. И си замина. А ние останахме - с надежда,но без мечти. :(
kinovski
Младши потребител

КАК ДА ПОПРАВИМ СИСТЕМАТА

Мнениеот kinovski » 23 Май 2006, 09:36

Уважаеми колеги,

мисля,че като за начало можем да започнем да пишем с истинските си имена - знам,че е много по-удобно да се скриеш зад ник-а, но нали голямата част от нас претендират да са личности - доказвайте го!

Благодарение на просташките и елементарни нападки и плюене, този форум,който в началото беше наистина юридически и стойностен, се изроди до голяма степен в чатрум за безплатна консултация и място,където можеш безнаказано да обиждаш другия - също като в тиинейджърски чат. Може би затова спряха да пишат участници,които наистина имаха какво да кажат - и го казваха.

Вероятно промяната трябва да тръгне от модератора - да си чете постингите и да изтрива дребнавите и злобни избивки на комплекси. Някои ще кажат,че е недемократично - няма проблем - да ходят да се псуват в демократичните форуми. Считам,също, че участници,на които доставя удоволствие да копират по няколко пъти безсмислените си и често чужди мисли, следва да бъдат заличавани,като участници във форума.

И може би,едва тогава ще могат да се включат с мненията си люде, които всички трябва да чуем и да се поучим от тях.

А досежно темата мога да кажа - може би за 100-тен път - в цялата система МВР-Следствие-Прокуратура-Съд професионализма е последното качество от което се нуждаеш,за да прогресираш в кариерата - а би трябвало да е обратното. И онзи брадат германец с вид на Д'Артанян го е разбрал много добре - и понеже изобщо не зависи нито от ВСС,нито от съдебната ни система като цяло - си ни го каза в прав текст. И си замина. А ние останахме - с надежда,но без мечти. :(
kinovski
Младши потребител

S blagodarnost kym u4astva6tite s mneniq

Мнениеот consultgrup » 23 Май 2006, 09:44

Blagodarja na vsi4ki, koito si ostaviha mnenieto. Mislja 4e e dobro na4alo na diskusiq. Puskam prodyljenieto kato NOVA TEMA v sy6tija razdel na foruma. Consultgrup
consultgrup
Младши потребител

S blagodarnost kym u4astva6tite s mneniq

Мнениеот consultgrup » 23 Май 2006, 09:44

Blagodarja na vsi4ki, koito si ostaviha mnenieto. Mislja 4e e dobro na4alo na diskusiq. Puskam prodyljenieto kato NOVA TEMA v sy6tija razdel na foruma. Consultgrup
consultgrup
Младши потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт