начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ТЕХНОПОЛИС-Плд

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЕХНОПОЛИС-Плд

Мнениеот JoyBringer » 25 Яну 2007, 18:36

Моля,помогнете.Купих от магазина MP3 player Sang преди около 8 дни за мой приятел.Още на другия ден се установи,че не работи.Смениха ми го.На следващия ден приятелят ми разбира,че настройките на заменения са повредени.Аз отивам днес да искам да ми върнат парите или замяна за по-скъп срещу доплащане.Управителят надменно обясни,че по ЗАкон за защита на потребителя единствена възможност е да се даде на поправка.А изгубеното време,нерви,пари за таксите дотам и обратно заради некачествена стока?магазините WALMART в САЩ го осъдиха точно заради това,а ние тук,в БГ???
JoyBringer
Потребител

Мнениеот mitko6 » 25 Яну 2007, 23:02

Това, което Ви е казал управителят, естествено, че не е вярно! Можете да искате връщане на продадената вещ и получаване обратно на парите, както по Закона за защита на потребителите, така и по чл. 195 ЗЗД. В специалния закон изрично са предвидени обаче и рекламационни срокове.
mitko6
Потребител

Назад към Търговско право