начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Регистриране на ООД!!!!!!!!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистриране на ООД!!!!!!!!

Мнениеот Patilana » 01 Ное 2006, 21:31

Здравейте,
Имам няколко въпроса към хората, които разбират от търговско право и ще съм много благодарна, ако някой ми даде съвет:)
Въпросите са следните:
1. Може ли ЕТ да е съдружник в ООД и ако да - има ли разлика дали участва като ЕТ или лично?
2. Ако ЕТ прехвърли предприятието си на ООД и има сключен договор за наем, този наем ще може ли да се ползва от ООД - то или ще трябва съгласие от наемодателя и евентуално нов договор?
3. Може ли всички съдружници да бъдат и управители на ООД - то, ако са да речем 5 души и може ли да се скючи общ договор за възлагане на управлението с тях или е по - добре отделни?
4. Може ли да има съдружник в ЕООД или съдружникът винаги трябва да участва с вноска в капитала?
Моля, помогнете!
Patilana
Младши потребител

сега се сещам ...

Мнениеот Patilana » 01 Ное 2006, 22:30

Сещам се да питам и още нещо. ако няколко ЕТ - та регистрират ООД, могат ли после при дейността си да ползват имущество на личните си ЕТ -та като сгради, коли и т.н или за да ги ползват трябва да прехвърлят предприятията си на ООД - то. и ако капитала на ООД -то е 5000 хил., а предприятията на ЕТ -тата имат по - висока стойност, как може да ги купи, т.е. с какви средства. съжалявам, ако въпросите са ми наивни, но съм лаик в тази област и ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. Благодаря ви.
Patilana
Младши потребител

Мнениеот monik » 02 Ное 2006, 00:02

Тези въпроси ги зададохте в един друг форум и оттам вече Ви отговориха.Ако искате напълно компетентно мнение ползвайте платени услуги.
monik
Младши потребител

Мнениеот Patilana » 02 Ное 2006, 00:22

Бъркате ме с някого, не съм ги задавала аз в този друг форум. Вие като искате не отговаряйте, някой друг може и да иска да ми помогне. Или Вие не знаете също отговорите, май?
Patilana
Младши потребител

Re: Регистриране на ООД!!!!!!!!

Мнениеот dolly » 02 Ное 2006, 01:52

Patilana написа:Здравейте,
Имам няколко въпроса към хората, които разбират от търговско право и ще съм много благодарна, ако някой ми даде съвет:)
Въпросите са следните:
1. Може ли ЕТ да е съдружник в ООД и ако да - има ли разлика дали участва като ЕТ или лично?
2. Ако ЕТ прехвърли предприятието си на ООД и има сключен договор за наем, този наем ще може ли да се ползва от ООД - то или ще трябва съгласие от наемодателя и евентуално нов договор?
3. Може ли всички съдружници да бъдат и управители на ООД - то, ако са да речем 5 души и може ли да се скючи общ договор за възлагане на управлението с тях или е по - добре отделни?
4. Може ли да има съдружник в ЕООД или съдружникът винаги трябва да участва с вноска в капитала?
Моля, помогнете!

eh, Gospojo. to da Vi otgovorq, ama Vie nqma da iskate s po edna duma...a i na nqkoi vaprosi nqma da e s edna. Ama i nie trqbva da jiveem ot nesto nali? A ne da davame samo bezplatni konsultacii na toz i onz stom ne e disput s kolegi. Pak i s tolkoz mnogo ET i OOD -ta ne ste za jalene vaobste. A zanapred da imate malko mqrka? Ako nqkoi drug e lud da proqvqva takava blogotvoritelnost kam Vas, koqto Vie narichate pomost - dobre, az obache ne sam.
dolly
Младши потребител

Re: Регистриране на ООД!!!!!!!!

Мнениеот dolly » 02 Ное 2006, 01:53

Patilana написа:Здравейте,
Въпросите са следните:
Моля, помогнете!

eh, Gospojo. to da Vi otgovorq, ama Vie nqma da iskate s po edna duma...a i na nqkoi vaprosi nqma da e s edna. Ama i nie trqbva da jiveem ot nesto nali? A ne da davame samo bezplatni konsultacii na toz i onz stom ne e disput s kolegi. Pak i s tolkoz mnogo ET i OOD -ta ne ste za jalene vaobste. A zanapred da imate malko mqrka? Ako nqkoi drug e lud da proqvqva takava blogotvoritelnost kam Vas, koqto Vie narichate pomost - dobre, az obache ne sam.
dolly
Младши потребител

Мнениеот leator » 02 Ное 2006, 01:56

"Моля помогнете"
Я си гледай работата!
Цитат от една счетоводителка (без да имам нищо против тях)
"Ми то к'во му е на ООД-то - 7 документа се подписват и т'ва е"
ае у лево
leator
Потребител

Мнениеот Patilana » 02 Ное 2006, 12:44

Интересува ме отговор наистина с по една дума, не съм казала, че искам роман. А вие, който не желаете да отговаряте, какво изобщо правите в този форум, заглавието му все пак е взаимопомощ. И ако някой мисли, че като отговори накратко на тези въпроси ще му взема хляба, значи много го е окъсал. Няма нужда да сте груби.
Patilana
Младши потребител

Мнениеот marrria » 03 Ное 2006, 14:05

Момичето има нужда от съвет...
ЕТ може да е съдружник в ООД,може и да е собственик в ЕООД.Просто внася съответната част от капитала...
marrria
Нов потребител

Мнениеот elenakotzeva » 03 Ное 2006, 15:06

Четете Търговския закон и ще си отговорите сама на половината въпроси.

А на колегите, дето се ядосват, искам да кажа, че няма нищо страшно ако дадем тук някой и друг съвет. Така или иначе не може човек, който не е юрист, да свърши нашата работа само чрез съвети от форума. Това е все едно хирург да оперира чрез интернет - не става.

Така че давайте смело съвети - няма да останем без хляб :)
elenakotzeva
Потребител

Мнениеот deniana » 03 Ное 2006, 15:28

Та, така - въпросите са доста дребни, не са кой знае какво и едва ли на някой нещо ще му стане нещо :), но въпрос на избор :wink:

Та, отговорите са следните:
1.Да, може, като внесе дял в капитала.
2.Да, ще трябва съгласието на наемодателя и евентуално нов договор
3. Всичките съдружници може да са управители "заедно и поотделно", но това е малко безмислено, най-малкото защото ще трябва да се усигуряват за всички рискове, затова по-добре е само един да има договр за управление
4. Съдружник в ЕООД не може да има. То затова е еднолично, т.е. едно лице е собственик на капитала;

Това е то!
deniana
Нов потребител

Мнениеот Patilana » 03 Ное 2006, 17:58

deniana и другите, БЛАГОДАРЯ ВИ. тава ми е напълно достатъчно като отговор. наистина, никой неспециалист не може да свърши вашата работа добре, камо ли само със съвет от този форум:). между другото, това, че някой е юрист по образование не е гаранция. ваш колега ми е казвал, че може да има съдружник в ЕООД, което ми се стори абсурдно, затова и исках да сондирам мнение тук. благодаря пак и успех!
Patilana
Младши потребител

Мнениеот Patilana » 03 Ное 2006, 21:03

не, но сам запозната с някой теми, животът е пъстър:)
Patilana
Младши потребител

Назад към Търговско право