gudio написа: А пък каза ми някой, че били делнали по 60 хил. евро на калпак за този шедьовър...
Горе-долу толкоз е цифрата за "участието" им в "написването" на проекта
Поздрави и душевен покой!
|
|
gudio написа: А пък каза ми някой, че били делнали по 60 хил. евро на калпак за този шедьовър...
enigma написа:Игнатциус - нови и новооткрите, които не са открити при едно добръсевестно поведение на страната, че и релевантни при това - много трудно се въвеждат, ако съдът си върши свястно работата.
enigma написа:
Относно чл. 146, ал 2 - ако ответникът не подаде отговор и не се яви - неприсъствено решение и чл. 146, ал. 2 изобщо не действа. А ако е при условията на чл. 133 и се яви би следвало чл. 146, ал. 2 да се прилага само за ищеца - никъде не е казано, че ще си е завел перфектно иска.
Но на мен тази хипотеза ми изглежда доста рядка на практика - ако искаш да се защитаваш си принуден да дадеш отговор за да избегнеш преклузията, а ако не искаш - не подаваш и не се явяваш.
Аз изобщо съм обаче много скептичен относно приложението на служебното начало в този му вид. Според мен следваше не да е общо правило, а да се прилага само по искове с много малък материален интерес, където страните се явяват без адвокати - за които спорове да се уреди опростено и бързо производство, подобна на това пред мировите съдии отпреди 44 г.
enigma написа:
Колкото до другото - млада младина съм Ми_лена, като набера стаж за ВКС - едва тогава си заслужава изобщо да ми казваш какво е гроздето . Инаме заяждането ти е просто безпредметно. А и си харесвам професията, не бих я заменил за сядане зад бюро за една съдииска заплата.
Дейл Карнеги написа: "Happiness is wanting what you get. Success is getting what you want."
mi_lena написа:gudio написа: Ех, енигма, енигма,... да го беше написал ти това (не това, де...) ново ГПК. Ама за някакви си мизерни 60 000 "ойро" как да си губиш времето ?
Не се подвеждай, Балуев. Човекът е член на работната група, независимо, че практическия му стаж е минимален
enigma написа:Апропо, Милена - и други хора заеха аналогично на моята позиция по оня спор (Май само ти и Митето бяхте на друга) - и те ли са неразбиращи процеса!? Или следва малко да се позамислиш?
enigma написа:Точно така - членовете на работната група не са взели нищо, защото те са били заплащани от бюджета на парламента.
60 хилки (макар, че аз чух за 30) са взети от членовете на туининг проекта - групата на Стамболиев.
Големият бюджет - към 1,5 милиона евро е взет от австрийците - каквото дали на БГ екипа - дали.
Гудьо, както ти казах, бащата и майката на ГПК-то се знаят, защо мислиш, че имам намерение нещо да крия - в края на краищата, може и да напиша, че целият е мое творение - каква стойност би имало това в един сайт!!!!!?
enigma написа:в края на краищата, може и да напиша, че целият е мое творение - каква стойност би имало това в един сайт!!!!!?
mitko6 написа:enigma написа:в края на краищата, може и да напиша, че целият е мое творение - каква стойност би имало това в един сайт!!!!!?
И аз не бих въобще споменавал, че съм сред авторите му, дори и една стотинка да не бих взел. То, с този ГПК трябва да се изплащат обезщетения за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в хабене на нерви и безплодни усилия
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта