начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

много тъп въпрос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

много тъп въпрос

Мнениеот silwia » 16 Ное 2006, 01:24

ЕТ съм и в момента съм в отпуск по майчинство.имам си назначен управител,да ама чак сега разбирам,че той трябва да е вписан в съда като прокурист.въпросът ми е може ли да се впише със задна дата и ако не- какъв изход има за такива ,които чак сега разбират :roll:
silwia
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 17 Ное 2006, 18:09

здр.,
от въпроса Ви оставам с впечатление, че при регистрирането на фирмата Вие сте посочена като управител и в последствие сте назначили друго лице. чл.21 ТЗ казва, че Упълномощаването на прокуриста (прокура) трябва да бъде с нотариално заверени подписи и да се заяви от търговеца за вписване в търговския регистър заедно с образец от подписа на прокуриста.
(2) Прокуристът се подписва, като прибавя към фирмата своето име и добавка, която сочи прокурата.
Щом това вписване не е направено до момента значи, че официално Вие продължавате да сте управител на фирмата. Така, че направете едно пълномощно на прокуриста, заверете го нотариално и заедно с образец от подписа го подайте до съда в 7 дневен срок. Най - добре потърсете услугите на юрист, който да подготви документите и да извърши тази услуга. цената няма да е висока.
aleks84
Потребител

Мнениеот rumi_r » 22 Ное 2006, 16:46

Доколкото разбирам искате всичко да стане със задна дата, защото към настоящия момент вие нямате действителен прокурист и това се отразява на получаваното от вас обезщетение за отглеждане на малко дете. Вероятно органите на НОИ ви правят проблеми. Няма как да го валидирате със задна дата, съжалявам. :(
rumi_r
Потребител

Назад към Търговско право