начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЕООД В ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЕООД В ООД

Мнениеот diaida » 21 Май 2007, 15:01

Може ли да ми обясните какви са необходимите документи при преобразуване на ЕООД в ООД и необходимо ли е изготвянето на план и договор за преобразуване ... и изобщо всяка информация ще ми бъде полезна! ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот michoni » 21 Май 2007, 15:22

Според мен това не е преобразуване по смисъла на глава 16 от ТЗ, защото ЕООД и ООД всъщност са един вид дружество-дружество с ограничена отговорност. Разликата е само в броя на участващите.
По-скоро процедурата е като при промяна в обстоятелствата и си минава по стандартния ред-заявление, нов учредителен документ /вече дружествен договор/ и т.н.
michoni
Потребител

Мнениеот andronika » 21 Май 2007, 19:34

Прави се молба от лицето, което иска да стане съдружник.
ЕСК съставя протокол в който пише, че взема решение за приемането на еди кой си за съдружник. Прави се договор за П-П на дялове, който трябва да е с нотариална заверка на подписите.
Съставя се дружествен договор. Следва ако втория или н-съдружник ще бъде управител да се подготвят и за него декларации, спесимен, договор за управление. И накрая заявлението. Това е накратко.
andronika
Потребител

Мнениеот diaida » 22 Май 2007, 11:56

Много благодаря на всички! Важното е, че няма да е толкова сложно да се направи цялата тази процедура. Няма да питам повече, само ще си позволя да попитам какви са таксите за подобно преобразуване или по-точно колко ще струва държавната такса плюс някакъв хонорар. Естествено знам, че адвокатските хонорари са различни, но приблизително ...
Още веднъж благодаря за компетентните отговори!
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Търговско право