начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот lanna » 08 Мар 2007, 17:36

viktor79 написа:Благодаря за инфото!

Като се запознах по обстойно с материалите по конкурса разбрах, че мечтата ми да стана пилот от времето е по- лесно постижима, отколкото да стана дознател. :lol:

И още нещо - за всички дознатели: "Вие сте свръхчовеци,БРАВО!!!!" Пожелавам Ви здрави нерви и успех в "леката" работа :?

Колега просто не ви разбирам. От една страна се оплаквате че заплатата ви е ниска и не ви стига, а от друга се боите от многото работа. От мен да знаете че лека работа за много пари няма да намерите.
lanna
Младши потребител

Мнениеот Rommel » 08 Мар 2007, 19:43

Хората горе писаха за некомпетентни хора като теб, да не се изказват - въпросът е, че РАБОТАТА Е ОГРОМНА, А ПАРИТЕ СА МАЛКО ЗА НЕЯ, а не че и работата, и парите са големи, сега дано си разбрала...
Виктор79 след време ще ми е благодарен за информацията, сега не знае какво си спестява!
Rommel
Младши потребител

Мнениеот lanna » 08 Мар 2007, 20:29

Rommel написа:Хората горе писаха за некомпетентни хора като теб, да не се изказват - въпросът е, че РАБОТАТА Е ОГРОМНА, А ПАРИТЕ СА МАЛКО ЗА НЕЯ, а не че и работата, и парите са големи, сега дано си разбрала...
Виктор79 след време ще ми е благодарен за информацията, сега не знае какво си спестява!

Първо много сте груб. За вас парите може да са малко, но за други хора да са много. И от къде сте абсолютно сигурен че навсякъде положението е тежко. След като си позволявам да изказвам мнение по въпроса значи съм запозната отблизо. Може и да не съм дознател, но спя с дознател и неговото мнение по въпроса съвсем не е толкова крайно, колкото вашето.
lanna
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 09 Мар 2007, 00:21

Явно е "уцелил бингото" този дознател. Откакто влезна в сила новия НПК просто не познавам дознател, който да не е краен. И аз не се оплаквам от парите, макар че и при нас не се плащат 24-часовите дежурства. На фона на другите заплати в страната може и да са прилични, но на фона на магистратсските са смешни. Предполагам, че това имат предвид колегите. А все пак сме учили едно и също и работим една и съща работа. Проблемът е, че ни натовариха двойно и тройно, а щатът не мръдна. И не ми се мисли какво ще стане след 01.05. ......
Gabi1
Потребител

Явно не е ясно на момичето...

Мнениеот Rommel » 09 Мар 2007, 07:55

Уважаема Я(Иа)нна -

Първо, прочетете мненията ми във форума, за да се убедите, че не съм груб! Второ, с профанските си (в смисъл на некомпетентни) изказвания направо ме вбесявате и вероятно това е причината за моята реакция, за която моля да не се сърдите! Трето, струва ми се, че на фона на останалите изказвания, мнението Ви е нелепо и затова повече не бих го коментирал! Благодаря впрочем...

А с кого обсъждате в леглото работата на дознателския апарат, предполагам разбирате сама, че въобще не ме интересува - просто отидете някой път на работа при вашата "връзка" в дознанието да се убедите сама за какво говоря! Благодаря пак...

Оставам с най-добри пожелания към Вас и благоразположения към работата си Ваш интимен другар!

П.С.-Апропо, да не става дума за някой книжен плъх от личния щат на Министерството? ;)
Rommel
Младши потребител

Re: Явно не е ясно на момичето...

Мнениеот lanna » 09 Мар 2007, 10:15

Rommel написа:Уважаема Я(Иа)нна -

Първо, прочетете мненията ми във форума, за да се убедите, че не съм груб! Второ, с профанските си (в смисъл на некомпетентни) изказвания направо ме вбесявате и вероятно това е причината за моята реакция, за която моля да не се сърдите! Трето, струва ми се, че на фона на останалите изказвания, мнението Ви е нелепо и затова повече не бих го коментирал! Благодаря впрочем...

А с кого обсъждате в леглото работата на дознателския апарат, предполагам разбирате сама, че въобще не ме интересува - просто отидете някой път на работа при вашата "връзка" в дознанието да се убедите сама за какво говоря! Благодаря пак...

Оставам с най-добри пожелания към Вас и благоразположения към работата си Ваш интимен другар!

