начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

запор на дялове

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запор на дялове

Мнениеот gabi » 14 Авг 2006, 18:28

получих разпореждане на ОС за вписване на запор на дружествените ми дялове с вписване по партидата на дружеството на което съм съдружник, управител и представляващ на основание чл. 398б,ал.1 и чл. 490,ал.1г ГПК. Моля Ви обяснете ми какво означава това.
gabi
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 01 Окт 2006, 00:25

Това означава,че в качеството си на управител на дружеството сте длъжник по вземане,което е ликвидно и изискуемо,и за което има издаден акт за принудително изпълнение-т.нар.изпълнителен лист.Във Ваш интерес е да пристъпите към погасяване на задължението,защото под ал.1 на чл.398б от ГПК са ал.2 и 3,които уреждат погасяване на задължението след изтичане на определен срок.....посредством ликвидация :roll:
gosho72
Потребител

Назад към Търговско право