Колко струва регистрацията на ООД
а колко взимат фирмите, които извършват услугата
Какъв е срока за регистрацията
БЛАГОДАРЯ
[%sig%]
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ООД
1. Държавна такса - вписване в търговския регистър - 120.00 лв.
2. Такса – обнародване в Държавен вестник - 25.00-50.00 лв. ( от 01.01.2005 ще е 30 - 60 лв.) в зависимост от дължината на текста
3. Такса – запазване на име - 100.00 лв.
4. Такса – вписване в регистъра БУЛСТАТ - 60.00 лв.
6. Разноски свързани с нотариални такси и изготвяне на печат - 3.00-35.00 лв.
5. Адвокатски хонорар - 300.00 лв. (ако искате качествена услуга разбира се иначе може да намерите, колега или счетоводител и за 150 лв. да ви регистрира "нещо")
В адвокатския хонорар би трябвало да са включени:
- подготвяне на необходимите за регистрацията документи;
- съдействие при нотариалната заверка на подписа под документите, където това е необходимо;
- комплектоване и подаване на документите в СГС;
- снабдяване с препис от съдебното решение за вписване на ЕООД;
- вписване в регистъра БУЛСТАТ
- регистрация в НОИ;
- регистрация пред данъчната администрация;
Информацията и документите, които ще са необходими:
- личната карта на лицето, чиято собственост ще е дружеството (или данните от нея)
- личната карта на лицето, което ще е управител на дружеството (или данните от нея), ако ще е лице различно от собственика;
- името, с което искате да регистрираме дружеството;
- адрес на мястото, където желаете да бъдат седалището и мястото на управление на дружеството;
- предмета на дейност, който желаете да развива дружеството;
- капитала, който ще има дружеството (минимум 5 000 лв.), като ТЗ допуска към момента на регистрацията да бъде внесен и само част от него, т.е. 3500 лв.
2. Такса – обнародване в Държавен вестник - 25.00-50.00 лв. ( от 01.01.2005 ще е 30 - 60 лв.) в зависимост от дължината на текста
3. Такса – запазване на име - 100.00 лв.
4. Такса – вписване в регистъра БУЛСТАТ - 60.00 лв.
6. Разноски свързани с нотариални такси и изготвяне на печат - 3.00-35.00 лв.
5. Адвокатски хонорар - 300.00 лв. (ако искате качествена услуга разбира се иначе може да намерите, колега или счетоводител и за 150 лв. да ви регистрира "нещо")
В адвокатския хонорар би трябвало да са включени:
- подготвяне на необходимите за регистрацията документи;
- съдействие при нотариалната заверка на подписа под документите, където това е необходимо;
- комплектоване и подаване на документите в СГС;
- снабдяване с препис от съдебното решение за вписване на ЕООД;
- вписване в регистъра БУЛСТАТ
- регистрация в НОИ;
- регистрация пред данъчната администрация;
Информацията и документите, които ще са необходими:
- личната карта на лицето, чиято собственост ще е дружеството (или данните от нея)
- личната карта на лицето, което ще е управител на дружеството (или данните от нея), ако ще е лице различно от собственика;
- името, с което искате да регистрираме дружеството;
- адрес на мястото, където желаете да бъдат седалището и мястото на управление на дружеството;
- предмета на дейност, който желаете да развива дружеството;
- капитала, който ще има дружеството (минимум 5 000 лв.), като ТЗ допуска към момента на регистрацията да бъде внесен и само част от него, т.е. 3500 лв.
- Гери
Re: арман
Каъв е този хонорар от 300 лв Вие в кой град работите. Ако е в София съм склонна да го приема, но в по-малките градове никой няма да даде такава сума за регистразия на дружество. Обикновено се работи по наредбата за мин. адвокатски възнаграждения и правят всичко за между 100 и 150 лв максимум. Дори на мене един адвокат в Бургас ми регистрира ООД за 120 лв. Иначе таксите за същите.
- мария
Работила съм във Варна, сега вече в София. Никога не съм падала под този размер на адв. възнаграждение. Все пак аз съм от адвокатите, които могат да си избират работата и да си подбират клиентите. Знам и цената на труда си. Ако има колеги, които оценяват труда си на 120 лв. това е лично техен проблем. Най-вероятно са ви регистрирали дружеството “по сламка”, а в повечето случаи на нас ни се налага да предвиждаме много специфични и различни от общия случай клаузи и текстове както в документите по учредяване на дружеството така и в договора за възлагане на управление.
- Гери
Re: Гери
Нямам нищо против, но съгласете се че все пак кучето скача според тояга. А доколкото това дали е по сламка или не мене лично не ме интересува . За мене е важно че съм искала дружество за две седмици срещу възможно най ниска цена и съм го получила. Още повече че става въпрос за фирма , която за в бъдеще ще се занимава с химическо чистене, така че не виждам каква е разликата дали документите са направени по сламка или не. За мене както и за повечето хора е важно да платят възможно най-ниската цена която предлага пазара. все пак не защитавате човешки живот , а се подготвят документите. Имам предвид , че отговорността която поемате не е кой знае каква. Не искам да оставате с погрешни впечатления. Аз лично нямам нищо против адвокатите и ми е пределно ясно че без такива неща не може. Но все пак за 10 - 15 листа максимум документи да взимате 300лв смятам че е прекалено
- мария
Е и аз смятам за прекалено да ми вземат 20 лв. за химическо чистене, и след това да установя, че костюма ми сякаш не е чистен, но го преглъщам. Ние учим почти 6 год. после цял живот се усъвършенстваме.
И хич не са 10-15 листа. А цялото това тичане, по разкриване на набирателна сметка, запазване на име, после тичане за печат, и хамалогията по БУЛСТАТ, НОИ и ТДД...
Не го намирам за 10-15 листа, това е.
И хич не са 10-15 листа. А цялото това тичане, по разкриване на набирателна сметка, запазване на име, после тичане за печат, и хамалогията по БУЛСТАТ, НОИ и ТДД...
Не го намирам за 10-15 листа, това е.
- Гери
Странен начин да благодарите на Гери за изчерпателната информация, която Ви предостави! А колкото до тава какви адвокати да наемате и какъв да е размерът на хонорара им си е лично Ваша работа!
- Mилена.П
Права е колежката - това дето се използват сламки е много порочен метод на работа - на по-късен етап възникват невероятни главоболия. Трябва да се обсъди с клиента плановете му какво ще прави....и да се избере най-подходящото.
300лв.....хм! маааааалко е в повече - по-скоро 250лв. - хонорар за съдебна рег., рег. в НОИ, Булстат, данъчна служба.
Срокът за всичко е около 14дни, а може и по-скоро
0887695928
таксите да тези плюс някои други дребни разноски
Arman написа:
> Колко струва регистрацията на ООД
> а колко взимат фирмите, които извършват услугата
> Какъв е срока за регистрацията
>
> БЛАГОДАРЯ
>
300лв.....хм! маааааалко е в повече - по-скоро 250лв. - хонорар за съдебна рег., рег. в НОИ, Булстат, данъчна служба.
Срокът за всичко е около 14дни, а може и по-скоро
0887695928
таксите да тези плюс някои други дребни разноски
Arman написа:
> Колко струва регистрацията на ООД
> а колко взимат фирмите, които извършват услугата
> Какъв е срока за регистрацията
>
> БЛАГОДАРЯ
>
- Митко
Е , ако можехме да взимаме по 20 лв за химическо чистене на яке например , което между другото струва точно 4 лв. щеше да бъде много хубаво. А относно тичането, извинявам се все пак в София разстоянията са много по-големи, а съответно и разходите. Още веднъж ви казвам, нямам никакво намерение да ви нападам, но недейте да си мислите че България е София, не е така. В София са 1-2 милиона , а другите 5-6 къде са.
И все пак аз се радвам за вас, че наистина явно сте добър юрист, щом имате
клиенти, които могат да плащат такива цени. Дано и аз да имам такива които могат да платят 20 лв за химическо чистене, макар че такава цена няма никъде ..........
И все пак аз се радвам за вас, че наистина явно сте добър юрист, щом имате
клиенти, които могат да плащат такива цени. Дано и аз да имам такива които могат да платят 20 лв за химическо чистене, макар че такава цена няма никъде ..........
- мария
Ми колега :) то моето е същото само, че аз си включвам + 50лв. за вторичните регистрации.
Иначе малко е трудно да обясниш на българина, че адвокатските услуги струват пари. Българина има навик да си плаща за хляб, ток, дрешки, плаща си и за лекар и зъболекар само когато опре до адвокат гледа да спести някой друг лев. Странно ми е понякога, особено като става дума за недвижим имот, подписват предварителни договори не проучват праводателя и после как така не мога да си взема парите, ами не може защото продавача или предприемача няма нищо, дори и да го осъдят няма от какво да се удовлетворят. После пак ние сме виновни, сякаш сме им държели ръката и сме ги карали да подпишат.
Иначе малко е трудно да обясниш на българина, че адвокатските услуги струват пари. Българина има навик да си плаща за хляб, ток, дрешки, плаща си и за лекар и зъболекар само когато опре до адвокат гледа да спести някой друг лев. Странно ми е понякога, особено като става дума за недвижим имот, подписват предварителни договори не проучват праводателя и после как така не мога да си взема парите, ами не може защото продавача или предприемача няма нищо, дори и да го осъдят няма от какво да се удовлетворят. После пак ние сме виновни, сякаш сме им държели ръката и сме ги карали да подпишат.
- Гери
Ами има пак в София. Толкова ми струва химическото на костюмче за 12 часа + гладенето. Аз ви пожелавам да имате повече клиенти и успех в начинанието!
- Гери
Наистина нямам нищо против вас. Досега винаги съм пападала на ваши колеги които са си вършили съвестно работата. А и вие сте права , все пак като отидеш на зъболекар си плащаш колкото кажеш.
- мария
Absurdno e intelektualniat trud na advokata, rezultat ot dalgi godini 4etene, da se svede do: "10-15 lista".
- enika
Меду редовете да вмъкна - пак хубаво, че е регистрирано от адвокат, защото какви дивотии съм виждала, правени от счетоводители.
- Гери
между другото по новия закон за адвокатурата съвсем ясно е определенао тази работа като упражняване на адвокатската професия и за въпросните счетоводители си има един състав в НК, но няма кой да следи за тези неща и да сезира прокуратурата...поне веднъж... да я видим тя как ще разтълкува новия ЗА, и може тези дивотии да секнат.. а ако към адвокатските колегии има някакъв контролен орган който да се занимава само с това, колко такива сладури от обявите в вестниците ще излови...като например "развод за един ден 115 лв..."
данъчните обикалят и представят се за клиенти и за неиздадена касова бележка за едно ксерокопие за 10 ст. правят актове, а ние седим и чакаме михаля да ни защитава правата...
данъчните обикалят и представят се за клиенти и за неиздадена касова бележка за едно ксерокопие за 10 ст. правят актове, а ние седим и чакаме михаля да ни защитава правата...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|