Здравейте, преди да се обърна към адвокат бих искала да се запозная с правата си и ви моля, да ми разясните следния случай:
Фирма ми дължи 8 хил. лева. Имам валидно сключен договор с нея, валидни фактури и протокол към тях, в който фирмата признава задължението си към мен - потвърдено с подпис и печат. Изпратих им нотариална покана (не дойдоха) и ми се състави констативен протокол от нотариуса за неявяването им.
Може ли на база тези документи да си извадя изпълнителен лист? Може ли да им запорирам сметките? Съдебното дело ли е единствения начин да си върна парите?
Предварително благодаря
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Достатъчно ли е това да си изкарам изпълнителен лист?
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Колкото и да Ви се иска да мине процедурата бързо,трябва да Ви разочаровам.Нито един от тези документи не е валидно основание за моментално изваждане на изпълнителелн лист.Налага се да образувате гражданско дело,по общия ред.При наличието на толкова много доказателства делото ще мине на две заседания.В първото ще поискате и експертиза,която ще установи точния размер на задължението+лихвите.След това вече,след това като видите решението и то Ви удовлетвори,ще можете да поискате издаването на изпълнителен лист.Желая Ви успех.
Последна промяна veda_iv на 29 Мар 2007, 16:50, променена общо 1 път
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
http://dragneva.com/
- veda_iv
- Потребител
Така, както описвате наличните документи, директно изпълнителен лист няма да получите. Ще трябва да съдите въпросната фирма.
- ykovachev
- Активен потребител
Благодаря за отговорите.
Трябва ли да започна гражданското дело за да поискам запор на банковата им сметка?
и :
Ако подпишем анекс към предходния договор или нов договор с нотариална заверка на подписите в който да опишем задълженията на фирмата към мен и да посочим срок в който следва да се изплатят... след изтичането на този срок може ли само въз основа на този договор да изкарам изпълнителен лист или няма смисъл от това и направо да си заведа гражданското дело?
Трябва ли да започна гражданското дело за да поискам запор на банковата им сметка?
и :
Ако подпишем анекс към предходния договор или нов договор с нотариална заверка на подписите в който да опишем задълженията на фирмата към мен и да посочим срок в който следва да се изплатят... след изтичането на този срок може ли само въз основа на този договор да изкарам изпълнителен лист или няма смисъл от това и направо да си заведа гражданското дело?
- tanya
- Младши потребител
Пак не може. Единствено ако длъжникът Ви подпише запис на заповед, тогава може, но се обърнете към адвокат, за да ви защити интересите.
- tedi_2
- Потребител
И записа на заповед и спогодба с нот. заверка на подписите са добра идея, защото са несъдебни изпълнителни основания по 237, б. е, респективно б. з. Пробвайте. Ако не искат можете да подадете молба за обезпечение на бъдещ иск, но ще трябва да предоставите на съда и номерата на банковите сметки
- olga
- Младши потребител
tedi_2 написа:Пак не може. Единствено ако длъжникът Ви подпише запис на заповед, тогава може, но се обърнете към адвокат, за да ви защити интересите.
Колега, хайде вижте си първо ГПК и тогава обяснявайте кога може и кога не може!
- ykovachev
- Активен потребител
съдия-изпълнител
Може ли малко разяснение?
Заведох изпълниелно дело насрочена бе дата за принудително изпълнение.Но сега я отлагат с почти месец на длъжника са му връчили призовка за доброволно плащане.на мен не ми е платил сумата а предполагам и в съда нее ги внесъл към съдия-изпълнител.Ще му пращат ли още призовки или ще се премине към опис на имуществото му?
Нямам представа защто отложиха датата
Заведох изпълниелно дело насрочена бе дата за принудително изпълнение.Но сега я отлагат с почти месец на длъжника са му връчили призовка за доброволно плащане.на мен не ми е платил сумата а предполагам и в съда нее ги внесъл към съдия-изпълнител.Ще му пращат ли още призовки или ще се премине към опис на имуществото му?
Нямам представа защто отложиха датата
- kiss_f
- Нов потребител
съдия-изпълнител
Цитирам:Съгласно резолюция на Д.Седебен Изпълнител при КРС ви оведомяваме че делото се отсрочва от дата... за дата....
Това е
Това е
- kiss_f
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|