- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дъщерно дружество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Дъщерно дружество
Някой правил ли е дъщерно дружество на ООД? Много ще съм благодарна, ако ме насочите, какви документи са необходими и като цяло каква е процедурата.
- mila84
- Младши потребител
Точно какви са необходимите документи които трябва да се внесат в съда.Примерно счетоводен баланс необходим ли е
- mila84
- Младши потребител
Никога не съм правила и не ми е ясно. ООД което се занимава с енергетика.Прави определени енергийни проекти като един проект не може да надвишава определени мегавати т.е. отделна фирма може да направи проект до определени мегавати от там нататък по добрия начин е нова фирма.Аз си го обяснявам така отделяне на ново ООД от вече съществуващото.
- mila84
- Младши потребител
Ако искате просто в новото ЕООД собственик на капитала да е 100 % старото ООД - то няма проблем регистрира си се като нормално ЕООД(тук няма отделяне). Като капитал се внася част от оборотните пари на старото ООД. Не Ви е нужен никакъв счетоводен баланс на старото ООД, а само удостоверение от банка, че капиталът е внесен.
Но ако искате отделяне от ООД - то тогава процедурата е доста по-сложна и ще имате доста главоболия. Необходим е план за преобразуване и доклад, поясняващ плана за преобразуване, изготвени от управителя на старото ООД.
Според мен не е нужно да го оформяте като отделяне, но ако все пак искате отделяне - пожелавам ви здрави нерви.
Но ако искате отделяне от ООД - то тогава процедурата е доста по-сложна и ще имате доста главоболия. Необходим е план за преобразуване и доклад, поясняващ плана за преобразуване, изготвени от управителя на старото ООД.
Според мен не е нужно да го оформяте като отделяне, но ако все пак искате отделяне - пожелавам ви здрави нерви.
- tapashoncho
- Младши потребител
Много благодаря за информацията.Аз също първо си мислех за ЕООД, но тъй като за в бъдеще ще трябва да се направят поне още 6 фирми реших, че по-добрият вариант е чрез отделяне. Идеята е първоначалното ООД да стои като основен собственик на капитала във всяка една следваща фирма и след като проектите бъдат готови да могат да се продадат заедно с фирмите. Разбира се възможно е да греша затова приемам всякакви съвети от опитни колеги.
- mila84
- Младши потребител
Предполагам, че си в хипотезата на холдингова структура - колкото и сложно да звучи, не е чак толкова сложно
- praktika
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|