начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

AD

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

AD

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 14:13

Имам следния случай: АД, което миналата година/2003/ не е провело общо събрание, съответно не приело баланс и одиторски доклад. За тази година/2004/ е насрочено общо събрание, на което ще се приеме баланс и одиторски доклад за две години - 2002 и 2003 /предвидила съм го в поканата в ДВ/. Въпроса ми е дали на някого му се е случвало такова нещо и дали са го глобявали, защото знам че е възможно. Фирменото дело е в СГС, пети състав, при съдия Запрянова.
lawyer2
Младши потребител

Re: AD

Мнениеот донна2 » 15 Ное 2004, 14:48

че е възможно да възможно е ,но дали ще те глобят до сега не зная за такъв случай
донна2

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 14:58

Проблемът е, че това им се случва за втори път, 2002 год. са приели одиторски доклад и баланс за 2000 и 2001 година, за това си мисля, че този път няма да им се размине..
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот случаен-N » 15 Ное 2004, 15:07

Няма да ви глоби /тя по принцип не глобява/, но сигурно ще ви иска две такси /вписване и ДВ/ - за две определения. А ако заявявате и промени, задължително отчета/отчетите да са с отделна молба + целия пакет документи по свикването и провеждането на ОСА.
случаен-N

Мнениеот Mилена.П » 15 Ное 2004, 16:22

Има още един проблем - след като миналата година не са приели очета и баланса за 2002 г., много вероятно е да не са избрали и експерт-счетоводител за 2003 г. След изтичането на 2003 г. експерт-счетоводител може да се назначи само от съда - чл. 249 от ТЗ. Ако това не е направено имате следния проблем - как ще приемете отчета, като нямате експерт-счетоводител, който да ви го подпише (251, ал. 3 от ТЗ)?
А от Запрянова всичко може да се очаква!
Mилена.П

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 17:15

експерт- счетоводителя за 2003 е избран от изпълнителния директор, а в поканата за ОСА съм включила, като точка от дневния потвърждаване на този избор от ОС, а експерт счетоводителя за 2002 вероятно е избран на предишно общо събрание, което предполагам е проведено през 2002 год. Надявам се да мине иначе какво се прави нямам идея.
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот Mилена.П » 15 Ное 2004, 17:59

По добре приеми решение "назначава дипломиран експерт-счетоводител", а не "потвърждава", защото съгласно ТЗ Ос избира експерт - счетоводителя. Понякога се ловят за думата. Провери дали ти е избран експерт-счетоводител за 2003 г. и ако не е имаш два варианта - или да пуснеш молба до съда той да ти назначи (ако имаш време до ОС) или да се надяваш, че съдът няма да обърне внимание (което е много вероятно).
Mилена.П

Мнениеот lawyer2 » 16 Ное 2004, 10:11

Много благодаря колежке!
lawyer2
Младши потребител

Назад към Търговско право