начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Udostoverenie za AS pri isk za trudovi vaznagrazdenia?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Udostoverenie za AS pri isk za trudovi vaznagrazdenia?

Мнениеот potrebitel » 10 Юни 2006, 07:47

Uvazaemi kolegi,
Po grazdanski isk za neizplateni tr. vaznagrazdenia, triabva li da se prilaga udostoverenie za aktualno sastojanie na otvetnika - AD, kam iskovata molba ot ishtetsa?
Blagodaria Vi predvaritelno!
potrebitel
Потребител

Re: Udostoverenie za AS pri isk za trudovi vaznagrazdenia?

Мнениеот donna » 10 Юни 2006, 08:10

potrebitel написа:Uvazaemi kolegi,
Po grazdanski isk za neizplateni tr. vaznagrazdenia, triabva li da se prilaga udostoverenie za aktualno sastojanie na otvetnika - AD, kam iskovata molba ot ishtetsa?
Blagodaria Vi predvaritelno!

Да ти кажа познавам различна практика , в повечето случои искат такова имала съм случай да поискам съда да задължи ответника да представи такова предвид ,че ищеца беше останал и без доходи ,беше и с две деца и т.н. /тогава го задължиха/.
donna
Старши потребител

Мнениеот gega » 10 Юни 2006, 08:59

С УАС се установява една от абсолютните процесуални предпоставки, обуславящи СЪЩЕСТВУВАНЕТО на правото на иск - пасиввната процесуална легитимация на ответника, респ. неговата правосубектност, когато е юридическо лице, разбира се, а не ЕТ. И това обстоятелство се доказва от ищеца, а не се задължава ответника, тъй като без УАС следва ИМ да се остави без движение като нередовна. И как ще се задължава ответника, когато не се знае дали съществува такова лице в правния мир?!!!!!!
gega
Потребител

Мнениеот donna » 10 Юни 2006, 09:12

gega написа:С УАС се установява една от абсолютните процесуални предпоставки, обуславящи СЪЩЕСТВУВАНЕТО на правото на иск - пасиввната процесуална легитимация на ответника, респ. неговата правосубектност, когато е юридическо лице, разбира се, а не ЕТ. И това обстоятелство се доказва от ищеца, а не се задължава ответника, тъй като без УАС следва ИМ да се остави без движение като нередовна. И как ще се задължава ответника, когато не се знае дали съществува такова лице в правния мир?!!!!!!

Гега престани да ходиш след мен толкова неща не са ти ясни .
Как ще го задължи ли много лесно ...задължиха го .
Представи си ,че към един такъв иск се представя и заверено копие от трудова книжка ,договор и заповед за уволннение .........що за документ е трудовата книжка и другите знаеш ли ,а какво пише според теб там.................
За трудовия договор и заповедтта за уволнение се изпраща уведомение в НАП то според теб следва да са най неактуалното нещо Мадмоазел или мадам гега ..........затова ще се знае дали съществува иле не ..............още по вече ако е в ликвидация сменя се Булстата и веднага служебно се изпраща решението в НАП .........ЗА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДА НЕ ГОВОРИМ ..................така ,че тук много добре се знае кой съществува и кой не в правния мир.........
Има места където не искат такова ,може да минеш само със справка от регистър ДДС /ако е регистрирано лицето/-въпрос на практика е.
За ЕТ мадам също се изиска актуалносъстояние .
Представянето на актуално състояние било абсолютна ..........абсолютни глупости пишеш има редица други документи ,които по един трудов спор могат да докажат .......нали знаеш кво и съдът не изисква АПС точно по тая причина . Може да си представиш справка и от ИО ......няма проблеми .

Гега нещастнице престани да ходиш след мен и да дръкаш глупости още не си научила изпълнителния процес ............ ..............
Иди из разните му теми да плюеш съдиите защото ти за друго не ставаш мила .............

И ОЩЕ ЗА АБСОЛЮТНАТА ПРОЦЕСУАЛНА ПРЕДПОСТАВАКА АПС -КАКТО ТВЪРДИ МАДАМ ГЕГА - МАЦЕ ДНЕС МОЖЕ ДА ИЗВАДИШ ТАКОВА СЛЕД ДЕН ДВА ДОКАТО МОЛБАТА СЕ ПОДАДЕ В СЪДА НЕЩАТА МОЖЕ ДА СА КОРЕННО ПРОМЕНЕНИЕ И ТВОЕТО АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ ДА БЕ БЕЗКРАЙНО НЕАКТУАЛНО.

БОЖЕ ПАЗИ ОТ ТАКИВА КАТО ГЕГА АКТУАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ БИЛО АБСОЛЮТНА.................Я ИДИ ДА УЧИШ ИЗПЪЛНЕНИЕТО ДРУГОТО ПОСЛЕ.

