начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

въпрос относно регистриране на фирма или търговска марка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос относно регистриране на фирма или търговска марка

Мнениеот aakkaa » 24 Окт 2006, 12:13

Здравейте, проблемът ми е следния - искам да направя интернет портал, който да предлага различни и БЕЗПЛАТНИ интернет услуги: хостинг, информация и др. Но за да регистрирам .bg домейн ми искат да имам или фирма със същото име, с което е и домейна, или такава търговска марка. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант да направя? Идеята ми е да не се налага да плащам данъци и/или осигуровки, каквито се плащат от фирмите, тъй като аз приходи от тази услуга няма да получавам. Иска ми се да се плати в началото определена сума и толкова. Как е по-добрият вариант да постъпя?
aakkaa
Нов потребител

Мнениеот pinkopanter » 24 Окт 2006, 13:36

Според мен ако се регистрираш като търговец ще платиш доста по - малко отколкото ако регистрираш търговска марка. Регистрацията на Едноличен търговец ще стане за пет работни дни от внасяне на документите, а регистрацията на търговска марка минимум 1 г. Аз примерно съм подал документи за регистрация на търговска марка още април 2005г. и досега няма резултат. Пращам напомки и т.н. но само ми се извиняват че имали много работа и това е.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот aakkaa » 24 Окт 2006, 16:41

Да де, но ако се регистрирам като ЕТ примерно не трябва ли всеки месец да плащам някакви данъци, отчети и осигуровки?
aakkaa
Нов потребител

Мнениеот thelegitone » 30 Окт 2006, 20:52

защо просто не регистрираш друг домейн като .com .net. org .eu .mobi .biz .cc. co.uk там поне не се търси нищо такова!
По-бъзи са когато се влиза от чужбина!
На пример някой домейни от .bg са прекалено бавни когато се влиза от чужбина!
thelegitone
Нов потребител

Мнениеот fenix » 31 Окт 2006, 01:33

Да се регистрираш като търговец може да е по-лесният вариант, но представи си, ако някой реши да ти регистрира домейна като своя търговска марка. В България е валидно правилото на първия подал заявката и после върви, че доказвай правото да я притежаваш.
fenix
Нов потребител

Назад към Търговско право