начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Аптеки

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Аптеки

Мнениеот nevena_kovacheva » 01 Апр 2007, 12:33

Възможно ли е управителят на аптеката да е фармацевт, а собственик-ЕТ, който се представлява от друто лице? Преди можеше, но май по новия закон нещата не стоят така?
nevena_kovacheva
Младши потребител

Мнениеот nevena_kovacheva » 01 Апр 2007, 12:48

И още нещо- как ще се процедира с веригите аптеки, регистрирани под една фирма?
nevena_kovacheva
Младши потребител

Мнениеот veneta_ » 03 Апр 2007, 14:19

Ще си регистрират няколко фирми и пак ще си гушкат пачките :lol:
veneta_
Нов потребител

Мнениеот brianna » 03 Апр 2007, 16:56

Съгласно най-новите изменения, всеки магистър ще може да има само една аптека, както и да работи само в нея. Това е много обнадеждаващо за бъдещите фармацевти. Искрено се надявам да няма заварено положение за веригите.
brianna
Младши потребител

Мнениеот nevena_kovacheva » 03 Апр 2007, 22:11

Защо да е обнадеждаващо? Всеки фармацевт, който има късмет да отвори аптека в благоприятен за печелене на парички квартал, иска да има още една, и още една, и още една...аптека :roll:
nevena_kovacheva
Младши потребител

Мнениеот nevena_kovacheva » 15 Апр 2007, 21:53

Доколкото разбирам, няма да важи с обратна сила- веригите аптеки ще си останат, а занапред няма да могат да се регистрират 2 или повече аптеки на 1 фирма. Новият закон вече е обнародван в Държавен вестник.
nevena_kovacheva
Младши потребител

Мнениеот melev » 05 Май 2007, 14:06

Въпросът въобще не може и не следва да се разглежда в аспект "заварено положение" - такова въобще не съществува, защото и старият закон не позволяваше веригите. Всички разрешения за откриване на аптеки /разбирай за осъществяване на търг. на дребно с лекарства/ се издаваха на магистър-фармацевти /изкл. само за общински дружества и лечебни заведения за болнична помощ/. Търговските субекти, притежаващи на практика съществуващите към момента вериги-аптеки нямат такива разрешения по стария ЗЛАХМ, т.е. не черпят никакви законови права от този закон и следователно въобще не може да се разглеждат в аспекта "заварено положение". С други думи - изгърмяли са отвсякъде инай-вероятно ще търсят друга правна форма на колоборация с правоимащите по новия закон.
melev
Нов потребител

Мнениеот veneta_ » 08 Май 2007, 11:03

По стария закон една фирма можеше да притежава няколко аптеки, като за всяка се издаваше лиценз на името на магистър-фармацевт, който е и управител на аптеката. По новия една фирма може да има само една аптека. Въпросът е как ще процедират тези фирми с по няколко аптеки? Дали ще трябва да се осъществи някакво претрансормиране? Как мислите?
veneta_
Нов потребител

Мнениеот valjo_007 » 16 Май 2007, 15:28

Здравейте! Аз имам две аптеки, но са регистрирани под една фирма- аз съм магистър-фармацевт и за едната ползвам лиценза на друг магистър. Казаха ми, че по новия закон трябва да продам едната. Но имало и друга възможност- вратичка в закона- да подпиша договор с аптекарката- управител на едната аптека- договор за наем, за рекламна дейност, запис на заповед или друг документ за кредит. Моля, ако някой може да ми даде съвет как да постъпя, или поне да ме ориентира.
Благодаря предварително и леко доработване на всички!
valjo_007
Младши потребител

Мнениеот valjo_007 » 18 Май 2007, 10:40

Никой ли не е запознат с този нов закон? Посъветвайте ме поне към кой адвокат да се обърна!
valjo_007
Младши потребител

Назад към Търговско право