начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

За Потребителите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За Потребителите

Мнениеот a_kostadinov » 17 Окт 2006, 16:28

Възможно ли е доставчик на кабелна телевизия - монополист да откаже сключването на договор с клиент и ако -да, на какво основание?
a_kostadinov
Младши потребител

Мнениеот paradoxx » 18 Окт 2006, 15:57

В България няма доставчици на телевизия монополисти и просто няма как да ме оборите, защото ще ви кажа два, към които можете да се включите от всяка точка на България ( и не само) - Bulsatcom и ITVpartner.

Да - могат да ви откажат и то без никаква причина. Никой не е длъжен да сключва договор с вас. Ако обаче сте адресат на оферта от доставчика, която после той неоснователно отказва да изпълни - тогава можете да го съдите за вреди (хахаха кого заблуждаваме) по чл.12 ЗЗД (12 ли беше?)

Е да ме поправя някой ако греша - аз толкова мога :Р
paradoxx
Младши потребител

Назад към Търговско право