Здравейте,
наскоро станах собственик на ЕООД, което ми бе продадено от предходния собственик, но фиктивно, за да не участва неговото име.
Той желае да подпиша записна заповед на стойност 20 000 евро, ако той предяви някакъв иск.
Ако подпиша записната заповед, която е с неопределен срок, какви са последствията за мен?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 23:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
записна заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Записът на заповед е документ - ценна книга, и при настъпване на падежа, или при предявяване, поемателя /този в чиято полза ще я подпишете/ може да се снабди с изпълнителен лист срещу вас, да образува изпълнително дело и да запорира сметки и имущество, което притежавате за да си получи 20 000 евро. Много е важно и лично, като физическо лице ли ще подпишете заповедта, или в качеството си на управител на ЕООД. Преди да подпишете каквото и да било, прочетете чл. 535 и сл. от Търговския закон и непременно покажете проекта на адвокат. Не си създавайте сама задължение на 20 хил. евро, без да сте сигурна. Не мога да отговоря по пълно, защото не давате достатъчно информация.
- daris
- Младши потребител
Daris,
благодаря за бързия отговор.
В качеството си на управител ще подпиша записната заповед.
Заповедта е изготвена от адвоката, който направи прехвърлянето по фирмата. От това което прочетох във форума, записната заповед съдържа всички необходими реквизити. Но в нея не е посочен срок за предявяване на дължимото.
От написано от теб става ясно, че поемателя може да запорира сметки или имущество свързани с ЕООД.
Поемателя ми обясни, че по този начин той ще си гарантира, че аз няма да продам фирмата на трети лица или да разпродам имуществото, автомобили и т.н.
благодаря за бързия отговор.
В качеството си на управител ще подпиша записната заповед.
Заповедта е изготвена от адвоката, който направи прехвърлянето по фирмата. От това което прочетох във форума, записната заповед съдържа всички необходими реквизити. Но в нея не е посочен срок за предявяване на дължимото.
От написано от теб става ясно, че поемателя може да запорира сметки или имущество свързани с ЕООД.
Поемателя ми обясни, че по този начин той ще си гарантира, че аз няма да продам фирмата на трети лица или да разпродам имуществото, автомобили и т.н.
- darilka
- Нов потребител
Няма да подписвате "заповед", определена като "записна", а ЗАПИС, който е НА ЗАПОВЕД. Неслучайно по-горе по мненията Ви обърнаха внимание, че документът зе нарича "запис на заповед".
Успех!
Успех!
Последна промяна ykovachev на 30 Авг 2010, 13:52, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
Колегата Ви е отговорил. Мога само да добавя - не подписвайте частта, в която пише, че записът на заповед Ви е предявен.
- daris
- Младши потребител
i da ne podpishe zapisa na zapoved v chasta ,v koiato e prediaven se stiga do izvoda, che zapisa e prediaven i e otkazano plashtane. Zapisa e validno osnovanie sled kato niakade v nego se posochva che ima data na koitao sledva da se prediavi. Pri zapis na zapoved vsichko e strogo formalno, ne mogat da se davt saveti bez da se vidi predi tova samata zapoved .... ne sledva da podpisvate . Osigurete drug nachin za garantirane
- chiara
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|