начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Такса за обнародване при промяна на управление на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса за обнародване при промяна на управление на ООД

Мнениеот bagatur » 28 Авг 2007, 19:54

Здравейте,
Въпросът ми е следния - престои ми да подам документи за промяна на управлението в ООД- вписване на още един управител. Назначаването на новия управител ще стане с решение на ОС и договори за възлагане на управление т.е няма да има промяна на Дружествения Договор. Необходимо ли е в този случай да се плаща такса за обнародване в държавен вестник. Ако въпросът ми навлиза в платеното право ще съм благодарен за контакт.
bagatur
Нов потребител

Мнениеот kam74 » 28 Авг 2007, 20:26

плаща се и такса за обнародване в ДВ - 30 лв.
kam74
Младши потребител

Мнениеот bagatur » 28 Авг 2007, 20:43

В моя дружествен договор относно управление и представителство е записано, че дружеството се управлява от управител(и) без да са назовани имена. С решение на ОС назначихме управител които е регистриран в търговския регистър заедно с ООДто. Сега чрез протокол на ОС и договори за управление искаме да добавим още един. Явно тази каса за обнародване е неизбежна.
bagatur
Нов потребител

Мнениеот hwang » 29 Авг 2007, 11:06

Няма значение, че в Дружествения договор не са посочени изрично името/имената на управителя/ите. При някаква промяна на управляващите и представляващи лица, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това трябва да бъде вписано в Търговския регистър и съответно обнародвано срещу сумата от 30 лв. Успех!
hwang
Младши потребител

Мнениеот barri » 29 Авг 2007, 13:53

а за самото вписване в ТР не трябва ли също да се плати такса.мисля, че трябва 21,50, ама не съм сигурен.
barri
Потребител

Назад към Търговско право