начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

изкупуване на акции

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изкупуване на акции

Мнениеот mitte » 21 Сеп 2006, 15:11

Здравейте, въпросът ми е можели акционерното дружество в което притежавам акции да ми ги изкупи без аз да искам.Беше ми пратена само покана да ги продам в която се посочва и цената им.След това получих запис с определена сума за изкупуване на акциите ми.След като не съм взел парите счита ли се ,че все още съм собственик на тези акции?Мога ли да откажа да ги продавам?
mitte
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 21 Сеп 2006, 15:22

Всичко зависи от емисията на издадените акции и от устава на АД, където трябва да е предвидена такава възможност.
И да - ако всичко е законно, АД има право да изкупи акциите Ви срещу предвидено обезщетение - това са т. нар. "акции с уговорка за обратно изкупуване".
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Назад към Търговско право