П.С.-Апропо, да не става дума за някой книжен плъх от личния щат на Министерството? ;)

След като обсъдихте подробно некомпетентността ми, бих си позволила само да ви кажа че подобна антиреклама на професията не е от полза. Може да висе струвам безумен, смешен и некомпетентен оптимист, но без хора като нас не е възможно да се случват промени в положителния смисъл. Аз за разлика от вас се опитвам да обясня че работата може да е тежка,зле заплатена и трудна, но кандидатите не бива да се отказват, защото с по-голям капацитет на дознателския апарат работата ще намалее и ще се нормализира, дознателите ще се научат да отстояват интересите си и да им се заплаща труда подобаващо, но това става с единомислие, много упоритост и желание. А вие продължавайте да си се оплаквате и да си мечтаете да се оттървете от тази професия. Съветвам ви да станете адвокат, но да ви кажа че съм работила в тази област и за да оцелееш на частния фронт трябва страшно себераздаване и не по-малко от дознателския труд, говоря от опит. Не се ядосвайте на некомпетентността ми, че ви е нужно спокойствие в трудната професия. Лек ден!
lanna
Младши потребител

Мнениеот ludi » 09 Мар 2007, 11:26

Добре е човек да е оптимист,но нека ти кажа и аз нещо от гледна точка на опита.Седем години съм дознател в МВР и колкото повече я опознавам тази система ,толкова повече се убеждавам ,че положението на тъй наречените "разследващи органи" няма да се промени към по-добро.Ако трябва да бъда по-краен, вероятността да ни закрият като професия е по-голяма отколкото от тази да подобрят статута ни. Междудругото ако бъде наложена една модерна европейска правосъда система със съответните закони и подзаконови нормативни актове необходимостта от дознатели автоматично ще отпадне.Може би ще останат съвсем малко на брой ,който ще работят съвместно с прокуратурата по най-тежките дела.Личното ми мнение е,че "дознанието" е бита карта и всеки трябва да се спасява както може/далеч съм от мисълта ,че ще ни изпишат вежди като на следователите/.
ludi
Потребител

Мнениеот dgeorgiev » 09 Мар 2007, 12:39

evita написа:За Ianna - колежке минах всички извращения на тромавата система, изхарчих маса пари за медицински документи и накрая, защото нямаше как да ме изритат, поглеждайки дипломата ми, която е много добра, ми че съм много умна за дознател и ще се реализирам по-добре като адвокат, а последното беше- цитирам:"ИЗЧЕЗВАЙ"

Всъщност те са ви направили една голяма услуга. И сигурно са прави че сте твърде умна за дознател и другаде ще се реализирате по-добре. Един ден ще искате да им благодарите. :idea:
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот kenn4o » 09 Мар 2007, 12:47

Колеги, считам че с тези взаимни нападки измествате същността на дискусията, не е ли по-добре тези от вас които са запознати да напътстват нас които тепърва ще кандидатстваме. Никой така и не ми отговори какво става за Пловдив и Пазарджик.
kenn4o
Потребител

Мнениеот Kirios » 09 Мар 2007, 13:06

Kenn4o, както ти казах и в предишен постинг, бройката за дознатели на територията на ОДП-Пловдив е осемнадесет човека.толкова са заявени като брой в Министерството.Конкурс няма все още насрочен за Пловдив.
Kirios
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 09 Мар 2007, 14:00

Добре де,а ще има ли според вас въобще обявяване на конкурс?
kenn4o
Потребител

Мнениеот lanna » 09 Мар 2007, 15:35

ludi написа:Добре е човек да е оптимист,но нека ти кажа и аз нещо от гледна точка на опита.Седем години съм дознател в МВР и колкото повече я опознавам тази система ,толкова повече се убеждавам ,че положението на тъй наречените "разследващи органи" няма да се промени към по-добро.Ако трябва да бъда по-краен, вероятността да ни закрият като професия е по-голяма отколкото от тази да подобрят статута ни. Междудругото ако бъде наложена една модерна европейска правосъда система със съответните закони и подзаконови нормативни актове необходимостта от дознатели автоматично ще отпадне.Може би ще останат съвсем малко на брой ,който ще работят съвместно с прокуратурата по най-тежките дела.Личното ми мнение е,че "дознанието" е бита карта и всеки трябва да се спасява както може/далеч съм от мисълта ,че ще ни изпишат вежди като на следователите/.

Ето едно наистина компетентно мнение! Ня бях се замислила върху този въпрос, може би защото съм твърде млади и през ума ми дори не минава че някой ще въведе подобен разследващ орган без внимателно да обсъди различните хипотези за и против. Погледнато от този ъгъл някой можи би просто не иска дознанието да се "случи". Благодаря ви колега, без да ме наречете некомпетентна вие ми помогнахте да погледна нещата от различна страна.
lanna
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 09 Мар 2007, 18:27

Уважаеми колеги според вас възможно ли е въпреки афишираните 18 места скоро да не бъде обявен конкурс за дознатели в ОДП-Пловдив?
kenn4o
Потребител

Мнениеот veronika1 » 09 Мар 2007, 19:33

kenn4o написа:Уважаеми колеги според вас възможно ли е въпреки афишираните 18 места скоро да не бъде обявен конкурс за дознатели в ОДП-Пловдив?

