начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

вписване на промени при консорциум

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

вписване на промени при консорциум

Мнениеот elibeso » 14 Ное 2006, 18:31

Имам следния казус:смених лично,бащино и фамилно име на клиент и сега въз основа на съд.решение ще трябва да направя промяна на името му в няколко ЕООД-та,обединени в консорциум.Аз имам някаква идея как трябва да стане това,но бих искала да чуя и други идеи.Ако някой е имал подобен случай,ще се радвам да го коментира.
elibeso
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 14 Ное 2006, 20:32

Ехей, кой е този съд, дето е изменил и трите имена! Дай го насам :twisted: А щом това си успял да направиш, не виждам защо искаш съвет за толкова проста работа :wink:
oho_boho
Потребител

Мнениеот elibeso » 15 Ное 2006, 00:56

Работата е проста,прав си,просто имахме различни виждания с колега и исках да видя и друго мнение.А колкото до смяната на имената,не виждам какъв е проблема да се осъществи?)
elibeso
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 15 Ное 2006, 13:39

Какъв е проблемът ли?!
Чл. 19. (1) Промяната на собствено, бащино или фамилно име се допуска от съда въз основа на писмена молба на заинтересувания, когато то е осмиващо, опозоряващо или обществено неприемливо, както и в случаите, когато важни обстоятелства налагат това.
И как пък този човек, след като е законен представител на няколко дружества (значи е над 18 години), е бил познат с други имена или пък неговите и три имена (собстевно, бащино и фамилно) да са позорящи. Хайде, моля! И сега ако ми кажеш, че районният съд, който е допуснал тази промяна, не е бил местно компетентен в това охранително производство, няма много-много да се учудя.
А какъв е проблемът, сам можеш да си отговориш на този въпрос, в случай че си отговориш на друг въпрос - какво е правното съдържание на името? Юристите наричат името един от най-съществените правно-индивидуализиращи белези на личността. И това че решението по чл. 19, ал. 1 ЗГР като охранителен съдебен акт не подлежи на обжалване, не означава, че е толкоз стабилен този акт - ако аз съм прокурор ще предявя иск по чл. 431, ал. 3 ГПК.
Не съм прокурор, така че можеш да кажеш тази "новинка" от кой миров съдия изхожда, та и ние да се понаучим :D
А по конкретния ти въпрос - виж чл. 3 и чл. 4 ТЗ, които са отменени, но тази отмяна влиза в сила от 01.07.2007 г., както и съответните правни норми, уреждащи законното представителство на юридическите лица, в които е предвидено, че тези обстоятелства подлежат на вписване, демек името на упаравителя, изп. директор, съдружници при персоналните дружества.
oho_boho
Потребител

Мнениеот elibeso » 15 Ное 2006, 23:46

вие сам сте си отговорили на въпроса......името може да се смени и когато важни обстоятелства налагат това :D
elibeso
Младши потребител

Назад към Търговско право