- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
семеен кодекс - дялове на съпрузите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: семеен кодекс - дялове на съпрузите
Давностният срок за наем търсете три години назад от датата на предявяване на иска за делба. Във всеки случай се обърнете към адвокат, който да води делото Ви , защото делбата не е толкова просто нещо. Успех
- galgos_ivanova
Съгласно Чл. 34.ал.2 от ЗС Разпоредбите за делба на наследство важат съответно и за делба на собствен имот тоест това е чл.278 и следващите от ГПК .
но си наемете адвокат ,сам няма да се справите
но си наемете адвокат ,сам няма да се справите
- донна2
Не разбрах в споразумението при развода по чл. 100 СК как са уредени имуществените отношения - кое за кого остава и евентуалните уравнителни дялове
- elеcon
Развода беше по взаимно съгласие не сме правили никакви делби нито сме се договаряли за имоти, тъй като всеки си имаше свой имот, а това за делбата на бившата ми съпруга със свойте хора стана по време на нашия брак. Така че сега ми се отдава такава възможност да се възползвам, тъй като дъщеря ни дойде да живее при мен.
- Петко
До Петко:можете да предявите претенции по отношение на етажа от къщата, който е придобит чрез ДГИ през 1991г./наем и делба/.Чудно как е пропуснат този елемент от СИО при одобряване на споразумението за развода от съда?....Нямахте ли адвокат тогава? ......Както и да искате ползването на семейното жилище до навършване на пълнолетие от дъщеря Ви.На бившата Ви съпруга не й е необходим нотар.акт за собственост върху всичко-стигат й тези, които си има..Все пак, потърсете си добър адвокат...Макар и юрист-неадвокат, попаднах на колега-адвокат, който МЕ ИЗЛЪГА...И не се подвеждайте по "общоизвестни" имена.Успех.
- sunshine_75
- Потребител
По време на развода имах един много добър адвокат, каваше се Христофор Икономов, тъй като Бог да гопрости почина преди известно време. Знаех ме много добре нашите права и заедно пратихме 2 години след развода телегамата, но изчаквахме благоприятен момент, който настъпи сега, когато дъщеря ми дойде при мен да живее. Съдията беше една млада, която дори пропусна да призове свидетел и се наложи повторно да се явяваме заради един свидетел, който се полагал, като форма за делото. Взаимното съгласие за развода беше приет от двете страни по взаимно съгласие. И беше написано,че страните нямат претенции за имоти.
- Петко
Преди брака имах имот (земя с къща прехвърлена чрез дарение на недвижим имот)който беше след брака семейното ни жилище. Вурху въпросния имот по време на брака беше безвъзмездно учредено право на строеж на апартамент и гараж, които ползвахме за семейно жилище според семейния кодекс.Сега бившият ми съпруг предевява иск за наем на това жилище. Има ли правови основания и какви са.
Бихтели ми отговорели по подробно на този мой въпрос.
Бихтели ми отговорели по подробно на този мой въпрос.
- весела попова
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|