Успокойте, колегата Кенчо, бе хора :D Младежът все ви пита, а вие го подминавате! Колега Кенчо, както ти казаха по-рано, местата за Пловдив са 18, но все още няма обявен конкурс. За съжаление колегите от форума не могат д ти кажат в кой един момент ще бъде разрешен този конкурс, така че си проверявай в ОДП - Пловдив. Късмет!
veronika1
Младши потребител

Мнениеот Rommel » 09 Мар 2007, 21:51

Кеннчо да не се притеснява, защото процедурата за конкурсите, вкл. в Пловдив предстои! Да се готви и толкоз, останалото ще стане от само себе си...
На колежката, на която вече ми омръзна да отговарям, ще й кажа, че тя поначало не е от хората, поради "които се случвали хубавите работи" в живота - ние сме (били) тези хора, защото на наш гръб е нейният оптимизъм. Впрочем аз имах късмет и вече няма да ми се налага да се занимавам с дознателска работа, а мисля да продължа като младши магистрат! ;)
В заключение ще кажа само, че хората, които остават да работят в дознателския апарат, са ДОСТОЙНИ И ОТРУДЕНИ ХОРА, КОИТО СА ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА, НЕЩАТА В ПОЛИЦЕЙСКОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ВЪОБЩЕ ДА ВЪРВЯТ, НО СА ЗЛЕ ПЛАТЕНИ И ОНЕПРАВДАНИ! Не разни "оптимистки", дето с чужда пита правят помен...
На дознателите пожелавам успех в нелеката им и неблагодарна работа и никога няма да забравя откъде съм почнал и какво струва на дознателите "успехът на реформата"! Останалите да кандидатстват, но е справедливо да знаят истината, нищо повече - нека всеки си вземе решение по въпроса!
РЕД.-Искам изрично да посоча, че има и доста некадърници и мижитурки в системата на дознанието (и на МВР като цяло!), които ги носят на гърба си останалите - това пък е още по-ужасяващо и болно!
Rommel
Младши потребител

Мнениеот spaspz » 10 Мар 2007, 22:41

Колеги,бъдете живи и здрави,но моля ви бъдете разумни и за нищо на света не ставайте дознатели!Нямате никаква и най-малка представа за нещата.Заплатите в МВР никога няма да растат нормално,ще ви хвърлят трохички и ако отворите уста ще ви изкарат неблагодарници.Системата е пълна с говеда, които винаги ще са пред вас поради една единствена причина- те са вечните доносноци на десетките началници, коите ще имате.На много малко места има нормално техническо оборудване- молете са да не ви забутат някъде където ща тракате на машини от 60-те , та пръстите после няма да си ги чуствате дни наред.Ще давате и бая парички за личен телефон по който да си вършите служебната работа.Да наистина като казуси по наказателно право няма друго място където по-добре ще можете да се развивате.Но само за това струва ли си!Б?Според мен- НЕ!Още един път апелирам - бъдете разумни и не слушаите мазниците и доносниците- те никога след това няма да ви подкрепят!!![/i]
spaspz
Нов потребител

Мнениеот gala69 » 10 Мар 2007, 23:19

Отдавна следя мненията тук, но ще си позволя да се намеся. Не отчайвайте така желаещите. Верно, в системата не е цветя и рози, но не е и такъв ад, какъвто го описвате. Щом имат желание, да кандидатстват.И аз понякога съм си мислила, че ето сега ще си напиша рапорта, но после съм размисляла. Навсякъде има неуредици, не само в МВР. И е право че тук се учи наказателно право и от това и следствието по-добра школа няма. Както беше казал някой по-горе, няма лека и добре заплатена работа. Щом си я харесва човек, няма лошо да опита. Ще се види светлинката в тунела... Да бъдем оптимисти. Все някой трябва да върши и това. Успех на всички колеги и да гледаме по оптимистично.
gala69
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 12 Мар 2007, 09:50

Здравейте!!!

За колежката Ianna: Не сте ме разбрали правилно, аз не съм мързелив човек. С написаното исках да Ви вметна, че тая система за конкурса за дознатели вече ми е до болка позната - явяваш се и комисията на теста ти се смее и се шегуват с теб, защото вече знаят кой е заел мястото. Ако на Вас Ви харесва да Ви правят на клоун, на мен не!

А относно мойта работа Ви казвам, че не е никак малко както сте написали, и не е по-малко отговорна от Вашта! :wink:
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 12 Мар 2007, 11:37

има ли възможност конкурса да е обявен в съответното РДВР, но да не е обявен в интернет?
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот lanna » 12 Мар 2007, 11:38

Извинявам се на всички колеги, които по някакъв начин съм засегнала! Повече няма да пиша и да изказвам некомпетентното си мнение! Сядам да уча и ако случайно стана дознател и попадна в ада както беше писал някой по - горе ще си посипя главата с пепел. Въпреки че като майка на едногодишен син съм свикнала на зверско натоварване, безсънни нощи и не леки дни в които никой не те пита спал ли си, а само дали си свършил задълженията . Многото работа не ме плаши и съм сигурна че майките в този форум ще ме разберат, може би затова те не се оплакват а работят! Приятен ден на всички и много успехи!
lanna
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити