начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

отдаване под наем на личен автомобил на фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отдаване под наем на личен автомобил на фирма

Мнениеот ivanov_ » 12 Сеп 2007, 14:12

Колеги,
може ли ФЛ да отдаде под наем личния си автомобил на ЕООД, чиито едноличен собственик на капитала е същото ФЛ, за да може всички разноски за автомобила да се считат за разход на фирмата? Тук не попадаме ли под правилото, че никой не може да договоаря сам със себе си... И ако е така как обикновено се урежда този въпрос, тъй като доколкото знам това е честа практика.
ivanov_
Младши потребител

Мнениеот pvln73 » 12 Сеп 2007, 15:02

моля ви да проверите обстойно дали наистина средствата по автомобила са разход. Върти ми се в главата нещо, че само когато са пряко свързани с производствената дейност са, в противен случай се облагат с данък и тогава минават на разход :D
pvln73
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ » 12 Сеп 2007, 19:06

Благодарности на всички! Много ми помогнахте :)
ivanov_
Младши потребител

Назад към Търговско право