Още нещо извън темата при пенсиониране според теб ще се иска и АПС да се установи дали съществува /съществувал или не осигурителя .......една трудова книжка е достатъчна /УП3 се изисква ,ако няма трудова книжка или лицето е работило работа който е била категорийна НОИ не си играят да превръщат от една в друга категория /
Последна промяна donna на 10 Юни 2006, 09:37, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот gega » 10 Юни 2006, 09:36

Бедна ми, донке, с малко "д"! Защо отново доказваш посредствеността на РусИнския РабФак. Овладей твоя хистеричен гняв:)))))), защото от право нищичко не схващаш! Ама нищичко! А пък от правопис и граматика д не говорим, бедна ми донке! Това че е съществувало трудовдо правоотношение в минал момент не доказва само по себе си, че към НАСТОЯЩИЯ момент, демек при предявяване на исковете съществува ПРАВЕН СУБЕКТ, който да е работодател. Но какви ти ги обяснявам, "Силоза" да му мислят!
А какво е трудовата книжка ти ми кажи - макар и да е призната от закона за официален свидетелстващ документ, тя не удостоверява правосубектността на работодателя към момента на предявяване на иска, но това е твърде сложно съждение за теб! А пък за изплънитления процес - какв обеше: съдия-изпълнителя спирал от движение запориран автомобил. По-голяма глупост не бях чувал. Отново те питам - дай ми правното основание. Това го правили някои съдии изпилнители, може би - завършилите в "Магнаурски школи" като РусИнския РабФак, нищо не би ме учудило вече. Съдии насрочвали дела без да отстранят нередовността на исковата молба - нищо ново под слънцето. Защо когато говорим за безумията на някой съдия ги приемаме за законосъобразни. Точно за това говорим от дълго време - за калпавото образование и за назначаването на неуки връзкари в системата.
gega
Потребител

Мнениеот donna » 10 Юни 2006, 09:42

gega написа:Бедна ми, донке, с малко "д"! Защо отново доказваш посредствеността на РусИнския РабФак. Овладей твоя хистеричен гняв:)))))), защото от право нищичко не схващаш! Ама нищичко! А пък от правопис и граматика д не говорим, бедна ми донке! Това че е съществувало трудовдо правоотношение в минал момент не доказва само по себе си, че към НАСТОЯЩИЯ момент, демек при предявяване на исковете съществува ПРАВЕН СУБЕКТ, който да е работодател. Но какви ти ги обяснявам, "Силоза" да му мислят!
А какво е трудовата книжка ти ми кажи - макар и да е призната от закона за официален свидетелстващ документ, тя не удостоверява правосубектността на работодателя към момента на предявяване на иска, но това е твърде сложно съждение за теб! А пък за изплънитления процес - какв обеше: съдия-изпълнителя спирал от движение запориран автомобил. По-голяма глупост не бях чувал. Отново те питам - дай ми правното основание. Това го правили някои съдии изпилнители, може би - завършилите в "Магнаурски школи" като РусИнския РабФак, нищо не би ме учудило вече. Съдии насрочвали дела без да отстранят нередовността на исковата молба - нищо ново под слънцето. Защо когато говорим за безумията на някой съдия ги приемаме за законосъобразни. Точно за това говорим от дълго време - за калпавото образование и за назначаването на неуки връзкари в системата.

Гега за пореден път написа цял ферман глупости ..........явно в СУ на нищо не са те научили за жалост .
За изпълнителния процес -да може да се поиска спиране от движение на автомобила ..........ти какво ли си чувал......правното основание ти го написаха други в оная тема да ти я намеря ли нещастнице.

Гагата била най-образована във форума -наобратно мила моя ........

Гега да не би съдийската гилдия да се обръща към теб за консултации...... :D :D

ето я и оная тема

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... 5&start=15
donna
Старши потребител

Мнениеот radini » 10 Юни 2006, 13:26

Eеее......, стига де! Стига с тия университети. Стига с тоя СУ.
Запазете добрия тон заради всички нас, които сме тук наоколо.
radini
Младши потребител

Мнениеот gega » 10 Юни 2006, 23:04

Няма да престанем, дорде не се очистим от неграмотността! Това маже и да е утопия, но защо да не опитаме, поне не сме прехвърлили петдесетака, нали:))))))))))) Така че данна, от Русинския РабФак да му мисли:))))))))))
gega
Потребител

Мнениеот donna » 11 Юни 2006, 00:23

gega написа:Няма да престанем, дорде не се очистим от неграмотността! Това маже и да е утопия, но защо да не опитаме, поне не сме прехвърлили петдесетака, нали:))))))))))) Така че данна, от Русинския РабФак да му мисли:))))))))))

Много си болна маце ........от злоба и името ми сбърка .........ха ха ха ....продължавай смешна си :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот gega » 11 Юни 2006, 00:36

Иска ти се да бъда "маце", но не съм:)))))), донке, с молко "д"!
gega
Потребител

Мнениеот donna » 11 Юни 2006, 00:39

gega написа:Иска ти се да бъда "маце", но не съм:)))))), донке, с молко "д"!

И от кога не си :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот oncho » 11 Юни 2006, 01:05

Мисля си, че и двамата сте се принизили достатъчно.
:roll:
oncho
Младши потребител

Назад към Търговско право