начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Длъжник-съдружник в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Длъжник-съдружник в ООД

Мнениеот klod » 02 Окт 2006, 10:16

Длъжник съм по изпълнително дело.Съдружник съм в ООД,което не осъществява никаква дейност и е в ликвидация.Заради грешка на адвоката,който не е видял навреме публикацията в държ. вестник все още не е закрито.Съдружникът ми е в чужбина(той е и ликвидатор)и от няколко години ООД-то е в ликвидация.Въпросът ми е: Може ли кредиторът да поиска запор на дружественият ми дял(2500лв),който на практика не съществува(няма пари в банка).И ако не внеса дългът си в срок от 1 год. да се тълкува,че съм имал възможност да го направя с дела си от ООД-то и да подлежа и на наказателна отговорност.Благодаря!
klod
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 02 Окт 2006, 10:33

Вашия кредитор може да иска запор на ликвидационния ви дял от ООД-то, в което сте съдружник. Това може да се предприеме само ако в 6 месечен срок от възникване на задължението му спрямо вас, той не може да се удовлетвори от притежаваното от вас имущество.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот klod » 02 Окт 2006, 17:46

monteskio написа:Вашия кредитор може да иска запор на ликвидационния ви дял от ООД-то, в което сте съдружник. Това може да се предприеме само ако в 6 месечен срок от възникване на задължението му спрямо вас, той не може да се удовлетвори от притежаваното от вас имущество.

УСПЕХ !
В ситуацията,която описах дружественият ми дял на практика е равен на нула(ООД-то няма пари в банка-внесохме 5000лв в банка само докато траеше регистрацията,после ги изтеглихме и си ги разделихме)При това положение какви проблеми може да ми създаде кредиторът ми със запора на моя дружествен дял.Благодаря!
klod
Младши потребител

Назад към Търговско право