Здравейте,
Имам няколко въпроса към хората, които разбират от търговско право и ще съм много благодарна, ако някой ми даде съвет:)
Въпросите са следните:
1. Може ли ЕТ да е съдружник в ООД и ако да - има ли разлика дали участва като ЕТ или лично?
2. Ако ЕТ прехвърли предприятието си на ООД и има сключен договор за наем, този наем ще може ли да се ползва от ООД - то или ще трябва съгласие от наемодателя и евентуално нов договор?
3. Може ли всички съдружници да бъдат и управители на ООД - то, ако са да речем 5 души и може ли да се скючи общ договор за възлагане на управлението с тях или е по - добре отделни?
4. Може ли да има съдружник в ЕООД или съдружникът винаги трябва да участва с вноска в капитала?
Моля, помогнете!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистриране на ООД!!!!!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
сега се сещам ...
Сещам се да питам и още нещо. ако няколко ЕТ - та регистрират ООД, могат ли после при дейността си да ползват имущество на личните си ЕТ -та като сгради, коли и т.н или за да ги ползват трябва да прехвърлят предприятията си на ООД - то. и ако капитала на ООД -то е 5000 хил., а предприятията на ЕТ -тата имат по - висока стойност, как може да ги купи, т.е. с какви средства. съжалявам, ако въпросите са ми наивни, но съм лаик в тази област и ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. Благодаря ви.
- Patilana
- Младши потребител
Тези въпроси ги зададохте в един друг форум и оттам вече Ви отговориха.Ако искате напълно компетентно мнение ползвайте платени услуги.
- monik
- Младши потребител
Бъркате ме с някого, не съм ги задавала аз в този друг форум. Вие като искате не отговаряйте, някой друг може и да иска да ми помогне. Или Вие не знаете също отговорите, май?
- Patilana
- Младши потребител
Re: Регистриране на ООД!!!!!!!!
Patilana написа:Здравейте,
Имам няколко въпроса към хората, които разбират от търговско право и ще съм много благодарна, ако някой ми даде съвет:)
Въпросите са следните:
1. Може ли ЕТ да е съдружник в ООД и ако да - има ли разлика дали участва като ЕТ или лично?
2. Ако ЕТ прехвърли предприятието си на ООД и има сключен договор за наем, този наем ще може ли да се ползва от ООД - то или ще трябва съгласие от наемодателя и евентуално нов договор?
3. Може ли всички съдружници да бъдат и управители на ООД - то, ако са да речем 5 души и може ли да се скючи общ договор за възлагане на управлението с тях или е по - добре отделни?
4. Може ли да има съдружник в ЕООД или съдружникът винаги трябва да участва с вноска в капитала?
Моля, помогнете!
eh, Gospojo. to da Vi otgovorq, ama Vie nqma da iskate s po edna duma...a i na nqkoi vaprosi nqma da e s edna. Ama i nie trqbva da jiveem ot nesto nali? A ne da davame samo bezplatni konsultacii na toz i onz stom ne e disput s kolegi. Pak i s tolkoz mnogo ET i OOD -ta ne ste za jalene vaobste. A zanapred da imate malko mqrka? Ako nqkoi drug e lud da proqvqva takava blogotvoritelnost kam Vas, koqto Vie narichate pomost - dobre, az obache ne sam.
- dolly
- Младши потребител
Re: Регистриране на ООД!!!!!!!!
Patilana написа:Здравейте,
Въпросите са следните:
Моля, помогнете!
eh, Gospojo. to da Vi otgovorq, ama Vie nqma da iskate s po edna duma...a i na nqkoi vaprosi nqma da e s edna. Ama i nie trqbva da jiveem ot nesto nali? A ne da davame samo bezplatni konsultacii na toz i onz stom ne e disput s kolegi. Pak i s tolkoz mnogo ET i OOD -ta ne ste za jalene vaobste. A zanapred da imate malko mqrka? Ako nqkoi drug e lud da proqvqva takava blogotvoritelnost kam Vas, koqto Vie narichate pomost - dobre, az obache ne sam.
- dolly
- Младши потребител
"Моля помогнете"
Я си гледай работата!
Цитат от една счетоводителка (без да имам нищо против тях)
"Ми то к'во му е на ООД-то - 7 документа се подписват и т'ва е"
ае у лево
Я си гледай работата!
Цитат от една счетоводителка (без да имам нищо против тях)
"Ми то к'во му е на ООД-то - 7 документа се подписват и т'ва е"
ае у лево
- leator
- Потребител
Интересува ме отговор наистина с по една дума, не съм казала, че искам роман. А вие, който не желаете да отговаряте, какво изобщо правите в този форум, заглавието му все пак е взаимопомощ. И ако някой мисли, че като отговори накратко на тези въпроси ще му взема хляба, значи много го е окъсал. Няма нужда да сте груби.
- Patilana
- Младши потребител
Момичето има нужда от съвет...
ЕТ може да е съдружник в ООД,може и да е собственик в ЕООД.Просто внася съответната част от капитала...
ЕТ може да е съдружник в ООД,може и да е собственик в ЕООД.Просто внася съответната част от капитала...
- marrria
- Нов потребител
Четете Търговския закон и ще си отговорите сама на половината въпроси.
А на колегите, дето се ядосват, искам да кажа, че няма нищо страшно ако дадем тук някой и друг съвет. Така или иначе не може човек, който не е юрист, да свърши нашата работа само чрез съвети от форума. Това е все едно хирург да оперира чрез интернет - не става.
Така че давайте смело съвети - няма да останем без хляб
А на колегите, дето се ядосват, искам да кажа, че няма нищо страшно ако дадем тук някой и друг съвет. Така или иначе не може човек, който не е юрист, да свърши нашата работа само чрез съвети от форума. Това е все едно хирург да оперира чрез интернет - не става.
Така че давайте смело съвети - няма да останем без хляб
- elenakotzeva
- Потребител
Та, така - въпросите са доста дребни, не са кой знае какво и едва ли на някой нещо ще му стане нещо , но въпрос на избор
Та, отговорите са следните:
1.Да, може, като внесе дял в капитала.
2.Да, ще трябва съгласието на наемодателя и евентуално нов договор
3. Всичките съдружници може да са управители "заедно и поотделно", но това е малко безмислено, най-малкото защото ще трябва да се усигуряват за всички рискове, затова по-добре е само един да има договр за управление
4. Съдружник в ЕООД не може да има. То затова е еднолично, т.е. едно лице е собственик на капитала;
Това е то!
Та, отговорите са следните:
1.Да, може, като внесе дял в капитала.
2.Да, ще трябва съгласието на наемодателя и евентуално нов договор
3. Всичките съдружници може да са управители "заедно и поотделно", но това е малко безмислено, най-малкото защото ще трябва да се усигуряват за всички рискове, затова по-добре е само един да има договр за управление
4. Съдружник в ЕООД не може да има. То затова е еднолично, т.е. едно лице е собственик на капитала;
Това е то!
- deniana
- Нов потребител
deniana и другите, БЛАГОДАРЯ ВИ. тава ми е напълно достатъчно като отговор. наистина, никой неспециалист не може да свърши вашата работа добре, камо ли само със съвет от този форум:). между другото, това, че някой е юрист по образование не е гаранция. ваш колега ми е казвал, че може да има съдружник в ЕООД, което ми се стори абсурдно, затова и исках да сондирам мнение тук. благодаря пак и успех!
- Patilana
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|