начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Прекратяване на договор за прокура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор за прокура

Мнениеот tsolova » 23 Яну 2007, 21:17

Собственик на ЕТ съм. За едностранно прекратяване на договора от моя страна, достатъчно ли е да подам молба до Фирменото отделение на ОС за вписване на прекратяване на договора? Това действие счита ли се за оттегляне на пълномощията. В по-общ план - какво следва да се разбира под термина "оттегляне на пълномощно". Как трето лице, преговарящо с лице, представящо пълномощно от мен, ще разбере, че съм оттеглил пълномощията си? Моля за консултация. :shock:
tsolova
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 23 Яну 2007, 21:25

Съвсем точно сте се насочила-това е механизма. От момента на вписване на новото обстоятелство (оттегляне на договора за прокура) в търговския регистър, всяко трето лице следва да знае обстоятелството, че договорът за прокура е прекратен и лицето-бивш прокурист ще е без представителна власт.
sunshine_75
Потребител

Назад към Търговско право